×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'

Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'
08.08.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week de zomerverhalen van Yda Matthijssen (64), ANWB-juriste in het programma Groeten van MAX: “Ik ben geen reiziger, ik wil ergens zíjn.”


Wat was je meest indrukwekkende reis ooit?
“De eerste keer dat ik bergen zag, in de laatste klas van de lagere school. En onze eerste kampeervakantie, toen we twee kinderen hadden: waren we ’s avonds fl esjes en speentjes aan het uitkoken en slabbetjes aan het wassen op een camping met alleen koud water. Mensen verketterden ons omdat we een baby van zes weken meenamen, maar het werd een van de leukste vakanties ooit! Die keer dat de kinderen niet meer meegingen en ik met mijn man in een tentje in de bergen sliep, op 1600 meter hoogte, was ook bijzonder. We hadden de hoogst gelegen camping gekozen, het was best koud. Toen ik ’s nachts naar de wc moest, zag opeens alles wit: had het gevroren! Tegenwoordig zitten we met de hele familie op Texel, dat vind ik ook geweldig.”

Hoe kwam je daar terecht?
“Vanwege Groeten van MAX, waarvoor de hele zomer opnames zijn, ben ik nu ‘veroordeeld’ tot het naseizoen. Eén keer waren we begin september bij de Weissensee met 8 graden en regen. We konden Italië niet in, want we hadden een pup bij ons die nog niet alle inentingen had, daar zijn ze daar streng op. Dus zaten we alleen maar dat arme hondje warm te houden. We belden naar huis en vroegen: ‘Waar is het mooi weer? Dan gaan we daarheen’. Dat was Texel. Onze dochter vierde al regelmatig vakantie op een Waddeneiland, dat leek ons ook wel wat. Zo kwamen we op Texel. Inmiddels hebben we er een seizoensplaats en
gaan we al voor het achtste jaar.”

Heb je een wensenlijstje met plekken waar je naartoe wilt?
“We hadden altijd een plan: na ons pensioen gaan we met een camper de Europese kust langs. Best ambitieus, want het is nogal een eind. En toen we het bedachten, wist ik nog niet hoe het was om kleinkinderen te hebben. Die kan ik niet zo lang missen! Die reis langs de Europese kust gaat dus niet door, bovendien is dat een dure exercitie. Ik ben trouwens ook niet persé een reiziger, ik wil ergens zíjn. Bij Utrecht denk ik: zijn we er al? Ik word wagenziek in de auto en zeeziek op een boot. Maar ik ben niet het mietje dat thuis wil blijven; ik hou er juist van ergens te komen waar het anders ruikt en het leven anders is. Rustiger. Jan en ik willen nog eens de plekken langs waar we ooit zo genoten hebben. Maar verder geen wensen. Ik heb ook geen bucketlist voor de rest van het leven. Ik leef nu!”

Lees het hele interview met Yda in Vriendin 32.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!