×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Blog: Petra over haar dag als gasthoofdredacteur bij Vriendin

Blog: Petra over haar dag als gasthoofdredacteur bij Vriendin
13.09.2017 -

Hoera! Ik ben een van de 20 gasthoofdredacteuren van Vriendin. Ik ben superblij met de uitnodiging, maar heb geen idee wat ik kan verwachten.


Beelden uit de film The Devil Wears Prada flitsen voorbij. Ik tref vast een redactie aan vol gemene jaloerse vrouwen en een heel strenge, valse hoofdredactrice. Waarschijnlijk krijgen we een korte rondleiding en wordt er snel een groepsfoto gemaakt. Wat heb ik me vergist...

Dag 1 Op naar de redactie
Nieuwsgierig ga ik op weg naar de redactie. Bij de receptie ontmoet ik de andere 19 gasthoofdredacteuren.  Een leuke groep vrouwen in alle soorten, maten en leeftijden. Iedereen is licht gespannen, maar de sfeer is meteen goed.

Redactie
Op de redactie worden we hartelijk ontvangen door hoofdredactrice Sandera. Een heel leuke vrouw, niks vals aan. Ook de andere vrouwen op de redactie zijn allemaal even aardig. Iedereen neemt de tijd om haar werkzaamheden uit te leggen. Het valt me op dat ze allemaal even trots zijn op hun eigen vakgebied. Leuk, zo’n kijkje achter de schermen. Bij het maken van een tijdschrift komt veel meer bij kijken dan ik dacht. Ik vind het een hele prestatie dat de redactie iedere week weer zo’n mooi blad aflevert. 

Meet & Greet
Tegen lunchtijd worden we verrast door een ‘meet & greet’ met Robert ten Brink. Ik heb nog nooit 20 vrouwen zo snel stil zien worden! Dat duurt maar even, al snel worden er allerlei vragen op hem afgevuurd. Hij neemt alle tijd en gaat zelfs met iedereen op de foto. Wat een leuke man!

Na de lunch worden we ingedeeld in groepjes en spuien we al onze ideeën voor het jubileumnummer. De intensieve brainstormmiddag sluiten we af met een gezellige borrel. Als kers op de taart krijgen we een goedgevulde goody bag mee. Wat een topdag! En dit was nog maar de eerste dag…  

Dag 2 De fotoshoot
Op weg naar de fotostudio ben ik zenuwachtig.  Het verzoek was om een wit/blauw setje mee te nemen. Voor de zekerheid heb ik er drie mee, ik hoop ik de juiste bij me heb. Zorgen voor niks, zo blijkt achteraf. Want de fotostudio staat vol met kledingrekken en schoenen. Een team van stylistes en visagistes staat voor mij klaar. De dames stellen mij op mijn gemak en nemen de kleding en make up door en het feest kan beginnen. Ik laat alles over me heen komen en geniet overal van. Als ik mijn ogen dicht doe, voel ik me net Doutze Kroes. De fotograaf is heel relaxed en voordat ik het weet, sta ik op de foto en zijn we klaar. Jammer dat het zo snel voorbij is! Maar gelukkig hebben we de groepsfoto nog. Alle gasthoofdredacteuren worden prachtig opgemaakt en iedereen krijgt mooie kleding aan. Als iedereen apart op de foto is gegaan, is het tijd voor een heerlijke lunch. Na de lunch volgt de groepsfoto.

Twintig giechelende vrouwen worden met roze ballonen klaargezet voor de ultieme foto. Uiteraard met ‘onze’ Sandera als middelpunt. Vrij snel roept de fotograaf : “ Yes, ik heb ‘m! ” . 

Bubbels
We drinken nog een glaasje bubbels en dan is ook deze dag toch echt voorbij. Helaas! Het was zo zo leuk om mee te maken en zo heerlijk om twee dagen in het zonnetje gezet te worden. Ook jammer dat ik afscheid moet nemen van de andere gasthoofdredacteuren. Maar gelukkig hebben we de groepsapp nog…    

Gasthoofdredacteuren-groepsapp
Op de eerste dag hebben we veel foto’s gemaakt. Om die te kunnen delen, is er een groepsapp aangemaakt. En vanaf dat moment draait die app overuren, want er wordt inmiddels veel meer dan foto’s gedeeld. Want in de weken die volgen, heeft iedereen intensief contact met de redactie. Er zijn zo veel ideeën uit de brainstorm voortgekomen, dat deze niet alleen in het jubileumnummer komen maar ook in de nummers daarna. Uiteraard wil iedereen op de hoogte blijven van elkaars bijdrage.

Babbelbox
Mijn telefoon loopt soms vast door de grote hoeveelheid berichten. Omdat we twee dagen in hetzelfde ‘ gasthoofdredacteur-avontuur’ zaten, hebben we een bijzondere band met elkaar gekregen. De app is een soort babbelbox geworden. Er worden leuke en minder leuke dingen gedeeld. Er worden vriendschappen gesloten, ideeën uitgewisseld, vragen gesteld en er is zelfs al een reünie gepland. Bijzonder! Je zou met al die appjes van ons zo een heel nummer van vriendin kunnen vullen. Misschien een ideetje? ;-)

Ik wil het team van Vriendin bedanken voor de twee geweldige dagen. Het was echt super. Ik kan niet wachten op het jubileumnummer!

Petra Berger 29 juli 2017

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |