×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'

Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'
08.08.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week de zomerverhalen van Yda Matthijssen (64), ANWB-juriste in het programma Groeten van MAX: “Ik ben geen reiziger, ik wil ergens zíjn.”


Wat was je meest indrukwekkende reis ooit?
“De eerste keer dat ik bergen zag, in de laatste klas van de lagere school. En onze eerste kampeervakantie, toen we twee kinderen hadden: waren we ’s avonds fl esjes en speentjes aan het uitkoken en slabbetjes aan het wassen op een camping met alleen koud water. Mensen verketterden ons omdat we een baby van zes weken meenamen, maar het werd een van de leukste vakanties ooit! Die keer dat de kinderen niet meer meegingen en ik met mijn man in een tentje in de bergen sliep, op 1600 meter hoogte, was ook bijzonder. We hadden de hoogst gelegen camping gekozen, het was best koud. Toen ik ’s nachts naar de wc moest, zag opeens alles wit: had het gevroren! Tegenwoordig zitten we met de hele familie op Texel, dat vind ik ook geweldig.”

Hoe kwam je daar terecht?
“Vanwege Groeten van MAX, waarvoor de hele zomer opnames zijn, ben ik nu ‘veroordeeld’ tot het naseizoen. Eén keer waren we begin september bij de Weissensee met 8 graden en regen. We konden Italië niet in, want we hadden een pup bij ons die nog niet alle inentingen had, daar zijn ze daar streng op. Dus zaten we alleen maar dat arme hondje warm te houden. We belden naar huis en vroegen: ‘Waar is het mooi weer? Dan gaan we daarheen’. Dat was Texel. Onze dochter vierde al regelmatig vakantie op een Waddeneiland, dat leek ons ook wel wat. Zo kwamen we op Texel. Inmiddels hebben we er een seizoensplaats en
gaan we al voor het achtste jaar.”

Heb je een wensenlijstje met plekken waar je naartoe wilt?
“We hadden altijd een plan: na ons pensioen gaan we met een camper de Europese kust langs. Best ambitieus, want het is nogal een eind. En toen we het bedachten, wist ik nog niet hoe het was om kleinkinderen te hebben. Die kan ik niet zo lang missen! Die reis langs de Europese kust gaat dus niet door, bovendien is dat een dure exercitie. Ik ben trouwens ook niet persé een reiziger, ik wil ergens zíjn. Bij Utrecht denk ik: zijn we er al? Ik word wagenziek in de auto en zeeziek op een boot. Maar ik ben niet het mietje dat thuis wil blijven; ik hou er juist van ergens te komen waar het anders ruikt en het leven anders is. Rustiger. Jan en ik willen nog eens de plekken langs waar we ooit zo genoten hebben. Maar verder geen wensen. Ik heb ook geen bucketlist voor de rest van het leven. Ik leef nu!”

Lees het hele interview met Yda in Vriendin 32.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |