×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De zomer van… presentator Rik van de Westelaken

De zomer van… presentator Rik van de Westelaken
22.08.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. In deze laatste aflevering de verhalen van presentator Rik van de Westelaken (46): “Er zijn ook plekken waar ik níét heen wil.”


Klopt het dat jij bewust van de NOS naar NET5 bent overgestapt om reisprogramma’s te kunnen maken?
“Deels, ja. Ik wilde graag letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen en nieuwe dingen leren. Net toen ik aan het bedenken was wat ik nu precies wilde gaan doen, kwam NET5 met de mededeling dat ze hun koers gingen wijzigen en ‘wereldser’ programma’s wilden maken. Of ik daar eens over wilde nadenken. Nou, graag! Toen ben ik met het plan gekomen voor Rik over de grens. Dat hebben we nu een seizoen gemaakt en ik ben al bezig met het tweede seizoen.”


‘Ik wil graag letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen’Heb je veel gereisd voor je werk?
“Best wel, en dat wordt alleen maar meer. Voor de NOS ben ik onder meer naar China, Azerbeidzjan, Italië, Ierland, Zweden, Oekraïne en Turkije geweest. Dat waren allemaal korte tripjes, en altijd gerelateerd aan een bepaald onderwerp. Daarna heb ik voor Wie is de Mol? avonturen beleefd in Sri Lanka: drie weken reisden we van locatie naar locatie, dan zie je best veel. Bij NET5 begon ik met Peking Express. Een maand nadat ik het contract had getekend, zat ik al vier weken in Vietnam, Laos en Cambodja. Fantastisch, maar ook intensief, want we werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met allemaal cameramensen en redacteuren. Het gaat natuurlijk om de kandidaten, maar wij moesten wel overal mee naartoe. We vertrokken ’s ochtends als eersten en moesten wachten tot de laatste kandidaat binnen was.Voor Rik over de grens ben ik inmiddels naar Amerika, Noorwegen, Mexico en Zuid-Afrika geweest. En naar Canada en Brazilië voor het nieuwe seizoen.”

Ben je zo’n reisfan?
“Ik kan een enorme huismus zijn en compleet gelukkig worden van een vrije dag thuis. Bij het NOS Journaal ging het altijd over landen waar ik nooit geweest was. Ik wilde meer plekken met eigen ogen zien, problemen zelf bekijken. Want hoe ouder ik word, hoe minder ik van de wereld begrijp. Ik heb de behoefte om op pad te gaan, het gesprek aan te gaan met mensen in andere landen en meer begrip te krijgen voor de rest van de wereld. En daardoor ook mijn eigen plek daarop beter te begrijpen. Klinkt dat vaag?”

Lees het hele interview in Vriendin 34

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |