×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'

Petra: 'De man van mijn beste vriendin werd verliefd op mij'
04.07.2017 -

Ze zijn al jaren bff's, maar als de man van Emma (41) verliefd wordt op Petra (42), komt aan die innige vriendschap een einde. "Zolang Matthijs nog een belangrijke rol speelt in Emma's leven, is er voor mij geen plek."


Petra: “Ik leerde Emma kennen toen ik 28 was. We werkten in hetzelfde restaurant en hadden direct een klik. We hebben allebei wel wat zelfspot en van een beetje gek doen zijn we niet vies. Als wij gingen winkelen, gooiden we onze boodschappenkar vol met de gekste dingen die we helemaal niet nodig hadden. We hebben wat de slappe lach gehad in de supermarkt. Of we gingen naar de kringloopwinkel om daar de mafste kledingstukken aan te trekken. Maar het was echt niet alleen maar lachen, gieren, brullen: we hadden ook goede gesprekken. We waren allebei single en konden daar uren over kletsen aan de keukentafel met een kop koffie of warme chocolademelk. ‘Hoe kan het nou dat het bij ons maar niet lukt?’ vroegen we ons dan hardop af. We deden erg veel samen: shoppen, weekendjes weg, vrijwilligerswerk… In korte tijd was Emma mijn allerbeste vriendin geworden.”

‘Ook als ik bij hen thuis was, deed hij moeite om even met mij alleen te zijn’


Hart luchten
“Toen Emma en Matthijs drie jaar getrouwd waren, vertelde Emma dat ze zwanger was. Ik heb gestuiterd van opwinding, zo leuk vond ik het. Wat ik een beetje raar vond, was dat Matthijs na de geboorte van hun eerste kind steeds vaker onaangekondigd bij mij op bezoek kwam. ‘Even een bakkie doen’, zei hij dan. Ik wist nooit zo goed hoe ik daarop moest reageren en maakte er wel altijd melding van bij Emma. Ik wilde dit niet voor haar achterhouden. Matthijs luchtte zijn hart over zijn werk en over het vaderschap, hij vond het best zwaar. Maar hij was ook heel bezorgd om mij. Hij vond bijvoorbeeld dat ik in een te klein huis woonde. ‘Ik ga wel even rondkijken
voor je’, zei hij dan. Dat vond ik heel lief. Ik voelde slechts vriendschap voor hem, en ik zocht ook niets bijzonders achter de bezoekjes. Tot het mij begon op te vallen dat hij steeds vaker mijn gezelschap opzocht. Ook als ik bij hen thuis was, deed hij moeite om even met mij alleen te zijn. Als ik met hun kind in de tuin speelde bijvoorbeeld, maar zelfs als ik even naar het toilet ging,
zorgde hij dat hij mij tegenkwam in de gang. Op de bank kwam hij altijd heel dicht tegen me aan zitten. Eén keer stond ik voor hun raam even naar buiten te kijken, toen hij achter me kwam staan en zijn handen op mijn heupen legde. Ik draaide me snel weg. En als hij naar me keek, werd hij rood. Ik werd er ongemakkelijk van. Het leek wel alsof hij verliefd op mij was… Emma leek niets door te hebben. Ik had Matthijs er het liefst op aangesproken, maar wist dat hij het dan zou ontkennen. Dan had ik voor gek gestaan en als hij er mee naar Emma was gegaan, zou de vriendschap tussen haar en mij voorbij zijn. Het met Emma bespreken was ook geen optie. Wat als ze daardoor ruzie met Matthijs zou krijgen? Of als ze daarom bij hem weg zou gaan? Ik wilde dat echt niet op mijn geweten hebben.”

Lees het hele verhaal van Petra in Vriendin 27.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!