×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'

Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'
08.08.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week de zomerverhalen van Yda Matthijssen (64), ANWB-juriste in het programma Groeten van MAX: “Ik ben geen reiziger, ik wil ergens zíjn.”


Wat was je meest indrukwekkende reis ooit?
“De eerste keer dat ik bergen zag, in de laatste klas van de lagere school. En onze eerste kampeervakantie, toen we twee kinderen hadden: waren we ’s avonds fl esjes en speentjes aan het uitkoken en slabbetjes aan het wassen op een camping met alleen koud water. Mensen verketterden ons omdat we een baby van zes weken meenamen, maar het werd een van de leukste vakanties ooit! Die keer dat de kinderen niet meer meegingen en ik met mijn man in een tentje in de bergen sliep, op 1600 meter hoogte, was ook bijzonder. We hadden de hoogst gelegen camping gekozen, het was best koud. Toen ik ’s nachts naar de wc moest, zag opeens alles wit: had het gevroren! Tegenwoordig zitten we met de hele familie op Texel, dat vind ik ook geweldig.”

Hoe kwam je daar terecht?
“Vanwege Groeten van MAX, waarvoor de hele zomer opnames zijn, ben ik nu ‘veroordeeld’ tot het naseizoen. Eén keer waren we begin september bij de Weissensee met 8 graden en regen. We konden Italië niet in, want we hadden een pup bij ons die nog niet alle inentingen had, daar zijn ze daar streng op. Dus zaten we alleen maar dat arme hondje warm te houden. We belden naar huis en vroegen: ‘Waar is het mooi weer? Dan gaan we daarheen’. Dat was Texel. Onze dochter vierde al regelmatig vakantie op een Waddeneiland, dat leek ons ook wel wat. Zo kwamen we op Texel. Inmiddels hebben we er een seizoensplaats en
gaan we al voor het achtste jaar.”

Heb je een wensenlijstje met plekken waar je naartoe wilt?
“We hadden altijd een plan: na ons pensioen gaan we met een camper de Europese kust langs. Best ambitieus, want het is nogal een eind. En toen we het bedachten, wist ik nog niet hoe het was om kleinkinderen te hebben. Die kan ik niet zo lang missen! Die reis langs de Europese kust gaat dus niet door, bovendien is dat een dure exercitie. Ik ben trouwens ook niet persé een reiziger, ik wil ergens zíjn. Bij Utrecht denk ik: zijn we er al? Ik word wagenziek in de auto en zeeziek op een boot. Maar ik ben niet het mietje dat thuis wil blijven; ik hou er juist van ergens te komen waar het anders ruikt en het leven anders is. Rustiger. Jan en ik willen nog eens de plekken langs waar we ooit zo genoten hebben. Maar verder geen wensen. Ik heb ook geen bucketlist voor de rest van het leven. Ik leef nu!”

Lees het hele interview met Yda in Vriendin 32.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |