×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’
13.09.2017 -

Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”


Marleen: “Je hoort vaak dat tweelingen een heel intense band hebben. Dat ze voelen dat ze tweeling zijn. Dat hebben Miranda en ik nooit zo ervaren. Ja, we zijn dol op elkaar en heel close, maar we weten al van kleins af aan dat we allebei óók compleet anders zijn.” Miranda: “Ik ben best introvert, Marleen is juist extravert. Zij kon vroeger uren buiten spelen en hutten bouwen, ik zat net zo lief lekker in mijn kamer te lezen of ik bleef binnen om te knutselen. 

Onrust
Miranda: “Marleen en ik zijn geadopteerd uit Sri Lanka toen we twee weken oud waren. Mijn ouders hadden te horen gekregen dat ze geen kinderen konden krijgen en stonden altijd al open voor adoptie. Toen ze uiteindelijk hoorden dat ze ons mochten adopteren, waren ze dolblij.” Hun ouders reisden naar Sri Lanka, waar ze bij een hotel de piepkleine meisjes voor het eerst zagen. De adoptie ging via een of cieel adoptiebureau. De eerste ontmoeting was indrukwekkend. Marleen: “Mijn moeder vertelde dat ze het zo erg vond voor onze biologische moeder, die ons huilend aan haar gaf.” Tijdens de overdracht van de baby’s was het verboden om foto’s te maken. Omdat de ouders van Miranda en Marleen hun dochters later zo veel mogelijk informatie willen meegeven over hun adoptie, maakt hun vader toch een foto. Stiekem. Op die foto zie je een Sri Lankaanse vrouw met de twee meisjes in haar armen. Het is uitgerekend die foto, die later zo veel vragen zal oproepen. 

 

'Vroeger begrepen we elkaar vaak niet door onze verschillende karakters.' 

 

Twijfel
Drie jaar geleden vraagt Marleen het zich voor het eerst af: zijn we wel een tweeling? Die twijfel wordt veroorzaakt door een Spoorloos-uitzending. Marleen: “In die uitzending was een Sri Lankaans meisje op zoek naar haar biologische moeder. Ook zij had wat gegevens van haar en een foto, maar na onderzoek bleek dat de vrouw naar wie ze al die jaren had gekeken op de foto haar moeder helemaal niet was! Het bleek te gaan om een acting mother, iemand die doet alsof ze een kind afstaat, terwijl dat eigenlijk helemaal niet van haar is, maar is gekidnapt uit een ziekenhuis of is verhandeld. Tijdens het kijken, draaide mijn maag zich om. Ik moest zo hard huilen en dacht voor het eerst: zie je wel, dáárom lijk ik niet op die vrouw op de foto! En een fractie van een seconde dacht ik: maar klopt het dan wel dat we tweeling zijn?” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 37.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |