×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'
26.07.2017 -

Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.


'De dag dat ik, na 23 jaar huwelijk, uit de kast kwam'


Willy (53):
“De dag dat ik mijn man en kinderen vertelde dat ik op vrouwen val, was de moeilijkste uit mijn leven. Maar achteraf kan ik zeggen dat het ook de móóiste dag van mijn leven was. Want eindelijk durfde ik, na 23 jaar huwelijk, toe te geven dat ik lesbienne ben. Die gevoelens had ik altijd weggedrukt, en bovendien had ik een goed huwelijk en kregen we twee prachtige kinderen. Mijn man voelde als een broer voor mij. Toen ik het eenmaal vertelde, reageerde mijn gezin verbaasd, maar ook positief. Mijn man verweet mij niets en vroeg zelfs waarom ik dat niet eerder had gezegd. Dat durfde ik gewoon niet… Dat ik het uiteindelijk toch vertelde, kwam omdat ik vier jaar geleden verliefd werd op een collega. Zij bleek ook gevoelens voor mij te hebben. Een verwarrende situatie, die me triggerde om uit de kast te komen. De scheiding die hierop volgde was vooral voor mijn man moeilijk – hij had dit niet aan zien komen. Net als mijn ouders. Maar uiteindelijk heeft iedereen het geaccepteerd. Ik kreeg geen relatie met mijn collega, maar leerde via Tinder wel een andere leuke vrouw kennen. Bij haar voelde het als thuiskomen. Zij is nu al drie jaar mijn vriendin en elke keer als ik naast haar wakker word, denk ik: jij bent het ontbrekende puzzelstukje waar ik mijn hele leven naar op zoek was. Ik ben zo blij dat ik de confrontatie toch heb aangedurfd.”
 

'De dag dat mijn zoontje schoon werd verklaard' 


Funda (39): “Ik zal nooit het moment vergeten waarop we vijf jaar geleden het meest geweldige nieuws ooit kregen: ons oudste zoontje Jeremy was genezen van kanker! Toen hij vijf jaar was, bleek hij een tumor bij zijn bekken en uitzaaiingen in zijn long te hebben. Na veel behandelingen leek het beter te gaan, maar twee jaar later kwam de kanker toch terug. We hadden nog één kans: hij kreeg chemokuren, werd geopereerd en kreeg twee stamceltransplantaties. Als dit niet zou lukken, konden de artsen niets meer voor hem doen. Wat waren we bang hem kwijt te raken… De vreugde die ik voelde toen de arts vertelde dat de uitzaaiingen weg waren, is onbeschrijflijk. Inmiddels is Jeremy dertien jaar en een gezonde puber. We genieten elke dag van hem.”
 

‘De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette’


Brenda (48): “De mooiste dag uit mijn leven? Dat was 10-10-2010. Sowieso al een bijzondere datum, maar voor ons helemaal. Op die dag ontmoetten wij onze Chinese adoptiezoon Fang (toen vier) voor het eerst: in de lobby van een Chinees hotel, met in zijn handen het fotoboek met foto’s van ons, dat we hem eerder hadden gestuurd. Hij keek ons aan alsof hij dacht: jullie ken ik! Ik had een pluchen bal meegenomen en rolde die voorzichtig naar hem toe, om zo het ijs te breken. Hij rolde hem terug en zo ging het een tijdje door. Toen wist ik dat het goed zat. Fang is nu bijna elf en heeft ons leven verrijkt. Ik vind het geweldig om moeder te zijn en hem te mogen opvoeden. Als hij aangeeft er klaar voor te zijn, gaan we dolgraag met hem terug naar China.”

Lees nog meer verhalen over de mooiste dag van lezeressen in Vriendin 30

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!