×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Illusionist Victor Mids: 'Het is zo mooi om mensen te verwonderen'

Illusionist Victor Mids: 'Het is zo mooi om mensen te verwonderen'
05.09.2017 -

Victor Mids (30) maakte van zijn hobby zijn beroep. Hij studeerde af als arts, maar gaf zichzelf één jaar om het tot tv-illusionist te schoppen. Dat lukte: met twee miljoen kijkers werd zijn programma Mindf*ck een hit. “Nu pas denk ik: misschien blijf ik dit wel mijn hele leven doen.”


Monaco
“Ik ben altijd met nieuwe trucs bezig”, zegt Victor Mids in de suite van een chic Amsterdams hotel. Vorige week trad hij nog op in Monaco, vanochtend vertrok Chantal Janzen hier na de opnames van Chantal blijft slapen en het nieuwe seizoen van Het beste brein van Nederland komt eraan. Maar voor nieuwe trucs is altijd tijd. “Als ik om me heen kijk, zie ik bijvoorbeeld dat de lichtval de illusie wekt dat er meer diepte is en dat alleen de uiteindes van die berlamp zijn verlicht. Allemaal dingen die onmogelijk lijken en die ik kan gebruiken voor een illusie.”
 

Allemaal dingen waarmee je mensen voor de gek kunt houden, bedoel je?
“Ja. Of nou ja, voor de gek houden... Ik steek het liever anders in: ik probeer mensen te verwonderen, verrassen en verbazen. Dat doe ik met ‘neuromagic’, een combinatie van wetenschap en illusies, die ik heb bedacht tijdens mijn opleiding geneeskunde. Daarmee wil ik erachter komen: wat kunnen we leren van illusies en wat vertelt ons dat over onszelf? Hoe ervaren we de werkelijkheid?”

Was je altijd al bezig met illusionisme?
“Sinds ik op m’n vierde een goocheldoos kreeg, was ik verkocht. Ik kon relatief snel iets onmogelijks, zoals een muntje laten verdwijnen. Dat vonden mensen om me heen heel leuk, en dat vond ik weer leuk. Een uurtje oefenen voor de spiegel en je kunt iemand iets laten zien waar ’ie niks van snapt. Dat is toch bijzonder? Alles om je heen kun je verklaren met bijvoorbeeld zwaarte­ kracht of lichtval. Maar illusies niet. De werkelijkheid nabootsen en daar­ mee emoties bij anderen oproepen, dat intrigeerde me, denk ik. Toch was het nooit mijn intentie om illusionist te worden.”

Je bent niet voor niets opgeleid als arts.
“Precies, illusionisme was gewoon een hobby. Ik wilde psychiater of neuroloog worden. Maar dat is anders gelopen. Sommige dingen waar ik over leerde tijdens mijn studie, vond ik zo intrigerend dat ik me erin ging verdiepen om ze toe te passen in trucs. Zo leerde ik over hypnotherapie, dat in de medische wereld wordt gebruikt om vormen van depressie te verlichten, en ontdekte ik daardoor hypnose. Dat heb ik in Mindf*ck weleens toegepast, bijvoorbeeld om iemand een getal te laten vergeten. Langzaam maar zeker kwam ik zo op het idee me fulltime met illusionisme bezig te houden. Nadat ik mijn diploma op zak had, gaf ik mezelf een jaar de tijd om mijn programmaidee op televisie te brengen.” 

Lees het hele interview in Vriendin 36.

Vriendin geeft Victors boek 10x weg! Kijk hier voor de winactie.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |