×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Astrid: 'Na veertien jaar werd ik toch nog zwanger'

Astrid: 'Na veertien jaar werd ik toch nog zwanger'
05.07.2017 -

Astrid (43) en haar grote liefde Rick (47) wilden niets liever dan een gezin. Maar zwanger worden lukte niet, wat ze ook probeerden. Tot Astrid na veertien jaar zwanger bleek. “Ik blijf me dagelijks verwonderen over het feit dat ik nu mama ben.”


'Ik had goede hoop dat het zou lukken, ik bleef positief'


Goede hoop
“Uit de eerste test die we deden, bleek dat Ricks zaad niet van goede kwaliteit was. Maar een tweede test wees juist uit er niks mis mee was. En een lichamelijke oorzaak werd niet gevonden. We doorliepen alle mogelijke behandelingen: ivf, het zwaarste geschut als het niet lukt om kinderen te krijgen, IUI (intra-uteriene inseminatie) en KI (kunstmatige inseminatie). Ik was constant bezig met hormonen, mijn eisprong en ziekenhuisbezoeken. Onze eerste ivf-poging was verschrikkelijk. Mijn eicellen werden aangeprikt door iemand die stage liep en dat ging niet helemaal zoals het hoort. Ik verging van de pijn. Stel je de heftigste menstruatiepijn voor, met daarbij het geprik van een naald in je buik. Huilend heb ik de ingreep doorstaan. Rick vond het heel heftig: ‘Zo wanhopig wil ik je nooit meer zien’, zei hij. Maar het resultaat was fantastisch: acht mooie embryo’s. Ik had goede hoop dat het zou lukken, ik bleef positief. Ook al was het een zware tijd: Ricks vader was net overleden en daar had hij het heel moeilijk mee. Helaas mislukten al onze ivf-pogingen. Geen embryo bleef zitten. Ik werd er verdrietig van om zwangere vrouwen te zien. Helemaal toen ik een keer een zwangere vrouw een wijntje zag drinken onder het motto: dat kan best. Dat raakte me. Ik had er echt alles voor over om zwanger te raken en deze vrouw ging er zo onvoorzichtig mee om.”

'Ik belde het ziekenhuis en de hele medische molen werd weer in gang gezet'


Allerlaatste poging
Toen ik veertig werd, begon het ineens weer te kriebelen. Mijn vader was net overleden, misschien zette dat me ook wel aan het denken. Ik wilde zo graag iemand ‘van mezelf’ hebben, iemand die echt bij je hoort. Ik overwoog een nieuwe ivf-poging. Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer, dacht ik. Ik voelde me sterk en wist dat ik de pijn aan zou kunnen. Rick schrok wel even toen ik er weer over begon, maar hij stond er ook weer voor open.
Ik belde het ziekenhuis en de hele medische molen werd weer in gang gezet. We mochten meteen komen: ze zetten de vaart erin, vanwege mijn leeftijd. De ivf-behandeling was pijnlijk, maar ik kon het veel beter aan dan de eerste keer. Waarschijnlijk omdat ik wist wat me te wachten stond. Dit zou mijn allerlaatste poging worden, daar was ik heel stellig in. Als dit niet zou lukken, zou ik me er definitief bij neerleggen dat we nooit ouders zouden worden.
Weer waren er acht prachtige embryo’s. De eerste terugplaatsing mislukte. Ik was vreselijk teleurgesteld, maar hield hoop. De tweede en de derde terugplaatsing leverden ook niet het gewenste resultaat op. Toen we aan de laatste terugplaatsing waren toegekomen, wist ik dat het zou mislukken. Ik voelde het aan alles. Ik was alleen thuis toen ik ongesteld werd. Het was over, klaar. Huilend belde ik Rick. Het was november, vlak voor de feestmaand dus, en ik heb mijn gezonde leefstijl direct overboord gegooid. Ik liet yoga en broccoli voor wat ze waren, begon weer met roken en nam weer een wijntje. Ik had veel verdriet, maar wilde absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Daarvoor ben ik te positief ingesteld.”

Lees het hele verhaal van Astrid in Vriendin 27. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!