×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zomerspecial: souvenirs van lezeressen

Zomerspecial: souvenirs van lezeressen
23.06.2017 -

Die leuke sleutelhanger uit Kenia of dat beertje van je Griekse vakantievriendje haalt nog altijd fijne herinneringen naar boven. Vriendin-lezeressen over hun favoriete vakantiesouvenir.


ARMBAND

Sophie (22): “Een paar jaar geleden ging ik met drie vriendinnen op vakantie naar Salou. We gingen bijna elke avond uit, en in een van de discotheken ontmoette ik een hele leuke knappe Nederlandse jongen met Iraanse roots: Milad. We zoenden en hebben de hele nacht samen gedanst. Milad vroeg of ik zin had om nog eens met hem af te spreken. Natuurlijk! We zouden ergens een drankje doen en daar zat ik, opgetut en klaar voor de date. Maar na een uur was Milad er nog niet. Net toen ik op het punt stond weg te gaan, kwam Milad aanlopen en wist ik weer waarvoor ik het deed: wat was hij toch ontzettend knap! We zaten een tijdje te praten toen hij ineens een klein pakje tevoorschijn haalde: ‘Voor jou, als aandenken.’ In het pakje zat een heel mooi armbandje met ronde glitterkralen. Ik deed het direct om en heb het armbandje een tijdlang elke dag gedragen. Milad had dezelfde armband, maar dan in het groen. Toen ik weer terug was in Nederland hebben we elkaar met tussenpozen nog gezien. De ene keer was het heel vaag, de andere keer superleuk. Toen ik erachter kwam dat ik via Milad een soa had opgelopen was dat voor mij de druppel. Ik besloot het contact te verbreken en heb het armbandje dat ik van hem had gekregen met de post teruggestuurd.”


TATTOO

Nora (20): “Ik maakte in mijn eentje en rondreis door Zuidoost-Azië en wilde die mooie tijd graag vereeuwigen door een tattoo te nemen. Toen ik eenmaal in een of andere vage tattooshop in Thailand zat, vroeg ik me toch af of dit wel zo’n goed idee was, gezien de hygiënische omstandigheden. Zonder tattoo zat ik in het vliegtuig terug naar Nederland. Een maand later was ik jarig en raad eens wat mijn familie had gedaan? Geld ingezameld! Diezelfde middag nog zat ik in een tattooshop om mijn kompas op mijn rug te laten zetten. Ik ben er nog elke dag blij mee.”


ZEEHONDJE

Anna (31): “Als klein meisje ging ik met mijn klas op kamp naar Ameland. Omdat het de eerste keer was dat ik zonder mijn ouders op vakantie ging, was het ontzettend spannend. Op onze laatste dag daar mochten we zelf shoppen met een klein bedrag. Mijn vriendinnetjes en ik gingen dolenthousiast alle winkeltjes af. Toen we in een winkeltje vol typische eilandspulletjes kwamen, werd ik op slag verliefd op een knuffelzeehondje. Ik noemde ’m Grijsje en heb er jarenlang mee geslapen. Het zeehondje ligt nu ergens te verstoffen op zolder.”

Lees nog meer verhalen over souvenirs in de Vriendin Zomerspecial

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |