×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Debby: 'Ik werd in de steek gelaten, maar bleek sterker dan ik dacht'

Debby: 'Ik werd in de steek gelaten, maar bleek sterker dan ik dacht'
03.08.2017 -

Debby (57) dacht dat ze gelukkig getrouwd was, tot haar man ervandoor ging met een ander. Ze besloot positief te blijven, voedde haar kinderen alleen op en stortte zich op een eigen bedrijf. Debby: “Door aan te pakken, ontdekte ik dat ik zoveel sterker ben dan ik dacht.”


'Bij ons kon altijd alles'


Echte rijkdom
“Met mijn man woonde ik in een enorm huis met drie badkamers, een jacuzzi, sauna en lift. Wanneer vriendjes van onze vier kinderen Bruck (nu 32), Travis (28) en de tweeling Sting en Mitzy (27) kwamen spelen, riepen ze vaak: ‘Jullie zijn echt rijk!’ Ik antwoordde dan altijd dat echte rijkdom niet in spullen zit. Zonder gezelligheid en sfeer zou ons huis slechts een hoop stenen zijn. Echte rijkdom zit in levende dingen, zoals vrienden en familie. Die les hoopte ik mijn kinderen ook
mee te geven. Vaak benadrukte ik dat ze misschien even heel blij werden van dat nieuwe shirt, maar dat het ze niet werkelijk gelukkig zou maken. Ik voelde me bevoorrecht met mijn mooie gezin en dacht dat ik een goed huwelijk had. Omdat de tweeling veertien maanden na onze tweede zoon kwam, had ik de eerste jaren drie kinderen in de luiers. Per week gingen er meer dan negentig luiers doorheen en draaide ik meer dan twintig wassen. Ze crossten met drie loopkarretjes door het huis terwijl de oudste ertussendoor banjerde. Het was een bewuste keuze om fulltime moeder te zijn. Mijn ex-man was een lieve en toegewijde vader. Hij zorgde ervoor dat alle kinderpartijtjes en feestjes onvergetelijk waren. Bij ons kon altijd alles.”

Samen rijk
“Toen ik met mijn kinderen moest verhuizen naar een kleine eengezinswoning, nam ik me stellig voor om mijn kinderen te laten zien dat je overal gelukkig kunt zijn. Het lukte me ook om dat geluk te voelen. Toen ik de deuren van ons grote huis voor de laatste keer achter me dichttrok om onze hond, twee katten en hamster naar hun nieuwe onderkomen te brengen, realiseerde ik me dat ik ondanks,alle financiële zorgen rijk was: iedereen van wie ik zielsveel hield, had ik dicht bij me. De kinderen en ik konden alleen kleren en schoolboeken meenemen naar het huis waar we tijdelijk logeerden, maar dat maakte niet uit. We waren samen.”

'Ons contact werd intenser' 


Warme tijd
“‘Mam, niet elke verandering is een verslechtering’, zei mijn zoon dapper tijdens de verhuizing. De kinderen deden hun best om met alle veranderingen om te gaan. Ik dacht dat het ze zwaar zou vallen om het ineens met minder luxe te stellen, maar het ging ze verbazingwekkend goed af. Ze kijken nu zelfs op die periode terug als een warme tijd waarin we meer naar elkaar toegroeiden. In ons vorige huis had iedereen een grote slaapkamer met tv en eigen badkamer. Sommige avonden kwamen we elkaar niet eens tegen. Omdat we meer met elkaar praatten en ook pijnlijke gevoelens durfden te delen, werd ons contact intenser."

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!