×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Astrid: 'Na veertien jaar werd ik toch nog zwanger'

Astrid: 'Na veertien jaar werd ik toch nog zwanger'
05.07.2017 -

Astrid (43) en haar grote liefde Rick (47) wilden niets liever dan een gezin. Maar zwanger worden lukte niet, wat ze ook probeerden. Tot Astrid na veertien jaar zwanger bleek. “Ik blijf me dagelijks verwonderen over het feit dat ik nu mama ben.”


'Ik had goede hoop dat het zou lukken, ik bleef positief'


Goede hoop
“Uit de eerste test die we deden, bleek dat Ricks zaad niet van goede kwaliteit was. Maar een tweede test wees juist uit er niks mis mee was. En een lichamelijke oorzaak werd niet gevonden. We doorliepen alle mogelijke behandelingen: ivf, het zwaarste geschut als het niet lukt om kinderen te krijgen, IUI (intra-uteriene inseminatie) en KI (kunstmatige inseminatie). Ik was constant bezig met hormonen, mijn eisprong en ziekenhuisbezoeken. Onze eerste ivf-poging was verschrikkelijk. Mijn eicellen werden aangeprikt door iemand die stage liep en dat ging niet helemaal zoals het hoort. Ik verging van de pijn. Stel je de heftigste menstruatiepijn voor, met daarbij het geprik van een naald in je buik. Huilend heb ik de ingreep doorstaan. Rick vond het heel heftig: ‘Zo wanhopig wil ik je nooit meer zien’, zei hij. Maar het resultaat was fantastisch: acht mooie embryo’s. Ik had goede hoop dat het zou lukken, ik bleef positief. Ook al was het een zware tijd: Ricks vader was net overleden en daar had hij het heel moeilijk mee. Helaas mislukten al onze ivf-pogingen. Geen embryo bleef zitten. Ik werd er verdrietig van om zwangere vrouwen te zien. Helemaal toen ik een keer een zwangere vrouw een wijntje zag drinken onder het motto: dat kan best. Dat raakte me. Ik had er echt alles voor over om zwanger te raken en deze vrouw ging er zo onvoorzichtig mee om.”

'Ik belde het ziekenhuis en de hele medische molen werd weer in gang gezet'


Allerlaatste poging
Toen ik veertig werd, begon het ineens weer te kriebelen. Mijn vader was net overleden, misschien zette dat me ook wel aan het denken. Ik wilde zo graag iemand ‘van mezelf’ hebben, iemand die echt bij je hoort. Ik overwoog een nieuwe ivf-poging. Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer, dacht ik. Ik voelde me sterk en wist dat ik de pijn aan zou kunnen. Rick schrok wel even toen ik er weer over begon, maar hij stond er ook weer voor open.
Ik belde het ziekenhuis en de hele medische molen werd weer in gang gezet. We mochten meteen komen: ze zetten de vaart erin, vanwege mijn leeftijd. De ivf-behandeling was pijnlijk, maar ik kon het veel beter aan dan de eerste keer. Waarschijnlijk omdat ik wist wat me te wachten stond. Dit zou mijn allerlaatste poging worden, daar was ik heel stellig in. Als dit niet zou lukken, zou ik me er definitief bij neerleggen dat we nooit ouders zouden worden.
Weer waren er acht prachtige embryo’s. De eerste terugplaatsing mislukte. Ik was vreselijk teleurgesteld, maar hield hoop. De tweede en de derde terugplaatsing leverden ook niet het gewenste resultaat op. Toen we aan de laatste terugplaatsing waren toegekomen, wist ik dat het zou mislukken. Ik voelde het aan alles. Ik was alleen thuis toen ik ongesteld werd. Het was over, klaar. Huilend belde ik Rick. Het was november, vlak voor de feestmaand dus, en ik heb mijn gezonde leefstijl direct overboord gegooid. Ik liet yoga en broccoli voor wat ze waren, begon weer met roken en nam weer een wijntje. Ik had veel verdriet, maar wilde absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Daarvoor ben ik te positief ingesteld.”

Lees het hele verhaal van Astrid in Vriendin 27. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |