×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm
14.09.2017 -

Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.


Tinderproblemen
Vroeger was het een wekelijks fenomeen. Maar door alle drukte met onze banen en gezinnen plannen we tegenwoordig ieder kwartaal het borrelalarm. De borrels zijn altijd bijzonder, sommige wild, sommige rustig, sommige heftig maar bovenal warm en gezellig. En net als bij het weeralarm hebben onze borrels ook een code. En vaak wordt deze code onbewust afgegeven. De geplande borrelalarmen zijn code groen. Ze zijn als een licht luchtig briesje. Maar op het moment dat er een app de groep inkomt met de vraag; Wanneer hebben we weer eens borrelalarm? Dan weet je, er borrelt daar wat. Dit is dan zo’n code oranje alarm. Vaak zijn dit de tinder of kinderproblemen. En met een goed gesprek en goed glas wijn waait zo’n code oranje vaak snel weer over.

Code rood
Maar soms komt er een app binnen met een alleen de kreet: BORRELALARM! Dan weet je, dit is een code rood. Dat zijn de zware ernstige problemen van het leven die we helaas allemaal meemaken. Bij zo’n code rood houden we elkaar alleen maar heel stevig vast en hopen we dat de storm snel voorbij raast. Soms valt er wel eens iemand om tijdens zo’n zware storm. Maar altijd wordt die weer opgeraapt en extra stevig door de groep vastgehouden. We drinken dan een extra glas wijn en proosten op het leven. Ik koester onze borrelalarmen en hoop dat er nog vele zullen volgen. Want het voelt heel fijn om te weten dat als er eens zware storm door mijn leven raast ik een code rood kan afgeven. Ik weet dat ze mij dan vasthouden en mocht ik toch omvallen dan weet ik dat zij er altijd zijn om mij op te rapen.

Ook als ik zomaar van een barkruk val… 

Petra Berger 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |