×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'
19.07.2017 -

Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”


YouTube-ster Laura Ponticorvo heeft geen idee wat zich op menig Nederlandse smartphone afspeelt als ze op 17 maart 2017 vroeg in de ochtend buiten loopt. “Ik was in een goede bui en had net mijn hond Rocks uit- gelaten, toen ik een appje van een kennis ontving: ‘Hey Lau, er circuleren allemaal naaktfoto’s en -filmpjes van je op internet. Als ik jou was, zou ik direct een advocaat inschakelen.’"

Huilen en hyperventileren 
De foto’s die vervolgens op haar telefoon binnenkomen, herkent ze meteen. Dit was geen Photo- shop, dit waren beelden van langer geleden en recentere beelden van toen ze al met haar huidige vriend Ryan (42) samen was. “Ik schrok enorm. Deze beelden kon niemand hebben. Ze stonden alleen op mijn telefoon! Ik begon te huilen en te hyperventileren. Gelukkig was Ryan nog thuis om mij op te vangen. Ik kon niet meer helder denken, mijn wereld stortte in.”  

Zogenaamde vrienden 
"Mijn ouders waren, net als ik, heel boos op de daders. Mijn ouders kregen de beelden door- gestuurd van zogenaamde vrienden. Ik vond het onnadenkend en respectloos dat ze mijn ouders er ongevraagd mee confronteerden. Dat was voor mijn vader en moeder ook heel moeilijk. Beter hadden ze mijn ouders sterkte kunnen wensen. Maar de beelden doorsturen? Ik kan daar nog steeds niet over uit.” 
 

'Misschien zijn de beelden wel in ruil voor geld aangeboden, dat weet ik niet'

 

Hackers
Al vrij snel ontdekte de politie dat een groep hackers dit op zijn geweten heeft. Laura was in Nederland het eerste slachtoffer van The Fappening 2.0, een vervolg op The Fappening uit 2014, waarbij hackers foto’s van beroemd- heden stalen en vrijgaven. “Ik had mijn foto’s in de cloud van mijn telefoon staan, dat wist ik niet eens – ik sloeg ze gewoon op zonder er verder bij na te denken. De diefstal kon al twee, drie jaar eerder hebben plaatsgevonden en waarschijnlijk heeft een Nederlander mij tussen alle andere gestolen foto’s en video’s herkend. Misschien zijn de beelden wel in ruil voor geld aangeboden, dat weet ik niet." 

Lotgenoten
In de weken na het uitlekken van de beelden wordt Laura overladen door mails van meisjes en vrouwen die precies hetzelfde hebben meegemaakt. “Ik denk dat ik wel drie- tot vierhonderd mails heb ontvangen. In de meeste gevallen was er sprake van een boos of gekwetst ex-vriendje die de beelden had verspreid, maar er waren ook zeker meiden die net als ik gehackt waren." 

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 29

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |