×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'
18.07.2017 -

Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."


Patricia: “We hadden het al maanden nergens anders meer over, praatten alleen maar over onze reis naar Bali. We zouden er drie weken blijven en hadden ons voorgenomen er de leukste drie weken van ons leven van te maken. Ik was nog nooit zo ver weg op vakantie geweest; een weekje Griekenland was op reisgebied het spannendste dat ik ooit gedaan had. Mijn relatie was het jaar ervoor op de klippen gelopen en Romy was al wat langer single. We trokken daardoor veel met elkaar op. De meesten van onze vriendinnen hadden een relatie of zelfs al kinderen. Bij hen voelde ik me al snel het vijfde wiel aan de wagen. Bij Romy had ik dat nooit. We hadden altijd tijd voor elkaar. En leuke mannen? Ach, die zouden we in een later stadium van ons leven vanzelf wel weer tegenkomen. Ik zie ons nog samen op Schiphol staan, helemaal uitgelaten en vrolijk. Hoe anders was de stemming drie weken later...”

Perfect plaatje
“We waren allebei erg onder de indruk van Bali. Het weer, het eten, de natuur: we vonden alles mooi. En de mensen waren ook zo vriendelijk. Het was echt genieten. Een week lang voldeed de vakantie in ieder opzicht aan het perfecte plaatje. ‘Alles zit mee’, dacht ik op een bepaald moment nog. Het ging té goed, zeg maar. Ik vertrouw dat nooit zo." 
 

'Ze wilde mij toch niet alleen laten liggen in een wildvreemd land?'

 

Grote blonde jongen 
Na anderhalve week gingen we naar een feest, waar we hadden afgesproken met twee leuke Engelse meiden die we hadden ontmoet. Ik had er superveel zin in en met mijn inmiddels wat gebruinde huid stond het gave zomerjurkje dat ik in Nederland had gekocht echt fantastisch. Ook Romy zag er geweldig uit. Voor de grap zeiden we nog tegen elkaar dat we die avond vast een man aan de haak zouden slaan. Romy zag hem meteen bij binnenkomst; een grote blonde jongen, met overduidelijk een Hollandse uitstraling. Helemaal haar type, wist ik, maar nou niet direct iemand die je verwacht op Bali tegen te komen. Na een paar drankjes stapte ze brutaal op hem af. Hij heette Leon en was met een vriend op vakantie, die ziek was geworden. Niets ernstigs, maar erg genoeg om een avondje thuis te blijven. Leon had besloten alleen uit te gaan. Zoals Romy als een blok voor hem viel, zo viel hij als een blok voor haar. Binnen een half uur stonden ze met elkaar te zoenen en waren ze niet meer bij elkaar weg te slaan. Ik gunde mijn vriendin uiteraard een leuke vakantie- liefde, dus ik trok die avond met onze twee Engelse kennissen op. Geen enkel probleem!”

Verliefde pubers
“De volgende ochtend was Leon het eerste waar Romy over begon. ‘Hij is zo leuk, Ties’, zwijmelde ze. Ze had de woorden nog niet uitgesproken of de eerste berichtjes van hem kwamen al op haar telefoon binnen. Er was geen gesprek meer met haar te voeren, het enige wat ze nog deed was appen. Ze stelde voor om die dag met z’n allen op te trekken. Ik was blij toen ik eindelijk in bed lag. Romy lag naast mij nog wat te appen met Leon, toen ze plotseling opveerde. ‘Vind je het heel vervelend als ik bij hem slaap vanavond?’ Ik keek haar verbaasd aan. Wat vroeg ze nou? Ze wilde mij toch niet alleen laten liggen? Ik was echt in shock dat ze dat in een wildvreemd land overwoog. Het maakte me ook meteen heel boos. Ik vond het echt fantastisch voor haar dat ze zo verliefd was, maar ze moest niet vergeten dat we samen op vakantie waren. Ik had er het hele jaar voor gespaard en maandenlang naar uitgekeken."  

Lees het hele verhaal in Vriendin 29. Meepraten over dit verhaal? Dat kan op ons forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!