×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rick Paul van Mulligen: 'We doen de opvoeding van Ko echt met z'n drieën'

Rick Paul van Mulligen: 'We doen de opvoeding van Ko echt met z'n drieën'
13.06.2017 -

Acteur Rick Paul van Mulligen (36) heeft een ‘regenbooggezin’: hij heeft zoon Ko (3) samen met zijn man, acteur René van Bakel, en cabaretière Nina de la Croix. “Ik vind het vaderschap het leukste wat er bestaat. Het is heel bijzonder om zo’n jongetje van dichtbij te zien opgroeien.”


Hoe ging de bevalling?
“Nina is thuis bevallen, wij waren erbij. Ik vond het gezellig, vooral de eerste paar uur, toen ze nog niet zo heel veel pijn had. Dan kwam er weer een wee, en gingen we weer kletsen. Al heb ik ook nog anderhalf uur met haar onder de douche gestaan, met mijn kleren aan, in één houding, terwijl ze riep: ‘Niet bewegen!’ Voor haar was het een heftige gebeurtenis, ik vond het alleen maar gaaf. Het is toch een soort oerkracht die het overneemt. Toen Ko werd geboren, ondersteunde ik Nina’s hoofd en ving René het kindje op. Opeens was er iemand bij in de kamer, iemand die nooit meer weggaat en ook meteen van zich laat horen. Ik vind het een fantastisch iets, een geboorte.”

Ko is inmiddels drie jaar. Hoe hebben jullie de zorg verdeeld?
“Het eerste half jaar woonden we permanent bij elkaar: dan weer een week bij haar, dan weer een paar dagen bij ons thuis. Zo konden we die slapeloze nachten met z’n drieën verdelen. Daarna ging onze fiftyfi fty-regeling in.” Is het niet moeilijk om je kind na drie dagen weer te moeten afgeven? “Dat heb ik helemaal niet, nee. Het is ook niet zo dat we elkaar heel strikt dan niet zien. We doen veel met z’n allen, een paar keer per week eten we samen. En Ko is ook heel graag bij zijn moeder. Het is juist handig om het zo te doen, zodat je nog eens iets langer kunt blijven hangen op een borrel...”

Ko lijkt erg op René, die waarschijnlijk zijn biologische vader is. Maakt dat je iets uit?
“Nee. Ik ken genoeg mensen die een biologisch kind hebben dat niet op hen lijkt. Het is gewoon mijn zoon en voor hem ben ik gewoon zijn vader. Ik zou hem niet moeten vertellen dat het niet zo is. Dan gaat hij heel hard huilen, denk ik.” 


‘Het vaderschap is een enorme verrijking van mijn leven'
 

Heeft het vaderschap je gebracht wat je ervan had verwacht?
“Je kunt je van tevoren niet voorstellen hoe het is. Ik vind het het leukste wat er bestaat. Het is een enorme verrijking van mijn leven en het helpt me te relativeren. Het is heel bijzonder om zo’n jongetje van dichtbij te zien opgroeien. Dat hij zijn hele hebben en houwen aan jou toevertrouwt. Ik ga al lang elke week met hem zwemmen. Hij kan natuurlijk niet zwemmen, dus hij klemt zich alleen maar om mijn nek. En geeft hij de hele tijd kusjes terwijl hij gilt hoe leuk hij het vindt. Erg gezellig. Ik zou zo zeven kinderen willen. En ook niet hoor, want dan is je leven voorbij, haha.”

Het hele interview met Rick Paul van Mulligen in Vriendin 24.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |