×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’
20.09.2017 -

Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”


Zwanger
Ik kon wel van de daken schreeuwen dat ik zwanger was, zo blij was ik. Maar met vijftien weken kreeg ik een zware bloeding. Ik krijg een miskraam, dacht ik. We belden de verloskundige, die onze vermoedens bevestigde: er was niets aan te doen. Ze wilde wel een echo maken om te zien of het vruchtje helemaal weg was. Daarop zagen we tot onze grote verrassing toch een hartje kloppen. Ik zeg weleens dat Thomas zich toen al met twee handjes aan mijn baarmoeder heeft vastgehouden.

In een roes
“Het ging niet langer alleen om het leven van mijn ongeboren kind: ook mijn leven stond op het spel. ‘Als we moeten kiezen tussen het ongeboren kind of de moeder, kiezen we altijd voor de moeder’, werd me gezegd. Het drong nauwelijks tot me door, alles ging in een roes aan me voorbij. De dag voor Thomas’ geboorte was ik heel ziek. Dat trok langzaam bij, maar voor de artsen was het een slecht teken. ‘Als jij je beter voelt, gaat het nog slechter met je kind’, zeiden ze. Ook op de monitor was te zien dat het slecht ging met de baby. Hij zou gehaald worden en wel meteen. Thomas werd gehaald na 26 weken, met een spoedkeizersnede. Toen ik bijkwam en hoorde dat we een zoon hadden, was mijn eerste gedachte: ah, nee... Ik wist namelijk dat vroeggeboorte voor jongetjes vaak ernstigere gevolgen heeft dan voor meisjes en was bang dat hij het niet zou redden. Daarom wilde ik hem ook niet zien. Wat als hij zou overlijden? 

Enorme levenslust
“Thomas was vanaf zijn geboorte alleen maar bezig met overleven. Elk uur was er één. Een paar dagen na zijn geboorte kreeg hij een hersenbloeding. Arjen en ik vreesden voor z’n leven. Ik had gedacht dat hij een paar maanden in de couveuse zou moeten  blijven en dat we hem dan mee naar huis mochten nemen. We hadden geen idee welk loodzwaar traject ons nog te wachten stond.

Lees het hele verhaal in Vriendin 38. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |