×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'
16.08.2017 -

Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”


Kapot van verdriet
Haar dochter Célesta van negentien jaar werd op 15 januari 2012 na een nacht stappen en een fikse ruzie met 85 messteken gedood door haar vriend Ruud, toen 24 jaar. Dat gebeurde in Ida’s huis in Zoetermeer, waar de twee ook woonden. Ruud meldde zich na de gruwelijke daad meteen op het politiebureau. Ida: “Ik was op dat moment niet thuis, hoorde het vreselijke nieuws pas later. Mijn leven stortte in. Ik was kapot, voelde een niet te beschrijven pijn. Célesta was mijn alles, mijn leven, mijn enige dochter. Ik hield zó veel van haar. We waren meer vriendinnen dan moeder en
dochter, hadden veel lol en konden overal over praten. Regelmatig gingen we samen op stap of naar een Nederlandstalig concert. Zij steunde mij en ik haar.”

'Ik was op van de zenuwen'


Grote leegte
Na Célesta’s dood veranderde Ida’s leven ingrijpend. “Ik was altijd een feestbeest, maar nu had ik nergens meer plezier in. Ik voelde alleen maar een grote leegte, een intens verdriet dat bij de kleinste dingen weer opborrelde. De gedachte aan hoe ze ’s morgens beneden kwam en ik aan haar gezicht al kon zien of ze in een goed humeur was of niet, haar aanstekelijke schaterlach, het samen meezingen met muziek. Ik miste het allemaal zo.” Blijven wonen in het huis waar Célesta was vermoord, dat kon Ida niet. Slachtofferhulp hielphaar bij het zoeken naar een woning in een andere plaats. “Dat werd Schiedam, omdat ik daar ben geboren en er enkele vriendinnen wonen. De hele verhuizing ging langs me heen. Het kon me weinig schelen waar ik naartoe zou gaan; ik werd geleefd door mijn verdriet. Toen ik met een vriendin nieuwe meubelen kocht, wees ik die lukraak aan. Pas later drong tot me door wat ik had aangeschaft. De meubelen waren totaal mijn smaak niet, behalve het vitrinekastje dat ik voor Célesta heb ingericht. Daarin staan herinneringen aan haar, zoals haar pumps, foto’s, knuffels en andere spulletjes.” In de tussentijd hield het strafproces Ida bezig. Dat duurde een half jaar, tot aan de rechtszaak op 24 juli 2012. Ruud S. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag. “Ik kreeg tijdens de
rechtszaak spreekrecht, maar toen ik aan de beurt was, sloeg ik dicht. Ik was op van de zenuwen. Uiteindelijk heeft iemand van Slachtofferhulp mijn verklaring opgelezen. Achteraf jammer, want ik had het graag zelf willen doen.”

Lees het hele verhaal van Ida in Vriendin 33

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |