×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Judith en Carlijn werken de to-dolijst van drukke mensen af: 'Wij voelen ons voor geen klusje te goed'

Judith en Carlijn werken de to-dolijst van drukke mensen af: 'Wij voelen ons voor geen klusje te goed'
28.06.2017 -

Carlijn (24) runt samen met haar moeder Judith (55) een butler-servicedienst. Ze doen klusjes waar anderen geen zin in of geen tijd voor hebben. “Mensen zien ons als een hulplijn, de assistent die je echt voor álles kunt bellen.”


‘Mensen besteden hun tijd liever aan leuke dingen dan aan tijdrovende klussen’


Overvolle to-dolijst
Carlijn: “In landen als Amerika is een butlerdienst al heel gebruikelijk, maar in het begin twijfelden we of de mensen hier daarvoor zouden openstaan. Nederlanders zijn redelijk nuchter en spaarzaam, zouden ze het geld ervoor overhebben om taken uit te besteden? Al snel ontdekten we dat de generatie van nu heel anders in het leven staat dan hun ouders, zeker stadsmensen. Veel stellen hebben allebei een drukke baan, kinderen, hobby’s en een sociaal leven. Hun to-dolijst is overvol. En als ze een uurtje overhebben, besteden ze dat liever aan leuke dingen dan aan tijdrovende of vervelende klusjes. Wat als we deze taken nou eens zouden overnemen? In 2015 zijn we begonnen in onze woonplaats Rotterdam en dat liep zo goed, dat we inmiddels ook in Den Haag en Amsterdam actief zijn. We rekenen achtenhalve euro per kwartier, maar mensen kunnen bij ons ook een abonnement afsluiten. Dan kunnen ze ons meerdere keren per week inhuren als persoonlijk assistent. Duur? Voor sommige mensen misschien wel. Maar omdat je ons ook voor een kwartiertje kunt inhuren, blijft het in veel gevallen goedkoop. Veel diensten als tuinmannen of verhuizers hebben een starttarief van bijvoorbeeld 75 euro, terwijl sommige klusjes in tien minuten zijn gepiept.”

'Tot nu toe is er nog geen opdracht geweest die we hebben moeten weigeren'


Alles is mogelijk
Judith: “Helemaal in het begin deden we echt alles zelf, maar toen waren we vrijwel alleen maar bezig met boodschappen. En die halen we niet allemaal bij de supermarkt, daar zijn andere services voor. Onze klanten vinden het juist fijn dat er iemand voor ze naar de slager, de bakker en de markt gaat. Al snel hebben we daarom ons netwerk uitgebreid. Inmiddels werken er zo’n zestig mensen voor ons. Dat varieert van specialisten als timmermannen en elektriciens tot krachten die voor alles inzetbaar zijn, zoals studenten. Een sterke jongen kan worden ingezet als verhuizer, een vrouw met volwassen kinderen kan met een ouder iemand mee naar de dokter.”
Carlijn: “Nu doen we ook nog steeds veel zelf. Vooral klussen die zo snel mogelijk actie vereisen.
Zo werd ik een keer gebeld door een vaste klant dat ze met haar vriend onderweg naar het ziekenhuis was, omdat hij zich had gesneden. Of wij ondertussen even de keuken wilden schoonmaken, die zat onder het bloed. Maar we gingen ook een keer op jacht naar zwarte truffels die buiten het seizoen nergens verkrijgbaar waren, maakten een ‘welkom thuis’-spandoek voor iemand die lang op reis was geweest en hielpen een oudere mevrouw wekelijks met haar fysiotherapieoefeningen. Alles is mogelijk. Tot nu toe is er nog geen opdracht geweest die we
hebben moeten weigeren. Ik heb zelfs eens een funderingsonderzoek geregeld. Daar wist ik van
tevoren niks over, maar uiteindelijk is ook dat gelukt. Ik vind het leuk dat ik door dit werk steeds
nieuwe dingen leer. Een klant had bijvoorbeeld last van muizen die achter de keukenplinten vandaan kwamen. Ik was erbij toen de timmerman het gat repareerde. Toen ik een paar maanden later een klant met hetzelfde probleem kreeg, dacht ik: ik weet hoe ik dit oplos. Dan lig ik dus vervolgens zelf op de grond met de gereedschapskist. En ik vind het nog leuk ook!”

Lees het hele verhaal van Carlijn en Judith in Vriendin 26

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |