×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Everon Jackson Hooi: 'Acteren geeft me rust, even weg uit de realiteit'

Everon Jackson Hooi: 'Acteren geeft me rust, even weg uit de realiteit'
20.06.2017 -

Al twaalf jaar kennen we hem als Bing in Goede tijden, slechte tijden. Maar acteur Everon Jackson Hooi (35) heeft nog meer in zijn mars: hij heeft een eigen sieradenlijn en is hoofdredacteur van GTST Magazine. “Door een gebrek aan opleiding of ervaring laat ik me absoluut niet tegenhouden.”


Even eerlijk: wat vind je zelf van je personage? Hij kan heel onaardig en wraakzuchtig zijn…
“Dat is waar, maar ik vind hem een topper! Omdat hij altijd gaat voor wat hij echt wil. Dat vind ik een mooie eigenschap en wat dat betreft leer ik zelf van hem. Bing heeft een goed hart, hij pakt dingen alleen niet altijd goed aan. En hij heeft ook vaak keiharde pech. Daar gaat hij heel slecht mee om, want dan gaat hij om zich heen slaan. Die donkere kanten vind ik heerlijk om te spelen, die heb ik zelf namelijk niet. Ik ben weleens boos, maar dat duurt maar even, daarna laat ik het los.” Grinnikt: “Bing niet, die stopt niet voor zijn tegenstanders kapot zijn.”

Wat hebben jij en Bing gemeen?
“Hij is goed voor de mensen die hem lief zijn. Dat ben ik ook.”

Wie zijn die mensen voor jou?
“Mijn moeder, die staat op nummer één. Daarnaast mijn partner Jozua. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat hij gelukkig is, dat zie ik echt als mijn taak. Als dat andersom ook zo is, zoals bij ons, heb je het goed samen. We zijn nu tweeënhalf jaar bij elkaar en dit is mijn eerste serieuze relatie.”

Hoe heb je Jozua leren kennen?
“Op Tinder! Ik was aan het swipen, zag zijn foto en dacht meteen: dit is hem. We hadden een match, stuurden berichtjes over en weer en na een week liet ik hem al weten dat ik hem wilde ontmoeten. Dat was nogal pushy van me, geloof ik… Maar het werkte wel: nog een week later hadden we afgesproken. Ik zat op Rotterdam CS op hem te wachten en hij kwam met een grote glimlach aanlopen. We zijn iets gaan eten en ik vond hem meteen leuk. Al snel zei ik tegen hem: ‘Jij wordt van mij.’ Laatst vertelde hij dat hij toen even dacht: psycho! Haha! Maar hij is nog steeds bij me.”

Waarom duurde het zo lang voordat je uit de kast kwam?
“Zelfacceptatie vooral. Ik wilde helemaal niet homoseksueel zijn. Dat had verschillende redenen: geloof, cultuur, mezelf niet willen accepteren voor wat ik was. Het veranderde pas toen ik het mijn moeder had verteld en zij het had geaccepteerd. Dat ging niet makkelijk, ze had er veel moeite mee. Maar nu is het goed en zij was ook degene die tegen me zei: ‘Iedereen zit je op je nek, je moet het nu gewoon vertellen.’ Dat was echt een keerpunt. 'Ik dacht: als zij er oké mee is, kan me
verder van niemand op deze aardbodem schelen wat ze van me vinden. Je moet weten dat mijn moeder erg gelovig is. Zo ben ik ook opgevoed. En al ga ik tegenwoordig niet meer naar de kerk, ik geloof in een God, maar niet persé in maar één geloof.”

Lees het hele interview met Everon Jackson Hooi in Vriendin 25

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |