×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Alinda verloor haar zoon Arjan (21) bij een brand op zijn werk

Alinda verloor haar zoon Arjan (21) bij een brand op zijn werk
23.08.2017 -

De zoon van Alinda (47) kwam drieënhalf jaar geleden om tijdens zijn werk: de windmolen die hij repareerde, vloog in brand. Het onderzoek naar het ongeluk is afgerond, maar de uitslag is er nog steeds niet. “Arjan krijg ik er niet mee terug, maar ik wil weten wat er is gebeurd.”


Op de trap lag nog een stapel schone was voor haar zoon Arjan. Toen Alinda die uiteindelijk opraapte en in de kast legde, kwam weer het afschuwelijke besef dat Arjan de kleding nooit meer zou meenemen. Hoe vaak was hij niet thuisgekomen met een berg vuile was? Kleding, vies van de olie door zijn werk, die Alinda maar weer in de wasmachine gooide. ‘Zeg, kan je bedrijf die kleren niet wassen?’ ‘Nee mam, dat moet jij doen!’ zei hij dan met een lach. “Nu denk ik vaak: kwam hij maar met tien overvolle wasmanden naar huis. Ik deed het zo met alle liefde, als hij maar terugkwam”, zegt Alinda.

Arjan kwam op 29 oktober 2013 om het leven bij een brand in een windturbine op Ooltgensplaat in Zeeland. Hij werkte als monteur en was die dag met zijn goede vriend en collega Daan bezig met onderhoud in de windmolen. Een baan waarin hij het erg naar zijn zin had. Hij reed met een bedrijfsbus langs windmolens om reparaties te verrichten. “Arjan had eerder in de bouw gewerkt, maar had dit snel onder de knie. Geen wonder, want hij was heel handig, net als zijn vader Bert. Wat hij zag, kon hij zó maken. Hij zou op 28 oktober beginnen aan een klus op Ooltgensplaat, maar het stormde zo hard dat ze die dag niet konden werken. Arjan kwam daarom ’s avonds terug naar ons huis in Amersfoort. Hij woonde nog thuis. Hij ging op pad met wat vrienden en dronk bij ons nog een pilsje. ‘Welterusten, mama’, zei hij toen hij naar bed ging. Toen hij die ochtend om vijf uur naar zijn werk vertrok, werd ik wakker. Dat gebeurde lang niet altijd. Ik hoorde hem opstaan, tanden poetsen, de bedrijfsbus starten en vertrekken. Daarna viel ik weer in slaap. Ik wist niet beter of het zou voor Arjan een gewone werkdag worden, een als alle andere.”


‘Ik dacht weleens: zal het nooit misgaan?’Ongeloof
“Ik dacht weleens: het gaat zó goed met ons, met de jongens, met ons gezin: zal het nooit eens misgaan? Het leek soms bijna te mooi om waar te zijn. We hadden een hecht en fijn jongensgezin. Arjan was de oudste, daarna volgden Martijn (18) en Robert (14), met wie hij goed kon opschieten. Sinds zijn zeventiende had Arjan een vriendin. Best jong, vond ik, maar tegelijkertijd was ik blij met een meisje erbij in ons gezin. Arjan maakte graag plannen voor de toekomst: hij zou met haar gaan trouwen. We waren toen écht gelukkig allemaal. Achteraf is het vreemd om te beseffen dat ik toen weleens bang was dat het niet zo zou blijven. Alsof ik het voorvoelde.”

Alinda was gastouder en paste regelmatig op jonge kinderen bij haar thuis. Dat was ook op die 29 oktober het geval. Terwijl ze druk was met de kinderen, zat haar man Bert naar het journaal te kijken.Daar kwam een nieuwsbericht voorbij over een ongeluk en brand op een windmolen, waarbij twee monteurs waren betrokken. Een van hen was naar beneden gevallen, de ander werd nog vermist. “We schrokken. Het zou toch niet Arjan zijn? We hadden niks gehoord. Als hij het was, zou zijn werkgever ons toch wel bellen? Ik wilde graag dat mijn man het bedrijf waar Arjan voor werkte zou bellen om duidelijkheid te vragen, want ik werd erg zenuwachtig. ‘Nee…’, hoorde ik mijn man zeggen en ik wist dat het niet goed was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |