×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marion Pauw: 'Het ultieme zomergevoel? Als ik mijn teenslippers aan kan'

Marion Pauw: 'Het ultieme zomergevoel? Als ik mijn teenslippers aan kan'
11.07.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van schrijfster Marion Pauw (43): “Ik hoef geen Gucci-tas, ik wil graag reizen en de wereld zien!’’


Je reist veel. Waarom?
“Dat vind ik het leukste wat er is. Ik hoef geen Gucci-tassen ofzo, ik wil graag reizen en de wereld zien. Daar geef ik belachelijk veel geld aan uit, maar ik geniet er echt van. Het afgelopen jaar, vanaf vorige zomer, ben ik naar Rome, Marokko, Mallorca, Bali, de Komodo-eilanden, Sri Lanka, Alicante, Berlijn, Brugge en Ibiza geweest.”

‘Ik geef belachelijk veel geld uit aan reizen, maar ik geniet er echt van’


Waar komt dat reislustige vandaan?
“Ik heb een grote nieuwsgierigheid en vraag me altijd af: hoe zou het daar zijn? Daarnaast heb ik een soort onrust. Als ik te lang op dezelfde plek ben, wil ik weg. Ik hou van de stad, maar ook ontzettend van de natuur. Dat laatste brengt me vaak op exotische plekken. Of op Vlieland. Dat vergat ik net te noemen, maar daar ben ik ook nog een paar keer geweest. Het is trouwens niet dat ik heel luxe reis, hoor. Dan zou ik het allemaal niet kunnen betalen. Met mijn zoon logeer ik in hostels. Maar dan boek ik wel een privékamer, ik ga niet op een slaapzaal liggen. Toch vind ik dat
leuker dan in een duur resort. Daar is iedereen vaak nogal op zichzelf, in hostels is men juist heel sociaal. We hebben onderweg al veel leuke mensen ontmoet, met wie we dan soms een paar dagen optrekken.”

En je hebt veel in het buitenland geschreven, toch?
“Dat is het handige van schrijven: dat kan ik overal doen, haha. Ik heb geschreven op Curaçao en Aruba, in New York, in Senegal, in India… In die laatste twee landen bezocht ik mijn zusje. Haar man werkt bij Buitenlandse Zaken, dus elke paar jaar verhuizen ze en ga ik haar opzoeken! Voor mijn boek De wilden heb ik ooit een aantal weken bij een stam in Panama gelogeerd om research te doen, samen met mijn kinderen die toen een jaar of veertien en vijftien waren. Dat was bijzonder, heel anders dan hier. Tot voor kort hadden ze daar niet eens geld, alles was van iedereen. Alle dingen die wij zo belangrijk vinden, uiterlijk en zo, zijn daar totaal niet relevant. De mensen leven met de natuur. Ze ruiken bijvoorbeeld wanneer het gaat regenen.”

Lees nog meer over de zomer van Marion Pauw in Vriendin 28

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |