×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'
19.07.2017 -

Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”


YouTube-ster Laura Ponticorvo heeft geen idee wat zich op menig Nederlandse smartphone afspeelt als ze op 17 maart 2017 vroeg in de ochtend buiten loopt. “Ik was in een goede bui en had net mijn hond Rocks uit- gelaten, toen ik een appje van een kennis ontving: ‘Hey Lau, er circuleren allemaal naaktfoto’s en -filmpjes van je op internet. Als ik jou was, zou ik direct een advocaat inschakelen.’"

Huilen en hyperventileren 
De foto’s die vervolgens op haar telefoon binnenkomen, herkent ze meteen. Dit was geen Photo- shop, dit waren beelden van langer geleden en recentere beelden van toen ze al met haar huidige vriend Ryan (42) samen was. “Ik schrok enorm. Deze beelden kon niemand hebben. Ze stonden alleen op mijn telefoon! Ik begon te huilen en te hyperventileren. Gelukkig was Ryan nog thuis om mij op te vangen. Ik kon niet meer helder denken, mijn wereld stortte in.”  

Zogenaamde vrienden 
"Mijn ouders waren, net als ik, heel boos op de daders. Mijn ouders kregen de beelden door- gestuurd van zogenaamde vrienden. Ik vond het onnadenkend en respectloos dat ze mijn ouders er ongevraagd mee confronteerden. Dat was voor mijn vader en moeder ook heel moeilijk. Beter hadden ze mijn ouders sterkte kunnen wensen. Maar de beelden doorsturen? Ik kan daar nog steeds niet over uit.” 
 

'Misschien zijn de beelden wel in ruil voor geld aangeboden, dat weet ik niet'

 

Hackers
Al vrij snel ontdekte de politie dat een groep hackers dit op zijn geweten heeft. Laura was in Nederland het eerste slachtoffer van The Fappening 2.0, een vervolg op The Fappening uit 2014, waarbij hackers foto’s van beroemd- heden stalen en vrijgaven. “Ik had mijn foto’s in de cloud van mijn telefoon staan, dat wist ik niet eens – ik sloeg ze gewoon op zonder er verder bij na te denken. De diefstal kon al twee, drie jaar eerder hebben plaatsgevonden en waarschijnlijk heeft een Nederlander mij tussen alle andere gestolen foto’s en video’s herkend. Misschien zijn de beelden wel in ruil voor geld aangeboden, dat weet ik niet." 

Lotgenoten
In de weken na het uitlekken van de beelden wordt Laura overladen door mails van meisjes en vrouwen die precies hetzelfde hebben meegemaakt. “Ik denk dat ik wel drie- tot vierhonderd mails heb ontvangen. In de meeste gevallen was er sprake van een boos of gekwetst ex-vriendje die de beelden had verspreid, maar er waren ook zeker meiden die net als ik gehackt waren." 

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 29

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |