×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marleen: 'Steeds weer die angst: blijft mijn meisje nu wel gezond?'

Marleen: 'Steeds weer die angst: blijft mijn meisje nu wel gezond?'
09.08.2017 -

Loïs (11) was vier toen zij neuroblastoom kreeg. Na een intensieve behandeling was de kanker weg. Maar echt voorgoed? Een zenuwslopende periode volgde. Moeder Marleen (46): “Wachten op de uitslag van controles vonden we erger dan de hele behandeling.”


Marleen: “Verdoofd waren we toen we in 2010 hoorden dat Loïs kanker had. Ons leven stond volledig op zijn kop, alsof er een bom boven op ons hoofd viel. Zo verschrikkelijk, zo onwerkelijk.”
Marleen, getrouwd met Stefan en behalve moeder van Loïs ook van dochter Bobbi (13) en zoon Vasco (8), vertelt dat Loïs al een tijdje pijn in haar benen had en heel erg moe was. Aanvankelijk maakte Marleen zich daarover niet al te veel zorgen. “Loïs was net begonnen in de kleuterklas, waar die vermoeidheid mee te maken kon hebben. Tot ze op Koninginnedag ineens niet meer kon lopen van de pijn. Dat was niet normaal voor een meisje van vier. Toen was ik wel écht ongerust.” Röntgenfoto’s wezen uit dat Loïs in haar buik verkalkingen had. Die konden wijzen op een vorm van kanker. “Vier dagen later kregen we in het Sophia Kinderziekenhuis te horen dat ze neuroblastoom stadium 4 had: hoog risico. Bij deze vorm van kanker heb je een overlevingskans van dertig procent en de kans dat het terugkeert is zeventig procent. In andere stadia zijn de cijfers rooskleuriger. We schrokken ontzettend. Ons lieve, mooie meisje had kanker. Wat stond ons te wachten? We waren verschrikkelijk verdrietig, bang en onzeker over de toekomst, maar we hielden ons zo sterk mogelijk en wilden al onze energie en kracht steken in de behandeling en het herstel van Loïs.”
 

'Elke keer was er die angst dat de kanker teruggekomen was'
 


Naar Amerika
Loïs volgde het volledige behandelplan voor kinderen met neuroblastoom. Ze kreeg twee keer MIBG-therapie, een nucleaire behandeling die bij bepaalde vormen van neuroblastoom wordt gebruikt, zes zware chemokuren en een operatie waarbij de tumor volledig werd verwijderd. Na deze behandelingen in Nederland moest Loïs een half jaar naar Philadelphia in Amerika voor een anti-lichamenbehandeling, ofwel immunotherapie. Ze kreeg daar medicijnen waardoor de tumor niet meer kon groeien en zich niet verder kon verspreiden. Zes maanden lang verbleef Marleen met haar hele gezin in Philadelphia. Sinds 2016 is immunotherapie ook in Nederland mogelijk, maar destijds alleen in Amerika. “Natuurlijk was ik verdrietig, maar ik voelde me vanbinnen heel sterk in die tijd. Ik vocht voor Loïs en wilde haar zo goed mogelijk door de behandelingen heen loodsen. Het moeilijkste kwam pas daarna, toen we terug waren in Nederland. Loïs hoefde geen behandeling meer te ondergaan en de ziekte was weg, maar er was een grote kans – van zeventig procent – dat die terug zou keren. Elke drie maanden moest ze in het ziekenhuis op controle. Elke keer was er die angst dat de kanker teruggekomen was. Loïs kreeg ook overal last van: pijn in haar benen, longen en buik, koorts, allergie en rode vlekken. Steeds als ze zoiets kreeg, was ik doodsbang. Maar gelukkig was het elke keer niks ernstigs. De artsen hebben nooit gezegd dat het bijwerkingen van de chemo zouden kunnen zijn, maar die was mogelijk de oorzaak van haar klachten.”

Lees het hele verhaal van Marleen in Vriendin 32

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 aug '17 10:36

  Verschrikkelijk dat jullie dit met Loïs hebben mee moeten maken, ik hoop dat alles goed komt en wens jullie heel veel sterkte toe.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!