×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'
16.08.2017 -

De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”


Fantaseren
“Het was best een klap in mijn gezicht toen de arts ons vertelde dat we waarschijnlijk nooit kinderen zouden krijgen. Marko en ik zijn elkaars jeugdliefde. Vanaf mijn veertiende zijn we samen. Eigenlijk fantaseerden we al vanaf het begin van onze relatie over een gezin. Het was natuurlijk toekomstmuziek, maar het leek ons allebei ontzettend leuk. Van jongs af aan wilde ik moeder worden en ik was ervan overtuigd dat ik als ik volwassen was drie kinderen zou krijgen: twee jongens en een meisje. Dit gevoel was zo sterk, dat ik hier onbewust ook van uitging. Ik zag het helemaal voor me: mijn oudste zoon zou Willem heten. Ik kon hem helemaal uittekenen in zijn stoere tuinbroek, pet en klompen.”

‘We besloten: ons levensgeluk mag niet afhangen van onze kinderwens’


Focus op lichtpuntjes
“Marko en ik genoten van onze vrijheid voordat we aan een gezin begonnen. We stortten ons op ons werk en maakten verre reizen. Na onze bruiloft wilden we ervoor gaan. Toen ik na een jaar nog niet zwanger was, verwees de huisarts ons door naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat Marko en ik zeer waarschijnlijk geen kinderen konden krijgen. De oorzaak wil ik liever voor mezelf houden, maar het kwam erop neer dat we onze kinderwens beter konden opgeven. Er was nog wel een heel kleine kans via ICSI (Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie). Net als bij ivf (In Vitro Fertilisatie), wat ‘bevruchting in glas’ betekent, komt ICSI buiten de baarmoeder tot stand. Het verschil is dat bij ICSI de zaadcel in de eicel wordt ingebracht. Bij ivf zoekt de zaadcel zelf zijn weg naar de eicel. Marko en ik besloten het traject in te gaan. Onze hoop op een kind was voorbij, maar we wilden graag alles geprobeerd hebben. Het leek ons verschrikkelijk later overvallen te worden door gevoelens van spijt. Hoewel we allebei een grote kinderwens hadden, besloten we dat ons levensgeluk er niet van af mocht hangen. Marko en ik hadden een geweldige relatie. Dat zou altijd zo blijven. Als we geen ouders zouden worden, zouden we onze energie in andere dingen steken waar we blij van werden. Ik werkte met veel plezier op een reisbureau en kon echt opgaan in het samenstellen van mooie reizen. We focusten ons op de lichtpuntjes in ons leven en op elkaar.”

Lees het hele verhaal van Corina en Marko in Vriendin 33

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |