×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rick Paul van Mulligen: 'We doen de opvoeding van Ko echt met z'n drieën'

Rick Paul van Mulligen: 'We doen de opvoeding van Ko echt met z'n drieën'
13.06.2017 -

Acteur Rick Paul van Mulligen (36) heeft een ‘regenbooggezin’: hij heeft zoon Ko (3) samen met zijn man, acteur René van Bakel, en cabaretière Nina de la Croix. “Ik vind het vaderschap het leukste wat er bestaat. Het is heel bijzonder om zo’n jongetje van dichtbij te zien opgroeien.”


Hoe ging de bevalling?
“Nina is thuis bevallen, wij waren erbij. Ik vond het gezellig, vooral de eerste paar uur, toen ze nog niet zo heel veel pijn had. Dan kwam er weer een wee, en gingen we weer kletsen. Al heb ik ook nog anderhalf uur met haar onder de douche gestaan, met mijn kleren aan, in één houding, terwijl ze riep: ‘Niet bewegen!’ Voor haar was het een heftige gebeurtenis, ik vond het alleen maar gaaf. Het is toch een soort oerkracht die het overneemt. Toen Ko werd geboren, ondersteunde ik Nina’s hoofd en ving René het kindje op. Opeens was er iemand bij in de kamer, iemand die nooit meer weggaat en ook meteen van zich laat horen. Ik vind het een fantastisch iets, een geboorte.”

Ko is inmiddels drie jaar. Hoe hebben jullie de zorg verdeeld?
“Het eerste half jaar woonden we permanent bij elkaar: dan weer een week bij haar, dan weer een paar dagen bij ons thuis. Zo konden we die slapeloze nachten met z’n drieën verdelen. Daarna ging onze fiftyfi fty-regeling in.” Is het niet moeilijk om je kind na drie dagen weer te moeten afgeven? “Dat heb ik helemaal niet, nee. Het is ook niet zo dat we elkaar heel strikt dan niet zien. We doen veel met z’n allen, een paar keer per week eten we samen. En Ko is ook heel graag bij zijn moeder. Het is juist handig om het zo te doen, zodat je nog eens iets langer kunt blijven hangen op een borrel...”

Ko lijkt erg op René, die waarschijnlijk zijn biologische vader is. Maakt dat je iets uit?
“Nee. Ik ken genoeg mensen die een biologisch kind hebben dat niet op hen lijkt. Het is gewoon mijn zoon en voor hem ben ik gewoon zijn vader. Ik zou hem niet moeten vertellen dat het niet zo is. Dan gaat hij heel hard huilen, denk ik.” 


‘Het vaderschap is een enorme verrijking van mijn leven'
 

Heeft het vaderschap je gebracht wat je ervan had verwacht?
“Je kunt je van tevoren niet voorstellen hoe het is. Ik vind het het leukste wat er bestaat. Het is een enorme verrijking van mijn leven en het helpt me te relativeren. Het is heel bijzonder om zo’n jongetje van dichtbij te zien opgroeien. Dat hij zijn hele hebben en houwen aan jou toevertrouwt. Ik ga al lang elke week met hem zwemmen. Hij kan natuurlijk niet zwemmen, dus hij klemt zich alleen maar om mijn nek. En geeft hij de hele tijd kusjes terwijl hij gilt hoe leuk hij het vindt. Erg gezellig. Ik zou zo zeven kinderen willen. En ook niet hoor, want dan is je leven voorbij, haha.”

Het hele interview met Rick Paul van Mulligen in Vriendin 24.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |