×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Najib Amhali: 'Eindelijk heb ik weer een sociaal leven'

Najib Amhali: 'Eindelijk heb ik weer een sociaal leven'
06.06.2017 -

Als een van de populairste cabaretiers van ons land heeft Najib Amhali (46) het altijd druk. Hij toert met zijn voorstellingen, acteert in films, presenteert programma’s én zingt. Maar hoe leuk hij zijn werk ook vindt: het roer moest om. “Het was te druk. Alles wat leuk was, kon niet meer.”


Eigenlijk zou je nu toeren met een nieuwe theatervoorstelling. Waarom heb je die afgezegd?
“Klopt: ik had zestig, zeventig shows staan, al uitverkocht zelfs. Maar ik kreeg de show maar niet af. Ik wilde steeds meer vertellen en de tijd begon te dringen. Daarnaast was ik bezig met
televisieprogramma’s, zoals Wie ben ik? en Little big stars. Tegen mijn kinderen hoorde ik mezelf steeds zeggen: ‘Papa kan niet, hij moet werken’. Het was te druk. Alles wat leuk was, kon niet meer. Toen heb ik de voorstelling afgeblazen. Een heftige beslissing, ik had nog nooit een show afgezegd. En anderen, zoals technici, zouden ook geen werk hebben. Toch voelde het uiteindelijk als een opluchting. Die show komt wel, de basis is gelegd. Maar dat wordt volgend jaar, denk ik.”

En ondertussen geniet je van extra tijd thuis?
“Absoluut! Het lijkt alsof ik nu een heel ander leven heb. Ik ren niet alleen heen en weer, maar ik heb weer een sociaal leven en kan eens bij shows van collega’s gaan kijken. Ik treed wel op, maar dan met een bandje in kleinere zalen. Werken is hartstikke leuk, maar ik wil ook nog kunnen opstaan met mijn kinderen en met ze ontbijten. Toen ik elke nacht om twee uur thuiskwam,
gebeurde dat niet.”

Ben je veranderd sinds je vader bent?
“Toch wel. Ik denk meer aan thuis. Als mijn moeder vroeger bezorgd keek omdat mijn broertje nog niet thuis was, zei ik: ‘Hij komt heus wel.’ Dan zei ze: ‘Wacht maar tot je zelf kinderen krijgt.’ Nu weet ik precies wat ze bedoelde. Ook als ze ziek zijn maak ik me zorgen, dan ga ik wel vijf keer naar boven om bij ze te kijken. Mijn vrouw Niama is trouwens nog erger: ik heb al twee keer op de Eerste Hulp gezeten met een kind dat gevallen was en er natuurlijk niks aan de hand was, maar dat wil ze dan niet horen. Ze is trouwens een geweldige moeder. Met veel meer geduld dan ik.”

Je hebt in Niama dus een goede vrouw gevonden.
“Ja, ze is echt een topwijf. Ze is mooi, lief, alles wat je in een vrouw zoekt. We zijn allebei geboren in Marokko en hier opgegroeid. Niama runt al twaalf jaar lang een kapsalon, dat is keihard werken en zelfstandig zijn. Ook dat trekt me in haar aan. Ze was ooit fan van mij, dus alles wat ik doe vindt ze geweldig, haha. We hebben elkaar ontmoet bij de Toppers. Serieus, wij, twee Marokkanen, bij de Toppers! Zij deed het haar voor Jeroen en René, die mij had gevraagd eens een keer te komen kijken.”

Lees het hele interview met Najib Amhali in Vriendin 23

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!