×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 vragen aan Mingfang Wang

3 vragen aan Mingfang Wang
21.09.2017 -

Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.


Hoe kwam het dat jij het restaurant van je broer overnam?
“Toen mijn broer de diagnose darmkanker kreeg, ben ik voor hem gaan invallen in zijn Chinese restaurant in Hilversum. In die tijd had ik net een kledingzaak geopend in Rotterdam, dus ’s ochtends stond ik in Rotterdam en ’s middags in Hilversum. We hoopten natuurlijk dat hij beter zou worden, maar helaas: het was al te laat. Na zijn overlijden wilde mijn familie de zaak verkopen. Maar Chinezen zijn enorm bijgelovig en als een eigenaar overlijdt, willen Chinezen de zaak niet overkopen. Er zat dus niets anders op dan dat ik het restaurant zou voortzetten en stoppen met mijn kledingzaak. In het begon vond ik dat niet zo leuk, maar na verloop van tijd kreeg ik de smaak te pakken. Ik bouwde een bijzondere band op met mijn gasten en dat vond ik prachtig.”

 

"Ik bouwde een bijzondere band op met mijn gasten en dat vond ik prachtig.”

 

Hoe kwam je op het idee om een boek over jouw ervaringen te schrijven?
“Ik vertelde anderen weleens over de onderlinge verhoudingen binnen de Chinese cultuur. Zo weet ik niet hoe mijn koks heten. Dat klinkt misschien raar, maar bij ons is dat normaal. Als ik dat soort dingen vertel, gaat er voor anderen een wereld open. Omdat de Chinese gemeenschap erg gesloten is, weten buitenstaanders nu eenmaal weinig over ons. Ik wilde een boek schrijven zodat mensen kunnen lezen wat er schuil gaat achter een Chinees restaurant. We zijn méér dan alleen de mensen die vragen waar ze je mee kunnen helpen… Wij hebben ook een verhaal. Door dit boek zie je een nieuwe kant van onze cultuur.”

Je bent ook je eigen YouTube-kanaal Mingfang Wang Tijgerkop begonnen, waarom?
“In mijn boek noem ik veel Chinese gerechten en producten waarvan menig Nederlander niet weet wat het is of hoe ze het moeten maken. Op mijn kanaal leer ik mensen hoe ze thuis ook deze gerechten kunnen maken. In eerste instantie wilde ik dat alleen doen voor de gerechten uit mijn boek, maar het kanaal begon zo goed te lopen, dat ik er mee door ben gegaan. Ik geniet er zelf ook enorm van om dat te doen. Want uiteindelijk sta ik het liefst in de keuken.”

Winnen!
Het boek Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven van mijn broertje leefde’ winnen? Vriendin geeft 10 exemplaren weg. Kijk op Vriendin.nl/winnen hoe je mee kunt doen.

Credits: Mike Sijmens

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin-nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 sep '17 19:06

  ik ken ook wat Chinese mensen en moet inderdaad zeggen dat ze heel bijzonder zijn. Vaak zijn ze heel erg op zichzelf maar toch staan ze altijd klaar voor hun familie
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 24 sep '17 08:40

  bedankt voor de tip het is een heel leuk om op youtube haar bezig te zien en zo kom je er ook achter hoe de gerechten gemaakt worden
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |