×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mirande: 'Mijn missie? Een betere zorg voor gehandicapten'

Mirande: 'Mijn missie? Een betere zorg voor gehandicapten'
22.06.2017 -

Bij de Mis(s)verkiezing strijden mooie vrouwen met een lichamelijke beperking om de titel. Dit jaar werd Mirande (41) gekroond tot Mis(s) 2017. “Mijn overwinning is het bewijs dat je altijd in jezelf moet geloven.”


'Ik moest met spoed worden geopereerd'
 

Blijven werken
Mirande blikt terug op hoe haar leven eruitzag voor het ongeluk – toen lopen, rennen en dansen nog de normaalste zaak van de wereld waren. Mirande: “Als moeder van twee kinderen – mijn dochter Devy is nu veertien, mijn zoon Jonito achttien – en eigenares van een kapsalon was ik altijd druk in de weer. Vier jaar geleden kreeg ik ineens last van zenuwpijn in mijn benen. Het leek alsof er constant messen in werden gestoken, echt heel naar.
Toch lukte het me om, met een flinke dosis morfine, elke dag in mijn zaak te staan. Ik vind het heerlijk om contact met klanten te hebben en bezig te zijn met de nieuwste trends en moeilijkste technieken op het gebied van haarkleuring. Artsen wisten niet wat ik mankeerde. Op de CT-scan die was gemaakt, zagen ze niets bijzonders, zeiden ze. Ze dachten dat de klachten te maken hadden met de vele buikoperaties die ik in het verleden heb ondergaan. Mijn baarmoeder, baarmoederhals en eierstokken, ze werden allemaal verwijderd vanwege ernstige endometriose.”

Hoe Mirande ook aandrong op verder onderzoek, de oorzaak bleef onbekend. “De enige manier om de pijn te verlichten was pijnmedicatie, kreeg ik telkens te horen. Ik kreeg pillen, pleisters en lag zelfs dagenlang aan het infuus om de pijn te onderdrukken. Een jaar lang modderde ik zo aan. Mijn man Wilco kon het op een gegeven moment niet meer aanzien. Hij vond het verschrikkelijk dat er niet verder werd gezocht en hield zijn hart vast. Zijn angst bleek gegrond: drie jaar geleden stortte ik in, letterlijk. Ik wilde uit bed stappen en viel op de grond. In mijn linkerbeen had ik geen gevoel meer en ik kon mijn urine niet meer ophouden. Wilco belde de huisarts en die vermoedde meteen wat de oorzaak was: door een vernauwing van de ruggenwervel waren mijn zenuwen vermoedelijk zo in de knel gekomen dat ze ernstig beschadigd waren. Daarom kan het gevaarlijk zijn om door te lopen met een zware hernia. In het ziekenhuis werd mijn situatie niet als urgent gezien. Het was erg druk en er kon geen afspraak worden gemaakt voor een MRI. Pas tien dagen later kreeg ik een oproep van een ander ziekenhuis. Na onderzoek werd toen pas duidelijk dat het goed mis was. Ik moest met spoed worden geopereerd. De neurochirurg zei dat ik na de operatie waarschijnlijk blijvend invalide zou zijn, maar dat hij zijn best zou doen om te redden wat er te redden was.
Toen Mirande bijkwam uit de narcose was het alsof ze in een boze droom was terechtgekomen. Ik heb nog steeds geen gevoel meer in mijn linkerbeen,’ was mijn eerste reactie. De neurochirurg die aan mijn bed stond, legde zwijgend zijn hand op mijn arm en sloeg zijn ogen neer. Toen hij bleef zwijgen, wist ik genoeg: ik zou de rest van mijn leven verlamd blijven.”

'Ik rust niet voordat de onderste steen boven is'


Ziedend
“Als je net gehandicapt bent geraakt, of je hebt een kind met een handicap gekregen, ben je heel
kwetsbaar. Je weet niet wat je overkomt en hebt emotioneel veel te verwerken. Het is zwaar om dag in, dag uit voor je eigen belangen te moeten vechten. Ik heb dat wel altijd gedaan, maar dat ligt in mijn aard. Als ik met oneerlijkheid en onverschilligheid geconfronteerd word, word ik niet verdrietig maar boos. En wat was ik boos! Zeker toen anderhalf jaar geleden bleek dat op de
allereerste CT-scan al een vernauwing te zien was. Waarom die niet is opgemerkt, is een raadsel. Wel is zeker dat als ik toen was geopereerd, ik volkomen was hersteld. Toen ik dit hoorde, was ik ziedend. Het kan niet zo zijn dat men na zo’n ernstige fout doorgaat alsof er niets is gebeurd. Maar ook dit is een gevecht; het ziekenhuis wil niet erkennen dat er een fout is gemaakt. Maar ik ben een pitbull: ik rust niet voordat de onderste steen boven is.”

Lees het hele verhaal van Mirande in Vriendin 25.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!