×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Miranda: ‘Mijn man overleed in de lobby van ons hotel’

Miranda: ‘Mijn man overleed in de lobby van ons hotel’
06.09.2017 -

Voor Miranda (42) kreeg de gezinsvakantie naar Marokko in 2010 een dramatische wending. Haar man Mark overleed heel plots op 37-jarige leeftijd. Miranda bleef alleen achter met haar kinderen Jasmijn en Siem, toen nog peuter en baby. “Ik was op alles voorbereid, maar niet op dit.”


Miranda: “De dag voor Marks dood las ik een verhaal in een tijdschrift, over een vrouw die niet zwanger kon worden. Haar man verongelukte en kort na zijn overlijden bleek ze toch in verwachting. Ik weet nog dat ik tegen Mark zei dat het mij zo heftig leek om je man te verliezen als je zwanger bent.

Marokko
We waren op vakantie in Marokko en hadden voor het eerst een all-inclusivereis geboekt, dat leek ons handig met een peuter en een baby – de kinderen waren tweeënhalf jaar en zeven maanden oud.  We vertrokken in roerige tijden: kort daarvoor hadden we ons huis te koop gezet met het idee dat het nog wel een tijd kon duren voordat we het kwijt waren, maar binnen drie weken was het verkocht. We hadden al een nieuw, ruimer huis op het oog, daar zouden we na onze vakantie een knoop over doorhakken. Ik was hartstikke gelukkig en Mark ook. We hadden zin in een weekje ontspanning met zijn viertjes.

Niet zo lekker
Een dag voor ons vertrek werd mijn zoontje Siem niet lekker. Hij had koorts, was huilerig en hangerig. Het leek op een verkoudheid. Mijn schoonmoeder en schoonzus hadden er geen goed gevoel bij dat we op reis gingen. Ik ging ervan uit dat het snel over zou gaan. “Siem werd de eerste dag alleen maar zieker, waardoor we in Marokko een arts moesten bezoeken. Hij kreeg antibiotica en knapte daardoor snel op. 

 

‘We dachten dat hij gewoon iets verkeerds had gegeten’ 
 

 

We hadden een fijne vakantie en zouden zondag terugvliegen. De zaterdag ervoor was Mark niet zo lekker. We gingen ’s morgens naar de markt en ik moest afdingen – iets wat Mark normaal gesproken altijd deed. Hij voelde zich lamlendig, maar we maakten ons geen zorgen, hij had vast iets verkeerds gegeten. Of hij had hetzelfde als Siem. Het zou wel goedkomen, Mark was een gezonde, sterke vent. Die avond opende het restaurant om zeven uur. We waren er al iets eerder, omdat Jasmijn trek had. In de lobby stonden snacks en je kon er al wat drinken. We gingen bij een ander Nederlands stel zitten om wat te kletsen. Mark had Siem op zijn arm en hij praatte gezellig mee, maar ineens draaiden zijn ogen weg. Hij haalde zijn hand over zijn gezicht en zakte in elkaar.” 

Kip zonder kop
“Er ontstond direct consternatie. Ik pakte Siem uit zijn armen, zette hem in de buggy en achter mij werd de tafel aan de kant geschoven om ruimte te maken. Mark kwam snel weer bij. ‘Wat gek, ik voelde me wegzakken’, zei hij. Hij zag wat pips, maar kreeg weer kleur. Een Belgische vrouw, een apothekersassistente, nam de regie over." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 36. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 8 sep '17 14:00

    Ywat een verschrikkelijk verhaal dat je dit allemaal moest meemaken. Je zal Mark nooit vergeten maar ik ben blij dat je toch weer iemand gevonden hebt tenslotte kan iedereen een schouder gebruiken. Heel veel sterkte met alles
    Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |