×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Annet woog 130 kilo: 'Nu ik 55 kilo ben afgevallen, durf ik mijn hart te volgen'

Annet woog 130 kilo: 'Nu ik 55 kilo ben afgevallen, durf ik mijn hart te volgen'
07.06.2017 -

Op haar zwaarst woog Annet (33) 130 kilo. Leuke dingen deed ze niet meer. Nu ze meer dan vijftig kilo is afgevallen, kan ze zijn wie ze is. “De eerste keer dat ik op de dansvloer stond te swingen, voelde als een overwinning.”


De muur van haar nieuwe huis is knalgroen geschilderd, de scooter die ze als tiener zo graag wilde hebben heeft ze alsnog aangeschaft, en die vrolijke zomerjurkjes waarvan ze alleen maar kon dromen hangen nu in haar kast. O ja, haar baan – die niet meer goed voelde – zegde ze gisteren per direct op. Wat Annet in de toekomst gaat doen weet ze nog niet, maar ze vertrouwt erop dat het goedkomt. Zoals dat elke keer gaat wanneer ze haar hart volgt. Het is een zonnige lentedag, en Annet vertelt over haar afvalproces en hoe ze hierdoor veranderde. “Het leven is té mooi en té kort om te blijven hangen in situaties of patronen waarvan je niet blij wordt. Jarenlang wierp mijn overgewicht een schaduw over wie ik werkelijk ben. Het zorgde er zelfs voor dat ik veranderde uit zelfbescherming. Dat mechanisme werd goed duidelijk in mijn puberteit. Toen ik tien was, werd ik veel gepest met mijn gewicht. Ik viel op doordat ik forser was dan andere kinderen. Na schooltijd werd ik opgewacht door een groepje dat me uitschold en me duidelijk maakte dat ik niets waard was. Gelukkig geloofde ik ze niet.

'Mijn kwetsbare kant verborg ik achter een zelfverzekerd masker' 

Ik wist dat ik er mocht zijn, maar hun opmerkingen hadden wel impact. Toen ik naar de middelbare school ging, nam ik me voor dat mensen me nooit meer zó mochten raken. Mijn kwetsbare kant verborg ik achter een zelfverzekerd masker. Ik kwam over als een meisje dat nergens bang voor was. Ik heb zelfs anderen gepest om dat imago in stand te houden. Wat voelde ik me daar rot bij. Lekker eten gaf me ontspanning als ik me verdrietig, moe of gestresst voelde, ik was een echte emotie-eter. ’s Avonds deed ik me tegoed aan snoep en snacks.”

Langs de kant
Annet werd steeds zwaarder. Toen ze twintig was, woog ze bijna honderd kilo. Onbewust zorgden de extra kilo’s ervoor dat ze nooit echt zichzelf kon zijn. “Ik hou ontzettend van dansen, maar als ik met mijn vrienden uitging, stond ik langs de kant. Ik durfde mezelf niet te laten zien. Dit ging zelfs zover dat ik in een restaurant niet op wilde staan als ik naar het toilet moest. En als ik een terrasje wilde pakken, keek ik eerst naar de stoelen. Zou ik er wel in passen? Zouden ze me wel houden? Eigenlijk was ik op de een of andere manier altijd met mijn gewicht bezig, nooit volledig met de dingen die ik leuk vond om te doen. Nu zie ik dat heel duidelijk, maar destijds niet. Ik dacht dat ik gelukkig was. Ik had een lieve vriend, een geweldige familie, leuke vrienden en een mooie baan in de kinderopvang.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 23. Meepraten over dit verhaal? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

3Reacties

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!