×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'

Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'
04.07.2017 -

Ze zijn al jaren bff's, maar als de man van Emma (41) verliefd wordt op Petra (42), komt aan die innige vriendschap een einde. "Zolang Matthijs nog een belangrijke rol speelt in Emma's leven, is er voor mij geen plek."


Petra: “Ik leerde Emma kennen toen ik 28 was. We werkten in hetzelfde restaurant en hadden direct een klik. We hebben allebei wel wat zelfspot en van een beetje gek doen zijn we niet vies. Als wij gingen winkelen, gooiden we onze boodschappenkar vol met de gekste dingen die we helemaal niet nodig hadden. We hebben wat de slappe lach gehad in de supermarkt. Of we gingen naar de kringloopwinkel om daar de mafste kledingstukken aan te trekken. Maar het was echt niet alleen maar lachen, gieren, brullen: we hadden ook goede gesprekken. We waren allebei single en konden daar uren over kletsen aan de keukentafel met een kop koffie of warme chocolademelk. ‘Hoe kan het nou dat het bij ons maar niet lukt?’ vroegen we ons dan hardop af. We deden erg veel samen: shoppen, weekendjes weg, vrijwilligerswerk… In korte tijd was Emma mijn allerbeste vriendin geworden.”

‘Ook als ik bij hen thuis was, deed hij moeite om even met mij alleen te zijn’


Hart luchten
“Toen Emma en Matthijs drie jaar getrouwd waren, vertelde Emma dat ze zwanger was. Ik heb gestuiterd van opwinding, zo leuk vond ik het. Wat ik een beetje raar vond, was dat Matthijs na de geboorte van hun eerste kind steeds vaker onaangekondigd bij mij op bezoek kwam. ‘Even een bakkie doen’, zei hij dan. Ik wist nooit zo goed hoe ik daarop moest reageren en maakte er wel altijd melding van bij Emma. Ik wilde dit niet voor haar achterhouden. Matthijs luchtte zijn hart over zijn werk en over het vaderschap, hij vond het best zwaar. Maar hij was ook heel bezorgd om mij. Hij vond bijvoorbeeld dat ik in een te klein huis woonde. ‘Ik ga wel even rondkijken
voor je’, zei hij dan. Dat vond ik heel lief. Ik voelde slechts vriendschap voor hem, en ik zocht ook niets bijzonders achter de bezoekjes. Tot het mij begon op te vallen dat hij steeds vaker mijn gezelschap opzocht. Ook als ik bij hen thuis was, deed hij moeite om even met mij alleen te zijn. Als ik met hun kind in de tuin speelde bijvoorbeeld, maar zelfs als ik even naar het toilet ging,
zorgde hij dat hij mij tegenkwam in de gang. Op de bank kwam hij altijd heel dicht tegen me aan zitten. Eén keer stond ik voor hun raam even naar buiten te kijken, toen hij achter me kwam staan en zijn handen op mijn heupen legde. Ik draaide me snel weg. En als hij naar me keek, werd hij rood. Ik werd er ongemakkelijk van. Het leek wel alsof hij verliefd op mij was… Emma leek niets door te hebben. Ik had Matthijs er het liefst op aangesproken, maar wist dat hij het dan zou ontkennen. Dan had ik voor gek gestaan en als hij er mee naar Emma was gegaan, zou de vriendschap tussen haar en mij voorbij zijn. Het met Emma bespreken was ook geen optie. Wat als ze daardoor ruzie met Matthijs zou krijgen? Of als ze daarom bij hem weg zou gaan? Ik wilde dat echt niet op mijn geweten hebben.”

Lees het hele verhaal van Petra in Vriendin 27.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |