×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Everon Jackson Hooi: 'Acteren geeft me rust, even weg uit de realiteit'

Everon Jackson Hooi: 'Acteren geeft me rust, even weg uit de realiteit'
20.06.2017 -

Al twaalf jaar kennen we hem als Bing in Goede tijden, slechte tijden. Maar acteur Everon Jackson Hooi (35) heeft nog meer in zijn mars: hij heeft een eigen sieradenlijn en is hoofdredacteur van GTST Magazine. “Door een gebrek aan opleiding of ervaring laat ik me absoluut niet tegenhouden.”


Even eerlijk: wat vind je zelf van je personage? Hij kan heel onaardig en wraakzuchtig zijn…
“Dat is waar, maar ik vind hem een topper! Omdat hij altijd gaat voor wat hij echt wil. Dat vind ik een mooie eigenschap en wat dat betreft leer ik zelf van hem. Bing heeft een goed hart, hij pakt dingen alleen niet altijd goed aan. En hij heeft ook vaak keiharde pech. Daar gaat hij heel slecht mee om, want dan gaat hij om zich heen slaan. Die donkere kanten vind ik heerlijk om te spelen, die heb ik zelf namelijk niet. Ik ben weleens boos, maar dat duurt maar even, daarna laat ik het los.” Grinnikt: “Bing niet, die stopt niet voor zijn tegenstanders kapot zijn.”

Wat hebben jij en Bing gemeen?
“Hij is goed voor de mensen die hem lief zijn. Dat ben ik ook.”

Wie zijn die mensen voor jou?
“Mijn moeder, die staat op nummer één. Daarnaast mijn partner Jozua. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat hij gelukkig is, dat zie ik echt als mijn taak. Als dat andersom ook zo is, zoals bij ons, heb je het goed samen. We zijn nu tweeënhalf jaar bij elkaar en dit is mijn eerste serieuze relatie.”

Hoe heb je Jozua leren kennen?
“Op Tinder! Ik was aan het swipen, zag zijn foto en dacht meteen: dit is hem. We hadden een match, stuurden berichtjes over en weer en na een week liet ik hem al weten dat ik hem wilde ontmoeten. Dat was nogal pushy van me, geloof ik… Maar het werkte wel: nog een week later hadden we afgesproken. Ik zat op Rotterdam CS op hem te wachten en hij kwam met een grote glimlach aanlopen. We zijn iets gaan eten en ik vond hem meteen leuk. Al snel zei ik tegen hem: ‘Jij wordt van mij.’ Laatst vertelde hij dat hij toen even dacht: psycho! Haha! Maar hij is nog steeds bij me.”

Waarom duurde het zo lang voordat je uit de kast kwam?
“Zelfacceptatie vooral. Ik wilde helemaal niet homoseksueel zijn. Dat had verschillende redenen: geloof, cultuur, mezelf niet willen accepteren voor wat ik was. Het veranderde pas toen ik het mijn moeder had verteld en zij het had geaccepteerd. Dat ging niet makkelijk, ze had er veel moeite mee. Maar nu is het goed en zij was ook degene die tegen me zei: ‘Iedereen zit je op je nek, je moet het nu gewoon vertellen.’ Dat was echt een keerpunt. 'Ik dacht: als zij er oké mee is, kan me
verder van niemand op deze aardbodem schelen wat ze van me vinden. Je moet weten dat mijn moeder erg gelovig is. Zo ben ik ook opgevoed. En al ga ik tegenwoordig niet meer naar de kerk, ik geloof in een God, maar niet persé in maar één geloof.”

Lees het hele interview met Everon Jackson Hooi in Vriendin 25

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |