×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marion Pauw: 'Het ultieme zomergevoel? Als ik mijn teenslippers aan kan'

Marion Pauw: 'Het ultieme zomergevoel? Als ik mijn teenslippers aan kan'
11.07.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van schrijfster Marion Pauw (43): “Ik hoef geen Gucci-tas, ik wil graag reizen en de wereld zien!’’


Je reist veel. Waarom?
“Dat vind ik het leukste wat er is. Ik hoef geen Gucci-tassen ofzo, ik wil graag reizen en de wereld zien. Daar geef ik belachelijk veel geld aan uit, maar ik geniet er echt van. Het afgelopen jaar, vanaf vorige zomer, ben ik naar Rome, Marokko, Mallorca, Bali, de Komodo-eilanden, Sri Lanka, Alicante, Berlijn, Brugge en Ibiza geweest.”

‘Ik geef belachelijk veel geld uit aan reizen, maar ik geniet er echt van’


Waar komt dat reislustige vandaan?
“Ik heb een grote nieuwsgierigheid en vraag me altijd af: hoe zou het daar zijn? Daarnaast heb ik een soort onrust. Als ik te lang op dezelfde plek ben, wil ik weg. Ik hou van de stad, maar ook ontzettend van de natuur. Dat laatste brengt me vaak op exotische plekken. Of op Vlieland. Dat vergat ik net te noemen, maar daar ben ik ook nog een paar keer geweest. Het is trouwens niet dat ik heel luxe reis, hoor. Dan zou ik het allemaal niet kunnen betalen. Met mijn zoon logeer ik in hostels. Maar dan boek ik wel een privékamer, ik ga niet op een slaapzaal liggen. Toch vind ik dat
leuker dan in een duur resort. Daar is iedereen vaak nogal op zichzelf, in hostels is men juist heel sociaal. We hebben onderweg al veel leuke mensen ontmoet, met wie we dan soms een paar dagen optrekken.”

En je hebt veel in het buitenland geschreven, toch?
“Dat is het handige van schrijven: dat kan ik overal doen, haha. Ik heb geschreven op Curaçao en Aruba, in New York, in Senegal, in India… In die laatste twee landen bezocht ik mijn zusje. Haar man werkt bij Buitenlandse Zaken, dus elke paar jaar verhuizen ze en ga ik haar opzoeken! Voor mijn boek De wilden heb ik ooit een aantal weken bij een stam in Panama gelogeerd om research te doen, samen met mijn kinderen die toen een jaar of veertien en vijftien waren. Dat was bijzonder, heel anders dan hier. Tot voor kort hadden ze daar niet eens geld, alles was van iedereen. Alle dingen die wij zo belangrijk vinden, uiterlijk en zo, zijn daar totaal niet relevant. De mensen leven met de natuur. Ze ruiken bijvoorbeeld wanneer het gaat regenen.”

Lees nog meer over de zomer van Marion Pauw in Vriendin 28

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |