×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lobke: 'Na mijn scheiding ontdekte ik dat ik zwanger was'

Lobke: 'Na mijn scheiding ontdekte ik dat ik zwanger was'
22.08.2017 -

Een paar maanden na haar scheiding ontdekt Lobke (33) dat ze zwanger is: van haar ex-man Pieter (36). "Tijdens de echo kreeg ik een huilbui die een kwartier duurde. Wat nu?"


Lobke: “De koek was op. Daar waren we het over eens. Er was geen haat en nijd tussen ons, maar ook geen passie meer. Na een rustig kabbelend en verder kleurloos huwelijk van zes jaar leek scheiden de beste oplossing. Pieter en ik gunden elkaar vrijheid, een nieuwe liefde, een nieuw bestaan en een spetterend seksleven. Met elkaar lukte dat niet. Het was een rationele beslissing waar we beiden achter stonden. Daarom werd het geen vechtscheiding. Er waren geen kinderen over wie we moesten vechten, we hadden geen huis te verdelen. We woonden in een relatief goedkope huurwoning, waar ik mocht blijven wonen omdat Pieter terug wilde naar zijn geboortestad. We namen een mediator in de hand, die ook versteld stond van de kalmte waarmee we alles wilden regelen en de liefde die we nog steeds voor elkaar voelden. Daardoor kon de scheiding in drie maanden worden afgerond. Eind goed, al goed, zou je denken. Maar dat veranderde op de ochtend dat ik bij de huisarts zat vanwege vage klachten en hij voor de zekerheid een zwangerschapstest afnam. Tot mijn grote schrik bleek ik zwanger!”

Verkeerde keuze
“In de acht jaar dat Pieter en ik samen zijn geweest, hebben we nooit een sterke kinderwens gehad. Ik zag mezelf ooit wel achter een kinderwagen lopen, maar dat was iets voor de toekomst. Pieter vond kinderen leuk, maar liet het aan mij wanneer we ervoor gingen en ik schoof de beslissing voor me uit. Er waren andere dingen waarmee ik druk was: studie, baan, sporten. Misschien ook omdat ik diep van binnen wist dat Pieter en ik niet samen oud zouden worden.” 

Stress?
“Maar ja, toen kreeg ik allemaal vage klachten. Ik voelde me misselijk, had last van pijnlijke borsten en een zwaar gevoel in mijn buik. In eerste instantie dacht ik nog aan stress. Want hoewel de officiële scheiding zo was gepiept, moesten we nog wel de spullen verdelen en kwam de onvermijdelijke administratieve rompslomp erbij. Ook waren er familieleden van Pieter en vrienden die niets meer met mij te maken wilden hebben, omdat ze dachten dat het mijn schuld was. Heel naar. Vooral toen ze hoorden dat ik al snel weer ging daten en na twee maanden een vriend had.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 34. Meepraten over dit onderwerp? Praat mee op ons forum. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |