×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Janine: 'Sinds mijn midlifecrisis ken ik mezelf beter'

Janine: 'Sinds mijn midlifecrisis ken ik mezelf beter'
13.07.2017 -

Janine (49) liep tien jaar geleden vast. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde iets anders qua werk. Ze nam ontslag, begon voor zichzelf en kreeg een gezin. Nu helpt ze andere vrouwen met een midlifecrisis. “Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren.”


Janine: “Voor de buitenwereld leek het plaatje helemaal te kloppen: ik had een goede baan, een mooi appartement en een druk sociaal leven. Maar ik was niet gelukkig en zat al een tijd niet lekker in mijn vel, al wist ik niet waarom. Ik had het gevoel dat ik privé vastzat en merkte ook dat ik iets anders wilde qua werk. Vooral in dat laatste zocht ik de oorzaak van mijn onvrede, dus ik besloot loopbaancoaching te doen. In dat traject ontdekte ik dat ik me eenzaam voelde in mijn werk als websitemanager bij een grote wetenschappelijke organisatie. Ik miste aansluiting met collega’s. Het gesprek dat ik hierover had met mijn baas, was prettig: ik maakte hem duidelijk wat ik nodig had.”


'Mijn verliefdheid liet me niet alleen inzien dat ik zoekende was qua werk, maar ook dat ik niet alleen wilde blijven'
 

Turbulente periode
“Een paar weken na het gesprek kreeg ik gevoelens voor mijn baas. Ik omarmde dat verliefde gevoel, hoewel ik ervan overtuigd was dat het toch niets kon worden, omdat hij getrouwd was. Maar het was al fijn dat ik mijn gevoel gewoon erkende en toeliet. Dat had ik lang niet gedaan, want ik stond vroeger te weinig stil bij mijn eigen behoeften. Vanuit mijn opvoeding heb ik meegekregen dat je altijd je schouders eronder moet zetten, dat je sterk moet zijn. Daardoor heb ik nooit goed nagedacht over wat ik nou zelf wilde. Ik wilde verandering, maar wat wilde ik dan precies veranderen? Ik was 39 jaar en kende mezelf niet goed. Mijn verliefdheid liet me niet alleen inzien dat ik zoekende was qua werk, maar ook dat ik niet alleen wilde blijven. Dit werd het begin van een turbulente periode in mijn leven, waarin veel veranderde.”


'Ik had een midlifecrisis, realiseerde ik me'

Angstig

“Wat ik niet wist, was dat de relatie van mijn baas bijna op de klippen liep. Toen dat gebeurde, kregen wij een relatie. We vertelden het op kantoor, waar er ongemakkelijk op werd gereageerd. Ik werd onder druk gezet om ontslag te nemen: vanwege de crisis moest er toch bezuinigd worden, zeiden ze. Ik nam ontslag, maar dat bleek een domme zet: daardoor had ik geen recht op een uitkering. Ik had bovendien nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik wist alleen dat ik met mensen wilde werken: niet voor niets ben ik opgeleid als psycholoog. Er moest brood op de plank komen, dus ik begon halsoverkop als online coach, om mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Maar door de enorme druk die ik voelde, mislukte dat. Ik had iedereen willen laten zien dat ik het heus wel zou redden, maar voelde me eigenlijk helemaal niet zo zelfverzekerd. Door mijn ontslag en eigen bedrijf dat niet van de grond kwam, voelde het alsof ik de controle over mijn leven volledig kwijt was. Dat maakte me angstig. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht en was op een bepaald moment nog maar één stap verwijderd van de bijstand. Ik had een midlifecrisis, realiseerde ik me. Daar had ik tijdens mijn opleiding weleens over gelezen, maar nu zat ik er middenin. Ik besloot dat het zo niet langer kon en zocht hulp. Door de therapie heb ik geleerd weer contact te maken met mijn gevoel. Ik begon in te zien waarom ik dichtklapte tijdens contact met anderen en mensen op afstand hield. Ik vroeg me af waarom ik juist nu zo hiermee
bezig was. Ik kreeg een tijdelijke baan als secretaresse, wat me niet alleen financiële zekerheid gaf, maar ook de rust hierover na te denken. Ook in mijn privéleven kreeg ik meer rust. Mijn verliefdheid bleek namelijk geen bevlieging: onze relatie heeft stand gehouden. Inmiddels hebben we zelfs een prachtige dochter.”

Lees het hele verhaal van Janine in Vriendin 28

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |