×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rick Paul van Mulligen: 'We doen de opvoeding van Ko echt met z'n drieën'

Rick Paul van Mulligen: 'We doen de opvoeding van Ko echt met z'n drieën'
13.06.2017 -

Acteur Rick Paul van Mulligen (36) heeft een ‘regenbooggezin’: hij heeft zoon Ko (3) samen met zijn man, acteur René van Bakel, en cabaretière Nina de la Croix. “Ik vind het vaderschap het leukste wat er bestaat. Het is heel bijzonder om zo’n jongetje van dichtbij te zien opgroeien.”


Hoe ging de bevalling?
“Nina is thuis bevallen, wij waren erbij. Ik vond het gezellig, vooral de eerste paar uur, toen ze nog niet zo heel veel pijn had. Dan kwam er weer een wee, en gingen we weer kletsen. Al heb ik ook nog anderhalf uur met haar onder de douche gestaan, met mijn kleren aan, in één houding, terwijl ze riep: ‘Niet bewegen!’ Voor haar was het een heftige gebeurtenis, ik vond het alleen maar gaaf. Het is toch een soort oerkracht die het overneemt. Toen Ko werd geboren, ondersteunde ik Nina’s hoofd en ving René het kindje op. Opeens was er iemand bij in de kamer, iemand die nooit meer weggaat en ook meteen van zich laat horen. Ik vind het een fantastisch iets, een geboorte.”

Ko is inmiddels drie jaar. Hoe hebben jullie de zorg verdeeld?
“Het eerste half jaar woonden we permanent bij elkaar: dan weer een week bij haar, dan weer een paar dagen bij ons thuis. Zo konden we die slapeloze nachten met z’n drieën verdelen. Daarna ging onze fiftyfi fty-regeling in.” Is het niet moeilijk om je kind na drie dagen weer te moeten afgeven? “Dat heb ik helemaal niet, nee. Het is ook niet zo dat we elkaar heel strikt dan niet zien. We doen veel met z’n allen, een paar keer per week eten we samen. En Ko is ook heel graag bij zijn moeder. Het is juist handig om het zo te doen, zodat je nog eens iets langer kunt blijven hangen op een borrel...”

Ko lijkt erg op René, die waarschijnlijk zijn biologische vader is. Maakt dat je iets uit?
“Nee. Ik ken genoeg mensen die een biologisch kind hebben dat niet op hen lijkt. Het is gewoon mijn zoon en voor hem ben ik gewoon zijn vader. Ik zou hem niet moeten vertellen dat het niet zo is. Dan gaat hij heel hard huilen, denk ik.” 


‘Het vaderschap is een enorme verrijking van mijn leven'
 

Heeft het vaderschap je gebracht wat je ervan had verwacht?
“Je kunt je van tevoren niet voorstellen hoe het is. Ik vind het het leukste wat er bestaat. Het is een enorme verrijking van mijn leven en het helpt me te relativeren. Het is heel bijzonder om zo’n jongetje van dichtbij te zien opgroeien. Dat hij zijn hele hebben en houwen aan jou toevertrouwt. Ik ga al lang elke week met hem zwemmen. Hij kan natuurlijk niet zwemmen, dus hij klemt zich alleen maar om mijn nek. En geeft hij de hele tijd kusjes terwijl hij gilt hoe leuk hij het vindt. Erg gezellig. Ik zou zo zeven kinderen willen. En ook niet hoor, want dan is je leven voorbij, haha.”

Het hele interview met Rick Paul van Mulligen in Vriendin 24.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!