×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met acteur Roeland Fernhout (45)

Interview met acteur Roeland Fernhout (45)
03.10.2017 -

De carrière van Roeland Fernhout (45) draait op volle toeren. Hoogste tijd dus om hem eens te spreken. Openhartig vertelt hij over zijn kinderwens, zijn moeder en zijn toekomstplannen. “Het verlangen naar kinderen heb ik achter me moeten laten.”


Je hebt het druk: je speelt in de bioscoopfilm Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet, in de tv-serie Meisje van plezier én we zien je in Expeditie Robinson. Is dit het najaar van Roeland Fernhout?
“Ja, misschien. Ik ga nu ook nog mijn eerste buitenlandse film doen. Dat wilde ik al een tijdje. Ik heb lang gespeeld bij Toneelgroep Amsterdam, maar ik ben daar twee jaar geleden weggegaan. Het leek me heel spannend om een rol te bemachtigen in een buitenlandse film. Ik speelde grote rollen bij Toneelgroep Amsterdam. Maar op een gegeven moment stond ik voor de derde keer in New York en betrapte ik mezelf erop dat ik dacht: o ja, daar gaan we weer. Terwijl in New York wereld- sterren als Isabelle Huppert en Anne Hathaway in de zaal zaten en naar mij keken. Maar als je net over de veertig bent en denkt: is dit het nou, moet je stoppen. Wel vraag ik me soms af waar ik het lef vandaan heb gehaald om dat te doen.  
 

‘Ik vraag me weleens af waar ik het lef vandaan heb gehaald’ 

 

Maar eerst zien we je dit najaar dus in Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet, waarin je een vader speelt. Zelf heb je geen kinderen...
“Ik heb wel een groot verlangen naar kinderen gehad. Nog steeds, trouwens. Maar dat heb ik achter me moeten laten.”

Want?
“Mijn lief en ik hebben er alles aan gedaan om ze te krijgen, en dat was een heel lang proces, waar we zeven jaar mee bezig zijn geweest. Uiteindelijk kwamen we toch op nul uit. Tja, het leven geeft je bepaalde kaarten en daar moet je dan mee dealen. Ik denk dat mijn wens om internationaal te gaan spelen daar ook mee te maken heeft. Nu ik een leven zonder kinderen heb, probeer ik daar de voordelen van te plukken. Zo kan ik makkelijk een maand naar Riga voor filmopnamen. 

Hebben jij en je lief ooit overwogen om een kind te adopteren?
“Nee. Ik ben al een oude man van 45 en op een gegeven moment is het gewoon duidelijk, dan moet je door. Je kunt wel dingen blijven proberen, maar dat heeft geen zin. Het leven ís ook niet eerlijk. Je moet roeien met de riemen je hebt... De nieuwste Dummie is trouwens wel de allermooiste Dummie die we ooit hebben gemaakt. Als ik kind zou zijn, zou ik hem honderd keer willen zien. Het is een avonturenfilm geworden met veel knipogen naar Indiana Jones.” 

Lees het hele interview met Roeland Fernhout in Vriendin 40.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |