×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Najib Amhali: 'Eindelijk heb ik weer een sociaal leven'

Najib Amhali: 'Eindelijk heb ik weer een sociaal leven'
06.06.2017 -

Als een van de populairste cabaretiers van ons land heeft Najib Amhali (46) het altijd druk. Hij toert met zijn voorstellingen, acteert in films, presenteert programma’s én zingt. Maar hoe leuk hij zijn werk ook vindt: het roer moest om. “Het was te druk. Alles wat leuk was, kon niet meer.”


Eigenlijk zou je nu toeren met een nieuwe theatervoorstelling. Waarom heb je die afgezegd?
“Klopt: ik had zestig, zeventig shows staan, al uitverkocht zelfs. Maar ik kreeg de show maar niet af. Ik wilde steeds meer vertellen en de tijd begon te dringen. Daarnaast was ik bezig met
televisieprogramma’s, zoals Wie ben ik? en Little big stars. Tegen mijn kinderen hoorde ik mezelf steeds zeggen: ‘Papa kan niet, hij moet werken’. Het was te druk. Alles wat leuk was, kon niet meer. Toen heb ik de voorstelling afgeblazen. Een heftige beslissing, ik had nog nooit een show afgezegd. En anderen, zoals technici, zouden ook geen werk hebben. Toch voelde het uiteindelijk als een opluchting. Die show komt wel, de basis is gelegd. Maar dat wordt volgend jaar, denk ik.”

En ondertussen geniet je van extra tijd thuis?
“Absoluut! Het lijkt alsof ik nu een heel ander leven heb. Ik ren niet alleen heen en weer, maar ik heb weer een sociaal leven en kan eens bij shows van collega’s gaan kijken. Ik treed wel op, maar dan met een bandje in kleinere zalen. Werken is hartstikke leuk, maar ik wil ook nog kunnen opstaan met mijn kinderen en met ze ontbijten. Toen ik elke nacht om twee uur thuiskwam,
gebeurde dat niet.”

Ben je veranderd sinds je vader bent?
“Toch wel. Ik denk meer aan thuis. Als mijn moeder vroeger bezorgd keek omdat mijn broertje nog niet thuis was, zei ik: ‘Hij komt heus wel.’ Dan zei ze: ‘Wacht maar tot je zelf kinderen krijgt.’ Nu weet ik precies wat ze bedoelde. Ook als ze ziek zijn maak ik me zorgen, dan ga ik wel vijf keer naar boven om bij ze te kijken. Mijn vrouw Niama is trouwens nog erger: ik heb al twee keer op de Eerste Hulp gezeten met een kind dat gevallen was en er natuurlijk niks aan de hand was, maar dat wil ze dan niet horen. Ze is trouwens een geweldige moeder. Met veel meer geduld dan ik.”

Je hebt in Niama dus een goede vrouw gevonden.
“Ja, ze is echt een topwijf. Ze is mooi, lief, alles wat je in een vrouw zoekt. We zijn allebei geboren in Marokko en hier opgegroeid. Niama runt al twaalf jaar lang een kapsalon, dat is keihard werken en zelfstandig zijn. Ook dat trekt me in haar aan. Ze was ooit fan van mij, dus alles wat ik doe vindt ze geweldig, haha. We hebben elkaar ontmoet bij de Toppers. Serieus, wij, twee Marokkanen, bij de Toppers! Zij deed het haar voor Jeroen en René, die mij had gevraagd eens een keer te komen kijken.”

Lees het hele interview met Najib Amhali in Vriendin 23

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |