×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Janine: 'Sinds mijn midlifecrisis ken ik mezelf beter'

Janine: 'Sinds mijn midlifecrisis ken ik mezelf beter'
13.07.2017 -

Janine (49) liep tien jaar geleden vast. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde iets anders qua werk. Ze nam ontslag, begon voor zichzelf en kreeg een gezin. Nu helpt ze andere vrouwen met een midlifecrisis. “Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren.”


Janine: “Voor de buitenwereld leek het plaatje helemaal te kloppen: ik had een goede baan, een mooi appartement en een druk sociaal leven. Maar ik was niet gelukkig en zat al een tijd niet lekker in mijn vel, al wist ik niet waarom. Ik had het gevoel dat ik privé vastzat en merkte ook dat ik iets anders wilde qua werk. Vooral in dat laatste zocht ik de oorzaak van mijn onvrede, dus ik besloot loopbaancoaching te doen. In dat traject ontdekte ik dat ik me eenzaam voelde in mijn werk als websitemanager bij een grote wetenschappelijke organisatie. Ik miste aansluiting met collega’s. Het gesprek dat ik hierover had met mijn baas, was prettig: ik maakte hem duidelijk wat ik nodig had.”


'Mijn verliefdheid liet me niet alleen inzien dat ik zoekende was qua werk, maar ook dat ik niet alleen wilde blijven'
 

Turbulente periode
“Een paar weken na het gesprek kreeg ik gevoelens voor mijn baas. Ik omarmde dat verliefde gevoel, hoewel ik ervan overtuigd was dat het toch niets kon worden, omdat hij getrouwd was. Maar het was al fijn dat ik mijn gevoel gewoon erkende en toeliet. Dat had ik lang niet gedaan, want ik stond vroeger te weinig stil bij mijn eigen behoeften. Vanuit mijn opvoeding heb ik meegekregen dat je altijd je schouders eronder moet zetten, dat je sterk moet zijn. Daardoor heb ik nooit goed nagedacht over wat ik nou zelf wilde. Ik wilde verandering, maar wat wilde ik dan precies veranderen? Ik was 39 jaar en kende mezelf niet goed. Mijn verliefdheid liet me niet alleen inzien dat ik zoekende was qua werk, maar ook dat ik niet alleen wilde blijven. Dit werd het begin van een turbulente periode in mijn leven, waarin veel veranderde.”


'Ik had een midlifecrisis, realiseerde ik me'

Angstig

“Wat ik niet wist, was dat de relatie van mijn baas bijna op de klippen liep. Toen dat gebeurde, kregen wij een relatie. We vertelden het op kantoor, waar er ongemakkelijk op werd gereageerd. Ik werd onder druk gezet om ontslag te nemen: vanwege de crisis moest er toch bezuinigd worden, zeiden ze. Ik nam ontslag, maar dat bleek een domme zet: daardoor had ik geen recht op een uitkering. Ik had bovendien nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik wist alleen dat ik met mensen wilde werken: niet voor niets ben ik opgeleid als psycholoog. Er moest brood op de plank komen, dus ik begon halsoverkop als online coach, om mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Maar door de enorme druk die ik voelde, mislukte dat. Ik had iedereen willen laten zien dat ik het heus wel zou redden, maar voelde me eigenlijk helemaal niet zo zelfverzekerd. Door mijn ontslag en eigen bedrijf dat niet van de grond kwam, voelde het alsof ik de controle over mijn leven volledig kwijt was. Dat maakte me angstig. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht en was op een bepaald moment nog maar één stap verwijderd van de bijstand. Ik had een midlifecrisis, realiseerde ik me. Daar had ik tijdens mijn opleiding weleens over gelezen, maar nu zat ik er middenin. Ik besloot dat het zo niet langer kon en zocht hulp. Door de therapie heb ik geleerd weer contact te maken met mijn gevoel. Ik begon in te zien waarom ik dichtklapte tijdens contact met anderen en mensen op afstand hield. Ik vroeg me af waarom ik juist nu zo hiermee
bezig was. Ik kreeg een tijdelijke baan als secretaresse, wat me niet alleen financiële zekerheid gaf, maar ook de rust hierover na te denken. Ook in mijn privéleven kreeg ik meer rust. Mijn verliefdheid bleek namelijk geen bevlieging: onze relatie heeft stand gehouden. Inmiddels hebben we zelfs een prachtige dochter.”

Lees het hele verhaal van Janine in Vriendin 28

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |