×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Illusionist Victor Mids: 'Het is zo mooi om mensen te verwonderen'

Illusionist Victor Mids: 'Het is zo mooi om mensen te verwonderen'
05.09.2017 -

Victor Mids (30) maakte van zijn hobby zijn beroep. Hij studeerde af als arts, maar gaf zichzelf één jaar om het tot tv-illusionist te schoppen. Dat lukte: met twee miljoen kijkers werd zijn programma Mindf*ck een hit. “Nu pas denk ik: misschien blijf ik dit wel mijn hele leven doen.”


Monaco
“Ik ben altijd met nieuwe trucs bezig”, zegt Victor Mids in de suite van een chic Amsterdams hotel. Vorige week trad hij nog op in Monaco, vanochtend vertrok Chantal Janzen hier na de opnames van Chantal blijft slapen en het nieuwe seizoen van Het beste brein van Nederland komt eraan. Maar voor nieuwe trucs is altijd tijd. “Als ik om me heen kijk, zie ik bijvoorbeeld dat de lichtval de illusie wekt dat er meer diepte is en dat alleen de uiteindes van die berlamp zijn verlicht. Allemaal dingen die onmogelijk lijken en die ik kan gebruiken voor een illusie.”
 

Allemaal dingen waarmee je mensen voor de gek kunt houden, bedoel je?
“Ja. Of nou ja, voor de gek houden... Ik steek het liever anders in: ik probeer mensen te verwonderen, verrassen en verbazen. Dat doe ik met ‘neuromagic’, een combinatie van wetenschap en illusies, die ik heb bedacht tijdens mijn opleiding geneeskunde. Daarmee wil ik erachter komen: wat kunnen we leren van illusies en wat vertelt ons dat over onszelf? Hoe ervaren we de werkelijkheid?”

Was je altijd al bezig met illusionisme?
“Sinds ik op m’n vierde een goocheldoos kreeg, was ik verkocht. Ik kon relatief snel iets onmogelijks, zoals een muntje laten verdwijnen. Dat vonden mensen om me heen heel leuk, en dat vond ik weer leuk. Een uurtje oefenen voor de spiegel en je kunt iemand iets laten zien waar ’ie niks van snapt. Dat is toch bijzonder? Alles om je heen kun je verklaren met bijvoorbeeld zwaarte­ kracht of lichtval. Maar illusies niet. De werkelijkheid nabootsen en daar­ mee emoties bij anderen oproepen, dat intrigeerde me, denk ik. Toch was het nooit mijn intentie om illusionist te worden.”

Je bent niet voor niets opgeleid als arts.
“Precies, illusionisme was gewoon een hobby. Ik wilde psychiater of neuroloog worden. Maar dat is anders gelopen. Sommige dingen waar ik over leerde tijdens mijn studie, vond ik zo intrigerend dat ik me erin ging verdiepen om ze toe te passen in trucs. Zo leerde ik over hypnotherapie, dat in de medische wereld wordt gebruikt om vormen van depressie te verlichten, en ontdekte ik daardoor hypnose. Dat heb ik in Mindf*ck weleens toegepast, bijvoorbeeld om iemand een getal te laten vergeten. Langzaam maar zeker kwam ik zo op het idee me fulltime met illusionisme bezig te houden. Nadat ik mijn diploma op zak had, gaf ik mezelf een jaar de tijd om mijn programmaidee op televisie te brengen.” 

Lees het hele interview in Vriendin 36.

Vriendin geeft Victors boek 10x weg! Kijk hier voor de winactie.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |