×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moniek: 'De man die mijn familie doodde, was na acht maanden alweer vrij'

Moniek: 'De man die mijn familie doodde, was na acht maanden alweer vrij'
14.06.2017 -

De automobilist die de ouders en het dochtertje van Moniek (40) doodreed, blijkt nu zijn straf deels te ontlopen. Moniek is er kapot van. Toch probeert ze zich op de toekomst te richten. “Ik doe nu wat mijn moeder wilde: ik brei slofjes voor zieke kinderen. Dat was haar droom.”


‘In één klap waren mijn verleden en toekomst weggevaagd’


Vreselijk ongeluk
Op 19 mei 2013 veranderde ons leven voor altijd. Het was Eerste Pinksterdag. Mijn vriend Erik was in Frankrijk om te fietsen met vrienden, ik logeerde dat weekend met ons dochtertje Ize van twee bij mijn ouders in het Limburgse Meijel. ‘Opa en oma Meijel’, heetten ze voor Ize. Ik was aan het trainen voor een loop en ging die ochtend tien kilometer hardlopen. Mijn ouders zouden me met Ize tegemoet fietsen. Ik had ze uitgelegd waar ik ging lopen: naar het volgende dorp en weer terug. Ik vond op een gegeven moment dat ze er wel erg lang over deden, ik was ze nog steeds niet tegengekomen. Maar, besloot ik: die staan vast ergens te praten en Ize te showen. Nadat ik een brug over rende, zag ik allemaal mensen en auto’s staan: er was iets gebeurd. Toen ik dichterbij kwam, zag ik een fiets liggen. Ik vroeg een man wat er aan de hand was. ‘Een vreselijk ongeluk’, zei hij. Meteen vroeg ik of er een kindje bij betrokken was. Toen de man zei dat het een baby betrof, weet ik nog dat ik dacht: o, dan zijn zij het niet. Het volgende moment keek ik naar de grond en zag ik het laarsje van mijn dochter liggen. Verderop, op het fietspad, lag mijn vader. Ik ging door het lint. Een politieman die in de gaten kreeg wie ik was, leidde me weg, naar een huis in de buurt. Ik besefte niet wat er was gebeurd. Ik dacht dat ze zwaargewond waren, maar leefden. Op het moment dat ik werd weggehaald, belde Erik. Die heb ik nog toegeroepen dat er een ongeluk was gebeurd en het niet goed ging. Even later kreeg ik te horen dat ze alle drie waren overleden. Ik heb Erik meteen teruggebeld. Verder is het enige wat ik dacht: dit is een nachtmerrie, straks word ik wakker. Maar het bleek echt. In één klap waren mijn dochter en mijn ouders weg: mijn verleden én mijn toekomst waren weggevaagd.”

'Ik besefte niet goed wat er was gebeurd'
 

Confronterend
“De veroorzaker van het ongeluk was een Poolse automobilist die, zo werd later bewezen, veel te hard reed. Hij vloog uit de bocht en kwam op het fietspad terecht, precies waar mijn ouders fietsten. Pas veel later bedacht ik dat hij me voorbij moet zijn gereden terwijl ik hardliep. Ik heb hem ook tegen de auto geleund zien staan. Na het ongeluk kon ik mijn ouders’ huis niet in, omdat ik geen sleutel bij me had, dus ik werd opgevangen bij mijn tante, de zus van mijn moeder. Hoe ik die eerste dagen ben doorgekomen, weet ik niet. Ik besefte niet goed wat er was gebeurd. Het ongeluk was op zondag: de vrijdag erna hebben we een herdenkingsdienst voor Ize gehouden, hier in Brabant. Daar kwamen achthonderd mensen op af, iedereen leefde mee. In die tijd hebben we ook erg veel brieven en kaarten gekregen uit het hele land. Op vrijdagavond was er een kerkdienst in Meijel, de volgende dag een besloten crematie. Binnen een week was alles achter de rug. Toen we zaterdagavond thuiskwamen, was dat zó confronterend: overal speelgoed van Ize en haar kamertje, waar ze nooit meer zou komen.

Lees het hele verhaal van Moniek in Vriendin 24 en praat mee op het forum. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |