×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’
19.09.2017 -

Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”


Wanneer begon je met zingen?
“Geen idee, dat heb ik mijn hele leven al gedaan. Dat clichébeeld, weet je wel: als kind stond ik met een nepmicrofoon voor de spiegel. Ik was een theatraal meisje, haha. Mijn ouders stimuleerden mijn liefde voor muziek. Ik ging vroeg naar algemene muzikale vorming op de muziekschool, zodat ik een goede basis zou leren. Toen ik acht of negen was, moest je een instrument kiezen. Ik koos viool, leerde mezelf later een beetje pianospelen, maar zingen deed ik het liefst.”

Wilde je van zingen toen ook al je beroep maken?
“Ja. Ik móést de nieuwe Madonna worden, wilde van niets anders weten. Ik visualiseerde mezelf op grote podia. De kleding, de band, alles had ik al in mijn hoofd. En van jongs af aan organiseerde ik van alles: trommelde kinderen uit de buurt op om te komen zingen en dansen. En dan optreden, want dat was altijd het doel. Daar werd de huiskamer voor leeggehaald en dan moest mijn familie gaan zitten en kijken.”

 

‘Ik móést de nieuwe Madonna worden, wilde van niets anders weten’ 

 

Hoe was je jeugd verder?
“Ik was een heel bezig meisje – nog steeds, haha. Ik wist al jong heel goed wat ik wel en vooral niet wilde. Toen kreeg ik ook nog een jonger broertje — helemaal jn om iemand de les te kunnen lezen! Ik was blij, pittig en ondernemend. Mijn vader zat in de textiel en was regelmatig op reis, mijn moeder had een parttimebaan als secretaresse en was er vooral voor ons. Het was het perfecte gezin. Tot mijn veertiende, toen mijn moeder plotseling overleed. Over het hoe en wat heb ik het liever niet, maar dat verlies was voor ons allemaal een enorme klap.” 

Lees het hele interview in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |