×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’
13.09.2017 -

Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”


Marleen: “Je hoort vaak dat tweelingen een heel intense band hebben. Dat ze voelen dat ze tweeling zijn. Dat hebben Miranda en ik nooit zo ervaren. Ja, we zijn dol op elkaar en heel close, maar we weten al van kleins af aan dat we allebei óók compleet anders zijn.” Miranda: “Ik ben best introvert, Marleen is juist extravert. Zij kon vroeger uren buiten spelen en hutten bouwen, ik zat net zo lief lekker in mijn kamer te lezen of ik bleef binnen om te knutselen. 

Onrust
Miranda: “Marleen en ik zijn geadopteerd uit Sri Lanka toen we twee weken oud waren. Mijn ouders hadden te horen gekregen dat ze geen kinderen konden krijgen en stonden altijd al open voor adoptie. Toen ze uiteindelijk hoorden dat ze ons mochten adopteren, waren ze dolblij.” Hun ouders reisden naar Sri Lanka, waar ze bij een hotel de piepkleine meisjes voor het eerst zagen. De adoptie ging via een of cieel adoptiebureau. De eerste ontmoeting was indrukwekkend. Marleen: “Mijn moeder vertelde dat ze het zo erg vond voor onze biologische moeder, die ons huilend aan haar gaf.” Tijdens de overdracht van de baby’s was het verboden om foto’s te maken. Omdat de ouders van Miranda en Marleen hun dochters later zo veel mogelijk informatie willen meegeven over hun adoptie, maakt hun vader toch een foto. Stiekem. Op die foto zie je een Sri Lankaanse vrouw met de twee meisjes in haar armen. Het is uitgerekend die foto, die later zo veel vragen zal oproepen. 

 

'Vroeger begrepen we elkaar vaak niet door onze verschillende karakters.' 

 

Twijfel
Drie jaar geleden vraagt Marleen het zich voor het eerst af: zijn we wel een tweeling? Die twijfel wordt veroorzaakt door een Spoorloos-uitzending. Marleen: “In die uitzending was een Sri Lankaans meisje op zoek naar haar biologische moeder. Ook zij had wat gegevens van haar en een foto, maar na onderzoek bleek dat de vrouw naar wie ze al die jaren had gekeken op de foto haar moeder helemaal niet was! Het bleek te gaan om een acting mother, iemand die doet alsof ze een kind afstaat, terwijl dat eigenlijk helemaal niet van haar is, maar is gekidnapt uit een ziekenhuis of is verhandeld. Tijdens het kijken, draaide mijn maag zich om. Ik moest zo hard huilen en dacht voor het eerst: zie je wel, dáárom lijk ik niet op die vrouw op de foto! En een fractie van een seconde dacht ik: maar klopt het dan wel dat we tweeling zijn?” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 37.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |