×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Seniz (28): ‘Net bevallen en alweer twee hartjes op de echo...'

Seniz (28): ‘Net bevallen en alweer twee hartjes op de echo...'
27.09.2017 -

Seniz (28) en haar man Cihan (31) hadden net een dochtertje gekregen toen ze weer zwanger bleek, deze keer van een tweeling. “Ik barstte in tranen uit. Hoe moesten we dit gaan doen?”


Seniz: “‘De eerstvolgende vijf jaar wil ik geen tweede kind!’ Dat riep ik in juni 2016 na de geboorte van onze dochter Simay (1). Ik was dolblij met haar, maar de bevalling was pittig. En toch lag ik twee maanden later alweer op de behandelbank bij de verloskundigenpraktijk voor een echo: ik was ongepland opnieuw zwanger geraakt. Ik wist niet dat dat zo snel na de bevalling alweer kon. Ik gaf mijn dochter borstvoeding en dacht dat ik daardoor beschermd was.

Tweeling
‘Zie je wat ik zie?’ vroeg de verloskundige. Ik kon uit de afbeelding op het echoscherm weinig opmaken. ‘Dit is hartje één en dit is hartje twee’, zei de verloskundige. ‘Jullie krijgen een tweeling!’ Ongelovig keken Cihan en ik elkaar aan. Een tweeling? Ik barstte in tranen uit. Onze dochter was nog geen tien weken oud en ik was nog niet hersteld van mijn zware bevalling. En nu zouden we er niet één, maar twee kinderen bij krijgen? Hoe moesten we dat gaan doen?

Zwangerschap
Cihan en ik kregen vijf jaar geleden een relatie. Hij is een verre neef van een vriendin van mij. We trouwden in 2014 en besloten een jaar later voor een kindje te gaan. Afgezien van misselijkheid en inke bekkeninstabiliteit verliep mijn zwangerschap voorspoedig. Simay werd geboren in juni 2016. De bevalling duurde tien uur en vlak voor het einde daalde de hartslag van Simay erg snel. Daar schrok ik van, ik dacht dat ik haar ging verliezen. De gynaecoloog kwam aangesneld en haalde haar met een vacuümpomp. Daardoor kreeg Simay een bloeduitstorting op haar hoofdje. Gelukkig waren er verder geen complicaties, maar ik moest nog wel een tijdje met haar in het ziekenhuis blijven.” 

 

"Ik was stapelverliefd op mijn kleine meisje, maar door haar moeizame start was de angst om haar te verliezen groot."

 

Grote angst
“Tijdens het voeden verslikte Simay zich ’s nachts een keer in haar voeding. In paniek rende ik met haar de gang op, op zoek naar een verpleegkundige. Gelukkig liep het goed af, maar eenmaal thuis ging het ook moeizaam. Door de bloeduitstorting had Simay geelzucht gekregen en ze dronk weinig. Ook reageerde ze amper op prikkels. Uiteindelijk kwam ik opnieuw vier dagen in het ziekenhuis te liggen met haar. Ik deed bijna geen oog dicht. Ik was stapelverliefd op mijn kleine meisje, maar door haar moeizame start was de angst om haar te verliezen groot. 

Lees het hele verhaal in Vriendin 39. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 28 sep '17 09:17

  Ja wat een zorgen maar toch ook 3 wondertjes erbij
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 24 okt '17 22:48

  Dus na een een zware zwangerschap en bevalling heb je daarna gelijk seks? En omdat je borstvoeding geeft ben je beschermd tegen zwanger raken? Beetje tegenstrijdig en vreemd verhaal..
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |