×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'
15.08.2017 -

De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."


Angst voor de waarheid
“Ondertussen kreeg ik steeds meer signalen dat Michiel niet eerlijk tegen me was. Zo ging hij wel erg vaak weg met vrienden, zonder dat ik precies wist waar hij was en wat hij deed. Hij loog erover. Dat hoorde ik dan achteraf weer via vrienden: ze hadden hem op een andere plek gezien dan hij tegen mij had gezegd. Als ik hem er mee confronteerde, wist hij zich er altijd uit te praten. Ik werd een keer gebeld door iemand die zei dat ze een affaire met hem had. Michiel reageerde heel koeltjes en noemde het onzin. En ik vroeg niet door. Ook kwamen we een keer een vrouw tegen in de stad die ik ook kende. Ik zei nietsvermoedend gedag en ze reageerde heel raar. Michiel voelde zich duidelijk ook vrij ongemakkelijk.

Toen ik hem om opheldering vroeg, hing hij een verhaal op over een glas bier dat hij op een feestje over haar heen had gegooid. Enkele dagen later kreeg ik een mail van diezelfde vrouw. Ze schreef dat ze een relatie met Michiel had gehad en dat ze zelfs al eens bij de notaris waren geweest om te kijken of ze mij konden uitkopen, zodat zij in ons huis konden wonen. Ik wist niet wat ik las en haalde Michiel erbij. Hij schrok enorm en zei daarna ontdaan: ‘Dat geloof je toch niet? Ik hoop zo dat je deze onzin niet gelooft!’ Het zou slechts een wraakactie zijn, meer niet. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ik slikte het. Uit angst voor de waarheid. Ik had gewoon moeten doorvragen en hem met zijn leugens moeten confronteren, maar dan zou mijn relatie voorbij zijn. Ik werkte op dat moment in de zorg en zelfs toen ik na een weekend slaapdiensten eens een onbekende fles shampoo in mijn badkamer aantrof, durfde ik niet door te vragen. En dat hij zomaar uit zichzelf het beddengoed had verschoond, was opmerkelijk maar ergens ook wel lief, toch? Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik toen niet heb doorgepakt. Nee, ik bleef vasthouden aan het ideaalplaatje in mijn hoofd. Een huwelijk en kinderen, dat zou alles goedmaken.”
 

'Alles was bijna rond, alleen ging het met onze relatie niet best'


Spanningen
“Tijdens een vakantie in Italië vroeg Michiel me ten huwelijk. Heel romantisch ging het er niet aan toe, maar ik was zo gelukkig. Eenmaal thuis sloeg ik aan het regelen. Er moest natuurlijk een jurk komen. Mijn moeder was een aantal jaar daarvoor hertrouwd en we gingen naar de bruidsmodezaak waar zij haar jurk vandaan had. Ook mijn schoonmoeder ging mee. Het was een mooi moment om elkaar eens wat beter te leren kennen. Dat was er tot dan toe nauwelijks van gekomen. Ik genoot van die dag. We hebben gezellig geluncht en ik vond dé jurk: gebroken wit, met een A-lijn en steentjes op het lijfje. In de maanden erna regelden we een locatie, het eten, de ringen en de band. Alles was bijna rond, alleen ging het met onze relatie niet best. We hadden behoorlijk wat spanningen. Ruzie maakten we niet, dat wist ik uit alle macht te voorkomen We hadden wel veel gesprekken over onze toekomst en steeds kwam onze bruiloft weer ter sprake. Moesten we het wel doen? Ik heb een paar keer voorgesteld alles uit te stellen, maar daar wilde hij niets van weten. Naarmate de bruiloft dichterbij kwam, ging het alleen maar nog slechter. Ik zat niet lekker in mijn vel en Michiel al helemaal niet. Ik dacht dat hij misschien overwerkt was. Hij had het ook zo druk. Maar er speelde iets anders. Dat wilde ik niet onder ogen zien en hij had het lef niet het te zeggen. De bom barstte toen ik vertelde dat de relatie van mijn broertje en zijn vriendin voorbij was. Michiel zei niets en vertrok naar boven om te douchen. Daar hoorde ik hem ineens heel hard huilen. Dit is foute boel, dacht ik nog.”

Lees het hele verhaal van Julia in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |