×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De zomer van… presentator Rik van de Westelaken

De zomer van… presentator Rik van de Westelaken
22.08.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. In deze laatste aflevering de verhalen van presentator Rik van de Westelaken (46): “Er zijn ook plekken waar ik níét heen wil.”


Klopt het dat jij bewust van de NOS naar NET5 bent overgestapt om reisprogramma’s te kunnen maken?
“Deels, ja. Ik wilde graag letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen en nieuwe dingen leren. Net toen ik aan het bedenken was wat ik nu precies wilde gaan doen, kwam NET5 met de mededeling dat ze hun koers gingen wijzigen en ‘wereldser’ programma’s wilden maken. Of ik daar eens over wilde nadenken. Nou, graag! Toen ben ik met het plan gekomen voor Rik over de grens. Dat hebben we nu een seizoen gemaakt en ik ben al bezig met het tweede seizoen.”


‘Ik wil graag letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen’Heb je veel gereisd voor je werk?
“Best wel, en dat wordt alleen maar meer. Voor de NOS ben ik onder meer naar China, Azerbeidzjan, Italië, Ierland, Zweden, Oekraïne en Turkije geweest. Dat waren allemaal korte tripjes, en altijd gerelateerd aan een bepaald onderwerp. Daarna heb ik voor Wie is de Mol? avonturen beleefd in Sri Lanka: drie weken reisden we van locatie naar locatie, dan zie je best veel. Bij NET5 begon ik met Peking Express. Een maand nadat ik het contract had getekend, zat ik al vier weken in Vietnam, Laos en Cambodja. Fantastisch, maar ook intensief, want we werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met allemaal cameramensen en redacteuren. Het gaat natuurlijk om de kandidaten, maar wij moesten wel overal mee naartoe. We vertrokken ’s ochtends als eersten en moesten wachten tot de laatste kandidaat binnen was.Voor Rik over de grens ben ik inmiddels naar Amerika, Noorwegen, Mexico en Zuid-Afrika geweest. En naar Canada en Brazilië voor het nieuwe seizoen.”

Ben je zo’n reisfan?
“Ik kan een enorme huismus zijn en compleet gelukkig worden van een vrije dag thuis. Bij het NOS Journaal ging het altijd over landen waar ik nooit geweest was. Ik wilde meer plekken met eigen ogen zien, problemen zelf bekijken. Want hoe ouder ik word, hoe minder ik van de wereld begrijp. Ik heb de behoefte om op pad te gaan, het gesprek aan te gaan met mensen in andere landen en meer begrip te krijgen voor de rest van de wereld. En daardoor ook mijn eigen plek daarop beter te begrijpen. Klinkt dat vaag?”

Lees het hele interview in Vriendin 34

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |