×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'
16.08.2017 -

Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”


Kapot van verdriet
Haar dochter Célesta van negentien jaar werd op 15 januari 2012 na een nacht stappen en een fikse ruzie met 85 messteken gedood door haar vriend Ruud, toen 24 jaar. Dat gebeurde in Ida’s huis in Zoetermeer, waar de twee ook woonden. Ruud meldde zich na de gruwelijke daad meteen op het politiebureau. Ida: “Ik was op dat moment niet thuis, hoorde het vreselijke nieuws pas later. Mijn leven stortte in. Ik was kapot, voelde een niet te beschrijven pijn. Célesta was mijn alles, mijn leven, mijn enige dochter. Ik hield zó veel van haar. We waren meer vriendinnen dan moeder en
dochter, hadden veel lol en konden overal over praten. Regelmatig gingen we samen op stap of naar een Nederlandstalig concert. Zij steunde mij en ik haar.”

'Ik was op van de zenuwen'


Grote leegte
Na Célesta’s dood veranderde Ida’s leven ingrijpend. “Ik was altijd een feestbeest, maar nu had ik nergens meer plezier in. Ik voelde alleen maar een grote leegte, een intens verdriet dat bij de kleinste dingen weer opborrelde. De gedachte aan hoe ze ’s morgens beneden kwam en ik aan haar gezicht al kon zien of ze in een goed humeur was of niet, haar aanstekelijke schaterlach, het samen meezingen met muziek. Ik miste het allemaal zo.” Blijven wonen in het huis waar Célesta was vermoord, dat kon Ida niet. Slachtofferhulp hielphaar bij het zoeken naar een woning in een andere plaats. “Dat werd Schiedam, omdat ik daar ben geboren en er enkele vriendinnen wonen. De hele verhuizing ging langs me heen. Het kon me weinig schelen waar ik naartoe zou gaan; ik werd geleefd door mijn verdriet. Toen ik met een vriendin nieuwe meubelen kocht, wees ik die lukraak aan. Pas later drong tot me door wat ik had aangeschaft. De meubelen waren totaal mijn smaak niet, behalve het vitrinekastje dat ik voor Célesta heb ingericht. Daarin staan herinneringen aan haar, zoals haar pumps, foto’s, knuffels en andere spulletjes.” In de tussentijd hield het strafproces Ida bezig. Dat duurde een half jaar, tot aan de rechtszaak op 24 juli 2012. Ruud S. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag. “Ik kreeg tijdens de
rechtszaak spreekrecht, maar toen ik aan de beurt was, sloeg ik dicht. Ik was op van de zenuwen. Uiteindelijk heeft iemand van Slachtofferhulp mijn verklaring opgelezen. Achteraf jammer, want ik had het graag zelf willen doen.”

Lees het hele verhaal van Ida in Vriendin 33

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |