×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Najib Amhali: 'Eindelijk heb ik weer een sociaal leven'

Najib Amhali: 'Eindelijk heb ik weer een sociaal leven'
06.06.2017 -

Als een van de populairste cabaretiers van ons land heeft Najib Amhali (46) het altijd druk. Hij toert met zijn voorstellingen, acteert in films, presenteert programma’s én zingt. Maar hoe leuk hij zijn werk ook vindt: het roer moest om. “Het was te druk. Alles wat leuk was, kon niet meer.”


Eigenlijk zou je nu toeren met een nieuwe theatervoorstelling. Waarom heb je die afgezegd?
“Klopt: ik had zestig, zeventig shows staan, al uitverkocht zelfs. Maar ik kreeg de show maar niet af. Ik wilde steeds meer vertellen en de tijd begon te dringen. Daarnaast was ik bezig met
televisieprogramma’s, zoals Wie ben ik? en Little big stars. Tegen mijn kinderen hoorde ik mezelf steeds zeggen: ‘Papa kan niet, hij moet werken’. Het was te druk. Alles wat leuk was, kon niet meer. Toen heb ik de voorstelling afgeblazen. Een heftige beslissing, ik had nog nooit een show afgezegd. En anderen, zoals technici, zouden ook geen werk hebben. Toch voelde het uiteindelijk als een opluchting. Die show komt wel, de basis is gelegd. Maar dat wordt volgend jaar, denk ik.”

En ondertussen geniet je van extra tijd thuis?
“Absoluut! Het lijkt alsof ik nu een heel ander leven heb. Ik ren niet alleen heen en weer, maar ik heb weer een sociaal leven en kan eens bij shows van collega’s gaan kijken. Ik treed wel op, maar dan met een bandje in kleinere zalen. Werken is hartstikke leuk, maar ik wil ook nog kunnen opstaan met mijn kinderen en met ze ontbijten. Toen ik elke nacht om twee uur thuiskwam,
gebeurde dat niet.”

Ben je veranderd sinds je vader bent?
“Toch wel. Ik denk meer aan thuis. Als mijn moeder vroeger bezorgd keek omdat mijn broertje nog niet thuis was, zei ik: ‘Hij komt heus wel.’ Dan zei ze: ‘Wacht maar tot je zelf kinderen krijgt.’ Nu weet ik precies wat ze bedoelde. Ook als ze ziek zijn maak ik me zorgen, dan ga ik wel vijf keer naar boven om bij ze te kijken. Mijn vrouw Niama is trouwens nog erger: ik heb al twee keer op de Eerste Hulp gezeten met een kind dat gevallen was en er natuurlijk niks aan de hand was, maar dat wil ze dan niet horen. Ze is trouwens een geweldige moeder. Met veel meer geduld dan ik.”

Je hebt in Niama dus een goede vrouw gevonden.
“Ja, ze is echt een topwijf. Ze is mooi, lief, alles wat je in een vrouw zoekt. We zijn allebei geboren in Marokko en hier opgegroeid. Niama runt al twaalf jaar lang een kapsalon, dat is keihard werken en zelfstandig zijn. Ook dat trekt me in haar aan. Ze was ooit fan van mij, dus alles wat ik doe vindt ze geweldig, haha. We hebben elkaar ontmoet bij de Toppers. Serieus, wij, twee Marokkanen, bij de Toppers! Zij deed het haar voor Jeroen en René, die mij had gevraagd eens een keer te komen kijken.”

Lees het hele interview met Najib Amhali in Vriendin 23

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |