×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’
20.09.2017 -

Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”


Zwanger
Ik kon wel van de daken schreeuwen dat ik zwanger was, zo blij was ik. Maar met vijftien weken kreeg ik een zware bloeding. Ik krijg een miskraam, dacht ik. We belden de verloskundige, die onze vermoedens bevestigde: er was niets aan te doen. Ze wilde wel een echo maken om te zien of het vruchtje helemaal weg was. Daarop zagen we tot onze grote verrassing toch een hartje kloppen. Ik zeg weleens dat Thomas zich toen al met twee handjes aan mijn baarmoeder heeft vastgehouden.

In een roes
“Het ging niet langer alleen om het leven van mijn ongeboren kind: ook mijn leven stond op het spel. ‘Als we moeten kiezen tussen het ongeboren kind of de moeder, kiezen we altijd voor de moeder’, werd me gezegd. Het drong nauwelijks tot me door, alles ging in een roes aan me voorbij. De dag voor Thomas’ geboorte was ik heel ziek. Dat trok langzaam bij, maar voor de artsen was het een slecht teken. ‘Als jij je beter voelt, gaat het nog slechter met je kind’, zeiden ze. Ook op de monitor was te zien dat het slecht ging met de baby. Hij zou gehaald worden en wel meteen. Thomas werd gehaald na 26 weken, met een spoedkeizersnede. Toen ik bijkwam en hoorde dat we een zoon hadden, was mijn eerste gedachte: ah, nee... Ik wist namelijk dat vroeggeboorte voor jongetjes vaak ernstigere gevolgen heeft dan voor meisjes en was bang dat hij het niet zou redden. Daarom wilde ik hem ook niet zien. Wat als hij zou overlijden? 

Enorme levenslust
“Thomas was vanaf zijn geboorte alleen maar bezig met overleven. Elk uur was er één. Een paar dagen na zijn geboorte kreeg hij een hersenbloeding. Arjen en ik vreesden voor z’n leven. Ik had gedacht dat hij een paar maanden in de couveuse zou moeten  blijven en dat we hem dan mee naar huis mochten nemen. We hadden geen idee welk loodzwaar traject ons nog te wachten stond.

Lees het hele verhaal in Vriendin 38. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |