×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders
19.09.2017 -

Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'


Sandra: “Mijn oudste zoon Levi is een ‘klassiek verhaal’, zeg ik weleens. Ik werkte in de horeca en raakte ongepland zwanger van mijn baas. Mijn vrouwelijke collega’s liepen met hem weg. Ik niet echt. Maar als je mannen juist geen aandacht geeft, word je blijkbaar interessant.
We hadden een onenightstand, en na die ene keer was de spanning er voor hem wel af.

Zelfstandig
Ik vond het ook wel goed zo: hij was absoluut geen relatiemateriaal. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, schrok ik enorm. Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Mijn moeder was depressief, waardoor ik ben opgevoed door mijn vader. Ik was enig kind en mijn vader was vrijwel altijd aan het werk, dus ik was altijd alleen. Dat heeft me gevormd. Het maakte me zelfstandig, maar tegelijkertijd miste ik er ook essentiële liefde en aandacht door. Als ik dit kind zou houden, wilde ik dat het voor hem of haar anders zou lopen. Ik klopte aan bij het Fiom (een hulporganisatie bij ongewenste zwangerschappen, red.) om me te laten informeren. Ik heb abortus overwogen. Ik was 23 jaar, niet heel jong, maar ik stond er wel alleen voor. Ik liet mijn baas weten waar ons avontuurtje toe had geleid, maar hij was duidelijk: als ik het kind hield, was het mijn probleem. Hij wilde er niets mee te maken hebben. Ergens had ik al verwacht dat hij zo zou reageren.”

 

‘Ik weet dat er over me wordt geroddeld’ 

 

Een rare tijd
“Ik had heel sterk het gevoel dat alles wel goed zou komen en besloot het kindje te houden. Op die leeftijd denk je ook nog dat je de wereld aankunt. En ik zou me in elk geval niet door zo’n man laten overhalen abortus te plegen. Er brak een rare tijd aan. Ik bleef voor de vader van mijn kind werken, maar hij sprak er met geen woord over. Ik denk dat hij me niet durfde te ontslaan uit angst dat ik over alimentatie zou beginnen. Op deze manier deed hij toch nog iets voor me, was vast zijn redenatie. Ik legde het naast me neer. Mijn collega’s wisten ook dat ik zwanger van hem was, want daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Ik voelde aan alles dat ik op het werk onderwerp van gesprek was, maar er was niemand die er openlijk over sprak, laat staan dat iemand mijn baas eens op zijn verantwoordelijkheid aansprak. 

Gezinnetje
“Toen Levi anderhalf jaar was, kwam ik Marcel tegen, een oud-klasgenoot. Hij pakte me in via Levi: de eerste keer dat hij bij me thuiskwam, nam hij een enorm cadeau voor hem mee. Daar was ik als moeder gevoelig voor. Bovendien wilde ik zo graag een vader guur voor mijn kind. Misschien wel té graag. We kregen een relatie en eindelijk had ik een gezinnetje. Dat onze relatie niet optimaal was, wist ik wel. Marcel en ik hadden vaak ruzie en hij kon dan agressief uit de hoek komen. Toch spraken we geregeld over een kindje van ons samen. Toen ik zwanger raakte, was dat dan ook volledig gepland.  

Lees het hele verhaal in Vriendin 38. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

 
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |