×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm
14.09.2017 -

Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.


Tinderproblemen
Vroeger was het een wekelijks fenomeen. Maar door alle drukte met onze banen en gezinnen plannen we tegenwoordig ieder kwartaal het borrelalarm. De borrels zijn altijd bijzonder, sommige wild, sommige rustig, sommige heftig maar bovenal warm en gezellig. En net als bij het weeralarm hebben onze borrels ook een code. En vaak wordt deze code onbewust afgegeven. De geplande borrelalarmen zijn code groen. Ze zijn als een licht luchtig briesje. Maar op het moment dat er een app de groep inkomt met de vraag; Wanneer hebben we weer eens borrelalarm? Dan weet je, er borrelt daar wat. Dit is dan zo’n code oranje alarm. Vaak zijn dit de tinder of kinderproblemen. En met een goed gesprek en goed glas wijn waait zo’n code oranje vaak snel weer over.

Code rood
Maar soms komt er een app binnen met een alleen de kreet: BORRELALARM! Dan weet je, dit is een code rood. Dat zijn de zware ernstige problemen van het leven die we helaas allemaal meemaken. Bij zo’n code rood houden we elkaar alleen maar heel stevig vast en hopen we dat de storm snel voorbij raast. Soms valt er wel eens iemand om tijdens zo’n zware storm. Maar altijd wordt die weer opgeraapt en extra stevig door de groep vastgehouden. We drinken dan een extra glas wijn en proosten op het leven. Ik koester onze borrelalarmen en hoop dat er nog vele zullen volgen. Want het voelt heel fijn om te weten dat als er eens zware storm door mijn leven raast ik een code rood kan afgeven. Ik weet dat ze mij dan vasthouden en mocht ik toch omvallen dan weet ik dat zij er altijd zijn om mij op te rapen.

Ook als ik zomaar van een barkruk val… 

Petra Berger 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |