×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Debby: 'Ik werd in de steek gelaten, maar bleek sterker dan ik dacht'

Debby: 'Ik werd in de steek gelaten, maar bleek sterker dan ik dacht'
03.08.2017 -

Debby (57) dacht dat ze gelukkig getrouwd was, tot haar man ervandoor ging met een ander. Ze besloot positief te blijven, voedde haar kinderen alleen op en stortte zich op een eigen bedrijf. Debby: “Door aan te pakken, ontdekte ik dat ik zoveel sterker ben dan ik dacht.”


'Bij ons kon altijd alles'


Echte rijkdom
“Met mijn man woonde ik in een enorm huis met drie badkamers, een jacuzzi, sauna en lift. Wanneer vriendjes van onze vier kinderen Bruck (nu 32), Travis (28) en de tweeling Sting en Mitzy (27) kwamen spelen, riepen ze vaak: ‘Jullie zijn echt rijk!’ Ik antwoordde dan altijd dat echte rijkdom niet in spullen zit. Zonder gezelligheid en sfeer zou ons huis slechts een hoop stenen zijn. Echte rijkdom zit in levende dingen, zoals vrienden en familie. Die les hoopte ik mijn kinderen ook
mee te geven. Vaak benadrukte ik dat ze misschien even heel blij werden van dat nieuwe shirt, maar dat het ze niet werkelijk gelukkig zou maken. Ik voelde me bevoorrecht met mijn mooie gezin en dacht dat ik een goed huwelijk had. Omdat de tweeling veertien maanden na onze tweede zoon kwam, had ik de eerste jaren drie kinderen in de luiers. Per week gingen er meer dan negentig luiers doorheen en draaide ik meer dan twintig wassen. Ze crossten met drie loopkarretjes door het huis terwijl de oudste ertussendoor banjerde. Het was een bewuste keuze om fulltime moeder te zijn. Mijn ex-man was een lieve en toegewijde vader. Hij zorgde ervoor dat alle kinderpartijtjes en feestjes onvergetelijk waren. Bij ons kon altijd alles.”

Samen rijk
“Toen ik met mijn kinderen moest verhuizen naar een kleine eengezinswoning, nam ik me stellig voor om mijn kinderen te laten zien dat je overal gelukkig kunt zijn. Het lukte me ook om dat geluk te voelen. Toen ik de deuren van ons grote huis voor de laatste keer achter me dichttrok om onze hond, twee katten en hamster naar hun nieuwe onderkomen te brengen, realiseerde ik me dat ik ondanks,alle financiële zorgen rijk was: iedereen van wie ik zielsveel hield, had ik dicht bij me. De kinderen en ik konden alleen kleren en schoolboeken meenemen naar het huis waar we tijdelijk logeerden, maar dat maakte niet uit. We waren samen.”

'Ons contact werd intenser' 


Warme tijd
“‘Mam, niet elke verandering is een verslechtering’, zei mijn zoon dapper tijdens de verhuizing. De kinderen deden hun best om met alle veranderingen om te gaan. Ik dacht dat het ze zwaar zou vallen om het ineens met minder luxe te stellen, maar het ging ze verbazingwekkend goed af. Ze kijken nu zelfs op die periode terug als een warme tijd waarin we meer naar elkaar toegroeiden. In ons vorige huis had iedereen een grote slaapkamer met tv en eigen badkamer. Sommige avonden kwamen we elkaar niet eens tegen. Omdat we meer met elkaar praatten en ook pijnlijke gevoelens durfden te delen, werd ons contact intenser."

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |