×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'
19.07.2017 -

Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”


YouTube-ster Laura Ponticorvo heeft geen idee wat zich op menig Nederlandse smartphone afspeelt als ze op 17 maart 2017 vroeg in de ochtend buiten loopt. “Ik was in een goede bui en had net mijn hond Rocks uit- gelaten, toen ik een appje van een kennis ontving: ‘Hey Lau, er circuleren allemaal naaktfoto’s en -filmpjes van je op internet. Als ik jou was, zou ik direct een advocaat inschakelen.’"

Huilen en hyperventileren 
De foto’s die vervolgens op haar telefoon binnenkomen, herkent ze meteen. Dit was geen Photo- shop, dit waren beelden van langer geleden en recentere beelden van toen ze al met haar huidige vriend Ryan (42) samen was. “Ik schrok enorm. Deze beelden kon niemand hebben. Ze stonden alleen op mijn telefoon! Ik begon te huilen en te hyperventileren. Gelukkig was Ryan nog thuis om mij op te vangen. Ik kon niet meer helder denken, mijn wereld stortte in.”  

Zogenaamde vrienden 
"Mijn ouders waren, net als ik, heel boos op de daders. Mijn ouders kregen de beelden door- gestuurd van zogenaamde vrienden. Ik vond het onnadenkend en respectloos dat ze mijn ouders er ongevraagd mee confronteerden. Dat was voor mijn vader en moeder ook heel moeilijk. Beter hadden ze mijn ouders sterkte kunnen wensen. Maar de beelden doorsturen? Ik kan daar nog steeds niet over uit.” 
 

'Misschien zijn de beelden wel in ruil voor geld aangeboden, dat weet ik niet'

 

Hackers
Al vrij snel ontdekte de politie dat een groep hackers dit op zijn geweten heeft. Laura was in Nederland het eerste slachtoffer van The Fappening 2.0, een vervolg op The Fappening uit 2014, waarbij hackers foto’s van beroemd- heden stalen en vrijgaven. “Ik had mijn foto’s in de cloud van mijn telefoon staan, dat wist ik niet eens – ik sloeg ze gewoon op zonder er verder bij na te denken. De diefstal kon al twee, drie jaar eerder hebben plaatsgevonden en waarschijnlijk heeft een Nederlander mij tussen alle andere gestolen foto’s en video’s herkend. Misschien zijn de beelden wel in ruil voor geld aangeboden, dat weet ik niet." 

Lotgenoten
In de weken na het uitlekken van de beelden wordt Laura overladen door mails van meisjes en vrouwen die precies hetzelfde hebben meegemaakt. “Ik denk dat ik wel drie- tot vierhonderd mails heb ontvangen. In de meeste gevallen was er sprake van een boos of gekwetst ex-vriendje die de beelden had verspreid, maar er waren ook zeker meiden die net als ik gehackt waren." 

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 29

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!