×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’
19.09.2017 -

Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”


Wanneer begon je met zingen?
“Geen idee, dat heb ik mijn hele leven al gedaan. Dat clichébeeld, weet je wel: als kind stond ik met een nepmicrofoon voor de spiegel. Ik was een theatraal meisje, haha. Mijn ouders stimuleerden mijn liefde voor muziek. Ik ging vroeg naar algemene muzikale vorming op de muziekschool, zodat ik een goede basis zou leren. Toen ik acht of negen was, moest je een instrument kiezen. Ik koos viool, leerde mezelf later een beetje pianospelen, maar zingen deed ik het liefst.”

Wilde je van zingen toen ook al je beroep maken?
“Ja. Ik móést de nieuwe Madonna worden, wilde van niets anders weten. Ik visualiseerde mezelf op grote podia. De kleding, de band, alles had ik al in mijn hoofd. En van jongs af aan organiseerde ik van alles: trommelde kinderen uit de buurt op om te komen zingen en dansen. En dan optreden, want dat was altijd het doel. Daar werd de huiskamer voor leeggehaald en dan moest mijn familie gaan zitten en kijken.”

 

‘Ik móést de nieuwe Madonna worden, wilde van niets anders weten’ 

 

Hoe was je jeugd verder?
“Ik was een heel bezig meisje – nog steeds, haha. Ik wist al jong heel goed wat ik wel en vooral niet wilde. Toen kreeg ik ook nog een jonger broertje — helemaal jn om iemand de les te kunnen lezen! Ik was blij, pittig en ondernemend. Mijn vader zat in de textiel en was regelmatig op reis, mijn moeder had een parttimebaan als secretaresse en was er vooral voor ons. Het was het perfecte gezin. Tot mijn veertiende, toen mijn moeder plotseling overleed. Over het hoe en wat heb ik het liever niet, maar dat verlies was voor ons allemaal een enorme klap.” 

Lees het hele interview in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |