×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'
16.08.2017 -

De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”


Fantaseren
“Het was best een klap in mijn gezicht toen de arts ons vertelde dat we waarschijnlijk nooit kinderen zouden krijgen. Marko en ik zijn elkaars jeugdliefde. Vanaf mijn veertiende zijn we samen. Eigenlijk fantaseerden we al vanaf het begin van onze relatie over een gezin. Het was natuurlijk toekomstmuziek, maar het leek ons allebei ontzettend leuk. Van jongs af aan wilde ik moeder worden en ik was ervan overtuigd dat ik als ik volwassen was drie kinderen zou krijgen: twee jongens en een meisje. Dit gevoel was zo sterk, dat ik hier onbewust ook van uitging. Ik zag het helemaal voor me: mijn oudste zoon zou Willem heten. Ik kon hem helemaal uittekenen in zijn stoere tuinbroek, pet en klompen.”

‘We besloten: ons levensgeluk mag niet afhangen van onze kinderwens’


Focus op lichtpuntjes
“Marko en ik genoten van onze vrijheid voordat we aan een gezin begonnen. We stortten ons op ons werk en maakten verre reizen. Na onze bruiloft wilden we ervoor gaan. Toen ik na een jaar nog niet zwanger was, verwees de huisarts ons door naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat Marko en ik zeer waarschijnlijk geen kinderen konden krijgen. De oorzaak wil ik liever voor mezelf houden, maar het kwam erop neer dat we onze kinderwens beter konden opgeven. Er was nog wel een heel kleine kans via ICSI (Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie). Net als bij ivf (In Vitro Fertilisatie), wat ‘bevruchting in glas’ betekent, komt ICSI buiten de baarmoeder tot stand. Het verschil is dat bij ICSI de zaadcel in de eicel wordt ingebracht. Bij ivf zoekt de zaadcel zelf zijn weg naar de eicel. Marko en ik besloten het traject in te gaan. Onze hoop op een kind was voorbij, maar we wilden graag alles geprobeerd hebben. Het leek ons verschrikkelijk later overvallen te worden door gevoelens van spijt. Hoewel we allebei een grote kinderwens hadden, besloten we dat ons levensgeluk er niet van af mocht hangen. Marko en ik hadden een geweldige relatie. Dat zou altijd zo blijven. Als we geen ouders zouden worden, zouden we onze energie in andere dingen steken waar we blij van werden. Ik werkte met veel plezier op een reisbureau en kon echt opgaan in het samenstellen van mooie reizen. We focusten ons op de lichtpuntjes in ons leven en op elkaar.”

Lees het hele verhaal van Corina en Marko in Vriendin 33

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |