×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'

Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'
04.07.2017 -

Ze zijn al jaren bff's, maar als de man van Emma (41) verliefd wordt op Petra (42), komt aan die innige vriendschap een einde. "Zolang Matthijs nog een belangrijke rol speelt in Emma's leven, is er voor mij geen plek."


Petra: “Ik leerde Emma kennen toen ik 28 was. We werkten in hetzelfde restaurant en hadden direct een klik. We hebben allebei wel wat zelfspot en van een beetje gek doen zijn we niet vies. Als wij gingen winkelen, gooiden we onze boodschappenkar vol met de gekste dingen die we helemaal niet nodig hadden. We hebben wat de slappe lach gehad in de supermarkt. Of we gingen naar de kringloopwinkel om daar de mafste kledingstukken aan te trekken. Maar het was echt niet alleen maar lachen, gieren, brullen: we hadden ook goede gesprekken. We waren allebei single en konden daar uren over kletsen aan de keukentafel met een kop koffie of warme chocolademelk. ‘Hoe kan het nou dat het bij ons maar niet lukt?’ vroegen we ons dan hardop af. We deden erg veel samen: shoppen, weekendjes weg, vrijwilligerswerk… In korte tijd was Emma mijn allerbeste vriendin geworden.”

‘Ook als ik bij hen thuis was, deed hij moeite om even met mij alleen te zijn’


Hart luchten
“Toen Emma en Matthijs drie jaar getrouwd waren, vertelde Emma dat ze zwanger was. Ik heb gestuiterd van opwinding, zo leuk vond ik het. Wat ik een beetje raar vond, was dat Matthijs na de geboorte van hun eerste kind steeds vaker onaangekondigd bij mij op bezoek kwam. ‘Even een bakkie doen’, zei hij dan. Ik wist nooit zo goed hoe ik daarop moest reageren en maakte er wel altijd melding van bij Emma. Ik wilde dit niet voor haar achterhouden. Matthijs luchtte zijn hart over zijn werk en over het vaderschap, hij vond het best zwaar. Maar hij was ook heel bezorgd om mij. Hij vond bijvoorbeeld dat ik in een te klein huis woonde. ‘Ik ga wel even rondkijken
voor je’, zei hij dan. Dat vond ik heel lief. Ik voelde slechts vriendschap voor hem, en ik zocht ook niets bijzonders achter de bezoekjes. Tot het mij begon op te vallen dat hij steeds vaker mijn gezelschap opzocht. Ook als ik bij hen thuis was, deed hij moeite om even met mij alleen te zijn. Als ik met hun kind in de tuin speelde bijvoorbeeld, maar zelfs als ik even naar het toilet ging,
zorgde hij dat hij mij tegenkwam in de gang. Op de bank kwam hij altijd heel dicht tegen me aan zitten. Eén keer stond ik voor hun raam even naar buiten te kijken, toen hij achter me kwam staan en zijn handen op mijn heupen legde. Ik draaide me snel weg. En als hij naar me keek, werd hij rood. Ik werd er ongemakkelijk van. Het leek wel alsof hij verliefd op mij was… Emma leek niets door te hebben. Ik had Matthijs er het liefst op aangesproken, maar wist dat hij het dan zou ontkennen. Dan had ik voor gek gestaan en als hij er mee naar Emma was gegaan, zou de vriendschap tussen haar en mij voorbij zijn. Het met Emma bespreken was ook geen optie. Wat als ze daardoor ruzie met Matthijs zou krijgen? Of als ze daarom bij hem weg zou gaan? Ik wilde dat echt niet op mijn geweten hebben.”

Lees het hele verhaal van Petra in Vriendin 27.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |