×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'
26.07.2017 -

Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.


'De dag dat ik, na 23 jaar huwelijk, uit de kast kwam'


Willy (53):
“De dag dat ik mijn man en kinderen vertelde dat ik op vrouwen val, was de moeilijkste uit mijn leven. Maar achteraf kan ik zeggen dat het ook de móóiste dag van mijn leven was. Want eindelijk durfde ik, na 23 jaar huwelijk, toe te geven dat ik lesbienne ben. Die gevoelens had ik altijd weggedrukt, en bovendien had ik een goed huwelijk en kregen we twee prachtige kinderen. Mijn man voelde als een broer voor mij. Toen ik het eenmaal vertelde, reageerde mijn gezin verbaasd, maar ook positief. Mijn man verweet mij niets en vroeg zelfs waarom ik dat niet eerder had gezegd. Dat durfde ik gewoon niet… Dat ik het uiteindelijk toch vertelde, kwam omdat ik vier jaar geleden verliefd werd op een collega. Zij bleek ook gevoelens voor mij te hebben. Een verwarrende situatie, die me triggerde om uit de kast te komen. De scheiding die hierop volgde was vooral voor mijn man moeilijk – hij had dit niet aan zien komen. Net als mijn ouders. Maar uiteindelijk heeft iedereen het geaccepteerd. Ik kreeg geen relatie met mijn collega, maar leerde via Tinder wel een andere leuke vrouw kennen. Bij haar voelde het als thuiskomen. Zij is nu al drie jaar mijn vriendin en elke keer als ik naast haar wakker word, denk ik: jij bent het ontbrekende puzzelstukje waar ik mijn hele leven naar op zoek was. Ik ben zo blij dat ik de confrontatie toch heb aangedurfd.”
 

'De dag dat mijn zoontje schoon werd verklaard' 


Funda (39): “Ik zal nooit het moment vergeten waarop we vijf jaar geleden het meest geweldige nieuws ooit kregen: ons oudste zoontje Jeremy was genezen van kanker! Toen hij vijf jaar was, bleek hij een tumor bij zijn bekken en uitzaaiingen in zijn long te hebben. Na veel behandelingen leek het beter te gaan, maar twee jaar later kwam de kanker toch terug. We hadden nog één kans: hij kreeg chemokuren, werd geopereerd en kreeg twee stamceltransplantaties. Als dit niet zou lukken, konden de artsen niets meer voor hem doen. Wat waren we bang hem kwijt te raken… De vreugde die ik voelde toen de arts vertelde dat de uitzaaiingen weg waren, is onbeschrijflijk. Inmiddels is Jeremy dertien jaar en een gezonde puber. We genieten elke dag van hem.”
 

‘De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette’


Brenda (48): “De mooiste dag uit mijn leven? Dat was 10-10-2010. Sowieso al een bijzondere datum, maar voor ons helemaal. Op die dag ontmoetten wij onze Chinese adoptiezoon Fang (toen vier) voor het eerst: in de lobby van een Chinees hotel, met in zijn handen het fotoboek met foto’s van ons, dat we hem eerder hadden gestuurd. Hij keek ons aan alsof hij dacht: jullie ken ik! Ik had een pluchen bal meegenomen en rolde die voorzichtig naar hem toe, om zo het ijs te breken. Hij rolde hem terug en zo ging het een tijdje door. Toen wist ik dat het goed zat. Fang is nu bijna elf en heeft ons leven verrijkt. Ik vind het geweldig om moeder te zijn en hem te mogen opvoeden. Als hij aangeeft er klaar voor te zijn, gaan we dolgraag met hem terug naar China.”

Lees nog meer verhalen over de mooiste dag van lezeressen in Vriendin 30

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |