×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nienke: 'Drie maanden voor de grote dag ging hij ervandoor met mijn vriendin’

Nienke: 'Drie maanden voor de grote dag ging hij ervandoor met mijn vriendin’
12.09.2017 -

Alles was geregeld voor de bruiloft. En toen moest Nienke (31) 'm afzeggen. Haar vriend had gevoelens gekregen voor Sanne, haar vriendin. 'Woest stuurde ik Sanne de foto van mijn trouwjurk: wil je die soms ook hebben?'


Houvast
Toen ik Koen zeven jaar geleden leerde kennen, kwam hij precies op het juiste moment. Ik was in die tijd onzeker en een beetje instabiel, wist niet wat ik wilde met mijn leven. Hij motiveerde me een opleiding te kiezen die bij me paste en zorgde dat ik steviger in mijn schoenen kwam te staan. Hij werd mijn houvast. Dus toen hij me in de zomer van 2014 tijdens een romantische middag aan het strand ten huwelijk vroeg, zei ik volmondig ja. Lang konden we niet van dat moment genieten, want drie weken later veranderde alles.”

Meer zelfvertrouwen
“Het was kwart voor drie ’s nachts toen mijn telefoon ging, ik zat meteen rechtop in bed. Mijn zus hing in paniek aan de lijn, ze vertelde dat haar vriend was verongelukt. Ze vroeg of niet ik, maar Koen naar haar toe kon komen. De politie had allemaal vragen en mijn vriend is de koele kikker die in moeilijke situaties altijd weet wat hij moet doen. Niet veel later zat ik in mijn eentje thuis apathisch voor me uit te staren. Mijn zwager en ik hadden een goede band, ik kon niet geloven dat hij dood was.  
 

‘Langzaam maar zeker viel me op dat niks wat ik deed goed genoeg was’ 
 

De dood van mijn zwager had zo’n impact op ons gezin, dat ik tegen Koen zei dat ik de bruiloft een jaar wilde uitstellen. Ik vond dat ik er voor mijn zus moest zijn. Ondanks het verdriet stortte ik me op mijn afstuderen, dat gaf me a eiding. Uiteindelijk sloot ik de opleiding met prachtige cijfers af en vond ik meteen een baan. Daar kreeg ik zelfvertrouwen van. Van een onzeker, onafhankelijk meisje veranderde ik in een zelfstandige vrouw die geloofde in haar eigen kunnen. Ik durfde beter voor mezelf op te komen, deed mijn mond open als ik het ergens niet mee eens was.” 

Nattigheid
“Terwijl het tussen ons steeds stroever ging, werden Koen en mijn vriendin Sanne juist steeds closer. Hij kon zo goed met haar praten, zei hij. Ik wilde niet de jaloerse vriendin uithangen, zo zat ik niet in elkaar. Zelfs toen ze besloten samen een paar keer per week te gaan hardlopen, zag ik daar geen probleem in. Ik was wel reëel, kon me voorstellen dat er gevoelens konden ontstaan in zo’n vriendschap. Tegen Sanne zei ik daarom dat ze aan de bel moest trekken als dat ooit aan de orde kwam, dan konden we met z’n allen naar een oplossing zoeken. ‘Zal ik doen’, zei ze, gesloten als altijd. Natuurlijk had ik toen al nattigheid moeten voelen.  

Lees het hele verhaal in Vriendin 37. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Hoofdredacteur Sandera:
“Veel gasthoofdredacteuren vroegen zich af: zijn deze verhalen altijd ‘echt’? Soms zijn ze zo heftig of onvoorstelbaar, dat we het zelf niet eens hadden kúnnen verzinnen. Dus ja, ze zijn altijd echt! Naam en adres zijn ook altijd bekend bij de redactie. Hun namen veranderen we overigens wel; we willen de open- hartige lezeressen tenslotte de kans geven hun privéleven privé te houden.” 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |