×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 vragen aan Mingfang Wang

3 vragen aan Mingfang Wang
21.09.2017 -

Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.


Hoe kwam het dat jij het restaurant van je broer overnam?
“Toen mijn broer de diagnose darmkanker kreeg, ben ik voor hem gaan invallen in zijn Chinese restaurant in Hilversum. In die tijd had ik net een kledingzaak geopend in Rotterdam, dus ’s ochtends stond ik in Rotterdam en ’s middags in Hilversum. We hoopten natuurlijk dat hij beter zou worden, maar helaas: het was al te laat. Na zijn overlijden wilde mijn familie de zaak verkopen. Maar Chinezen zijn enorm bijgelovig en als een eigenaar overlijdt, willen Chinezen de zaak niet overkopen. Er zat dus niets anders op dan dat ik het restaurant zou voortzetten en stoppen met mijn kledingzaak. In het begon vond ik dat niet zo leuk, maar na verloop van tijd kreeg ik de smaak te pakken. Ik bouwde een bijzondere band op met mijn gasten en dat vond ik prachtig.”

 

"Ik bouwde een bijzondere band op met mijn gasten en dat vond ik prachtig.”

 

Hoe kwam je op het idee om een boek over jouw ervaringen te schrijven?
“Ik vertelde anderen weleens over de onderlinge verhoudingen binnen de Chinese cultuur. Zo weet ik niet hoe mijn koks heten. Dat klinkt misschien raar, maar bij ons is dat normaal. Als ik dat soort dingen vertel, gaat er voor anderen een wereld open. Omdat de Chinese gemeenschap erg gesloten is, weten buitenstaanders nu eenmaal weinig over ons. Ik wilde een boek schrijven zodat mensen kunnen lezen wat er schuil gaat achter een Chinees restaurant. We zijn méér dan alleen de mensen die vragen waar ze je mee kunnen helpen… Wij hebben ook een verhaal. Door dit boek zie je een nieuwe kant van onze cultuur.”

Je bent ook je eigen YouTube-kanaal Mingfang Wang Tijgerkop begonnen, waarom?
“In mijn boek noem ik veel Chinese gerechten en producten waarvan menig Nederlander niet weet wat het is of hoe ze het moeten maken. Op mijn kanaal leer ik mensen hoe ze thuis ook deze gerechten kunnen maken. In eerste instantie wilde ik dat alleen doen voor de gerechten uit mijn boek, maar het kanaal begon zo goed te lopen, dat ik er mee door ben gegaan. Ik geniet er zelf ook enorm van om dat te doen. Want uiteindelijk sta ik het liefst in de keuken.”

Winnen!
Het boek Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven van mijn broertje leefde’ winnen? Vriendin geeft 10 exemplaren weg. Kijk op Vriendin.nl/winnen hoe je mee kunt doen.

Credits: Mike Sijmens

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin-nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 sep '17 19:06

  ik ken ook wat Chinese mensen en moet inderdaad zeggen dat ze heel bijzonder zijn. Vaak zijn ze heel erg op zichzelf maar toch staan ze altijd klaar voor hun familie
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 24 sep '17 08:40

  bedankt voor de tip het is een heel leuk om op youtube haar bezig te zien en zo kom je er ook achter hoe de gerechten gemaakt worden
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |