×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marion Pauw: 'Het ultieme zomergevoel? Als ik mijn teenslippers aan kan'

Marion Pauw: 'Het ultieme zomergevoel? Als ik mijn teenslippers aan kan'
11.07.2017 -

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van schrijfster Marion Pauw (43): “Ik hoef geen Gucci-tas, ik wil graag reizen en de wereld zien!’’


Je reist veel. Waarom?
“Dat vind ik het leukste wat er is. Ik hoef geen Gucci-tassen ofzo, ik wil graag reizen en de wereld zien. Daar geef ik belachelijk veel geld aan uit, maar ik geniet er echt van. Het afgelopen jaar, vanaf vorige zomer, ben ik naar Rome, Marokko, Mallorca, Bali, de Komodo-eilanden, Sri Lanka, Alicante, Berlijn, Brugge en Ibiza geweest.”

‘Ik geef belachelijk veel geld uit aan reizen, maar ik geniet er echt van’


Waar komt dat reislustige vandaan?
“Ik heb een grote nieuwsgierigheid en vraag me altijd af: hoe zou het daar zijn? Daarnaast heb ik een soort onrust. Als ik te lang op dezelfde plek ben, wil ik weg. Ik hou van de stad, maar ook ontzettend van de natuur. Dat laatste brengt me vaak op exotische plekken. Of op Vlieland. Dat vergat ik net te noemen, maar daar ben ik ook nog een paar keer geweest. Het is trouwens niet dat ik heel luxe reis, hoor. Dan zou ik het allemaal niet kunnen betalen. Met mijn zoon logeer ik in hostels. Maar dan boek ik wel een privékamer, ik ga niet op een slaapzaal liggen. Toch vind ik dat
leuker dan in een duur resort. Daar is iedereen vaak nogal op zichzelf, in hostels is men juist heel sociaal. We hebben onderweg al veel leuke mensen ontmoet, met wie we dan soms een paar dagen optrekken.”

En je hebt veel in het buitenland geschreven, toch?
“Dat is het handige van schrijven: dat kan ik overal doen, haha. Ik heb geschreven op Curaçao en Aruba, in New York, in Senegal, in India… In die laatste twee landen bezocht ik mijn zusje. Haar man werkt bij Buitenlandse Zaken, dus elke paar jaar verhuizen ze en ga ik haar opzoeken! Voor mijn boek De wilden heb ik ooit een aantal weken bij een stam in Panama gelogeerd om research te doen, samen met mijn kinderen die toen een jaar of veertien en vijftien waren. Dat was bijzonder, heel anders dan hier. Tot voor kort hadden ze daar niet eens geld, alles was van iedereen. Alle dingen die wij zo belangrijk vinden, uiterlijk en zo, zijn daar totaal niet relevant. De mensen leven met de natuur. Ze ruiken bijvoorbeeld wanneer het gaat regenen.”

Lees nog meer over de zomer van Marion Pauw in Vriendin 28

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!