×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Debby: 'Ik werd in de steek gelaten, maar bleek sterker dan ik dacht'

Debby: 'Ik werd in de steek gelaten, maar bleek sterker dan ik dacht'
03.08.2017 -

Debby (57) dacht dat ze gelukkig getrouwd was, tot haar man ervandoor ging met een ander. Ze besloot positief te blijven, voedde haar kinderen alleen op en stortte zich op een eigen bedrijf. Debby: “Door aan te pakken, ontdekte ik dat ik zoveel sterker ben dan ik dacht.”


'Bij ons kon altijd alles'


Echte rijkdom
“Met mijn man woonde ik in een enorm huis met drie badkamers, een jacuzzi, sauna en lift. Wanneer vriendjes van onze vier kinderen Bruck (nu 32), Travis (28) en de tweeling Sting en Mitzy (27) kwamen spelen, riepen ze vaak: ‘Jullie zijn echt rijk!’ Ik antwoordde dan altijd dat echte rijkdom niet in spullen zit. Zonder gezelligheid en sfeer zou ons huis slechts een hoop stenen zijn. Echte rijkdom zit in levende dingen, zoals vrienden en familie. Die les hoopte ik mijn kinderen ook
mee te geven. Vaak benadrukte ik dat ze misschien even heel blij werden van dat nieuwe shirt, maar dat het ze niet werkelijk gelukkig zou maken. Ik voelde me bevoorrecht met mijn mooie gezin en dacht dat ik een goed huwelijk had. Omdat de tweeling veertien maanden na onze tweede zoon kwam, had ik de eerste jaren drie kinderen in de luiers. Per week gingen er meer dan negentig luiers doorheen en draaide ik meer dan twintig wassen. Ze crossten met drie loopkarretjes door het huis terwijl de oudste ertussendoor banjerde. Het was een bewuste keuze om fulltime moeder te zijn. Mijn ex-man was een lieve en toegewijde vader. Hij zorgde ervoor dat alle kinderpartijtjes en feestjes onvergetelijk waren. Bij ons kon altijd alles.”

Samen rijk
“Toen ik met mijn kinderen moest verhuizen naar een kleine eengezinswoning, nam ik me stellig voor om mijn kinderen te laten zien dat je overal gelukkig kunt zijn. Het lukte me ook om dat geluk te voelen. Toen ik de deuren van ons grote huis voor de laatste keer achter me dichttrok om onze hond, twee katten en hamster naar hun nieuwe onderkomen te brengen, realiseerde ik me dat ik ondanks,alle financiële zorgen rijk was: iedereen van wie ik zielsveel hield, had ik dicht bij me. De kinderen en ik konden alleen kleren en schoolboeken meenemen naar het huis waar we tijdelijk logeerden, maar dat maakte niet uit. We waren samen.”

'Ons contact werd intenser' 


Warme tijd
“‘Mam, niet elke verandering is een verslechtering’, zei mijn zoon dapper tijdens de verhuizing. De kinderen deden hun best om met alle veranderingen om te gaan. Ik dacht dat het ze zwaar zou vallen om het ineens met minder luxe te stellen, maar het ging ze verbazingwekkend goed af. Ze kijken nu zelfs op die periode terug als een warme tijd waarin we meer naar elkaar toegroeiden. In ons vorige huis had iedereen een grote slaapkamer met tv en eigen badkamer. Sommige avonden kwamen we elkaar niet eens tegen. Omdat we meer met elkaar praatten en ook pijnlijke gevoelens durfden te delen, werd ons contact intenser."

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |