×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Seniz (28): ‘Net bevallen en alweer twee hartjes op de echo...'

Seniz (28): ‘Net bevallen en alweer twee hartjes  op de echo...'
27.09.2017 -

Seniz (28) en haar man Cihan (31) hadden net een dochtertje gekregen toen ze weer zwanger bleek, deze keer van een tweeling. “Ik barstte in tranen uit. Hoe moesten we dit gaan doen?”


Seniz: “‘De eerstvolgende vijf jaar wil ik geen tweede kind!’ Dat riep ik in juni 2016 na de geboorte van onze dochter Simay (1). Ik was dolblij met haar, maar de bevalling was pittig. En toch lag ik twee maanden later alweer op de behandelbank bij de verloskundigenpraktijk voor een echo: ik was ongepland opnieuw zwanger geraakt. Ik wist niet dat dat zo snel na de bevalling alweer kon. Ik gaf mijn dochter borstvoeding en dacht dat ik daardoor beschermd was.

Tweeling
‘Zie je wat ik zie?’ vroeg de verloskundige. Ik kon uit de afbeelding op het echoscherm weinig opmaken. ‘Dit is hartje één en dit is hartje twee’, zei de verloskundige. ‘Jullie krijgen een tweeling!’ Ongelovig keken Cihan en ik elkaar aan. Een tweeling? Ik barstte in tranen uit. Onze dochter was nog geen tien weken oud en ik was nog niet hersteld van mijn zware bevalling. En nu zouden we er niet één, maar twee kinderen bij krijgen? Hoe moesten we dat gaan doen?

Zwangerschap
Cihan en ik kregen vijf jaar geleden een relatie. Hij is een verre neef van een vriendin van mij. We trouwden in 2014 en besloten een jaar later voor een kindje te gaan. Afgezien van misselijkheid en inke bekkeninstabiliteit verliep mijn zwangerschap voorspoedig. Simay werd geboren in juni 2016. De bevalling duurde tien uur en vlak voor het einde daalde de hartslag van Simay erg snel. Daar schrok ik van, ik dacht dat ik haar ging verliezen. De gynaecoloog kwam aangesneld en haalde haar met een vacuümpomp. Daardoor kreeg Simay een bloeduitstorting op haar hoofdje. Gelukkig waren er verder geen complicaties, maar ik moest nog wel een tijdje met haar in het ziekenhuis blijven.” 

 

"Ik was stapelverliefd op mijn kleine meisje, maar door haar moeizame start was de angst om haar te verliezen groot."

 

Grote angst
“Tijdens het voeden verslikte Simay zich ’s nachts een keer in haar voeding. In paniek rende ik met haar de gang op, op zoek naar een verpleegkundige. Gelukkig liep het goed af, maar eenmaal thuis ging het ook moeizaam. Door de bloeduitstorting had Simay geelzucht gekregen en ze dronk weinig. Ook reageerde ze amper op prikkels. Uiteindelijk kwam ik opnieuw vier dagen in het ziekenhuis te liggen met haar. Ik deed bijna geen oog dicht. Ik was stapelverliefd op mijn kleine meisje, maar door haar moeizame start was de angst om haar te verliezen groot. 

Lees het hele verhaal in Vriendin 39. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

1Reacties

Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |