×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Miranda: ‘Mijn man overleed in de lobby van ons hotel’

Miranda: ‘Mijn man overleed in de lobby van ons hotel’
06.09.2017 -

Voor Miranda (42) kreeg de gezinsvakantie naar Marokko in 2010 een dramatische wending. Haar man Mark overleed heel plots op 37-jarige leeftijd. Miranda bleef alleen achter met haar kinderen Jasmijn en Siem, toen nog peuter en baby. “Ik was op alles voorbereid, maar niet op dit.”


Miranda: “De dag voor Marks dood las ik een verhaal in een tijdschrift, over een vrouw die niet zwanger kon worden. Haar man verongelukte en kort na zijn overlijden bleek ze toch in verwachting. Ik weet nog dat ik tegen Mark zei dat het mij zo heftig leek om je man te verliezen als je zwanger bent.

Marokko
We waren op vakantie in Marokko en hadden voor het eerst een all-inclusivereis geboekt, dat leek ons handig met een peuter en een baby – de kinderen waren tweeënhalf jaar en zeven maanden oud.  We vertrokken in roerige tijden: kort daarvoor hadden we ons huis te koop gezet met het idee dat het nog wel een tijd kon duren voordat we het kwijt waren, maar binnen drie weken was het verkocht. We hadden al een nieuw, ruimer huis op het oog, daar zouden we na onze vakantie een knoop over doorhakken. Ik was hartstikke gelukkig en Mark ook. We hadden zin in een weekje ontspanning met zijn viertjes.

Niet zo lekker
Een dag voor ons vertrek werd mijn zoontje Siem niet lekker. Hij had koorts, was huilerig en hangerig. Het leek op een verkoudheid. Mijn schoonmoeder en schoonzus hadden er geen goed gevoel bij dat we op reis gingen. Ik ging ervan uit dat het snel over zou gaan. “Siem werd de eerste dag alleen maar zieker, waardoor we in Marokko een arts moesten bezoeken. Hij kreeg antibiotica en knapte daardoor snel op. 

 

‘We dachten dat hij gewoon iets verkeerds had gegeten’ 
 

 

We hadden een fijne vakantie en zouden zondag terugvliegen. De zaterdag ervoor was Mark niet zo lekker. We gingen ’s morgens naar de markt en ik moest afdingen – iets wat Mark normaal gesproken altijd deed. Hij voelde zich lamlendig, maar we maakten ons geen zorgen, hij had vast iets verkeerds gegeten. Of hij had hetzelfde als Siem. Het zou wel goedkomen, Mark was een gezonde, sterke vent. Die avond opende het restaurant om zeven uur. We waren er al iets eerder, omdat Jasmijn trek had. In de lobby stonden snacks en je kon er al wat drinken. We gingen bij een ander Nederlands stel zitten om wat te kletsen. Mark had Siem op zijn arm en hij praatte gezellig mee, maar ineens draaiden zijn ogen weg. Hij haalde zijn hand over zijn gezicht en zakte in elkaar.” 

Kip zonder kop
“Er ontstond direct consternatie. Ik pakte Siem uit zijn armen, zette hem in de buggy en achter mij werd de tafel aan de kant geschoven om ruimte te maken. Mark kwam snel weer bij. ‘Wat gek, ik voelde me wegzakken’, zei hij. Hij zag wat pips, maar kreeg weer kleur. Een Belgische vrouw, een apothekersassistente, nam de regie over." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 36. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 8 sep '17 14:00

    Ywat een verschrikkelijk verhaal dat je dit allemaal moest meemaken. Je zal Mark nooit vergeten maar ik ben blij dat je toch weer iemand gevonden hebt tenslotte kan iedereen een schouder gebruiken. Heel veel sterkte met alles
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |