×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sita: 'Mijn beste vriendin bleek mijn zus te zijn'

Sita: 'Mijn beste vriendin bleek mijn zus te zijn'
31.05.2017 -

Toen Sita (31) en Sharon (34) elkaar via een app-groep ontmoetten, klikte het meteen: ze hadden wel héél veel overeenkomsten. Wat ze nog niet wisten, is dat ze volle zussen zijn. “Ik had mijn moeder ooit gevraagd of ik nog broers en zussen heb, maar ze zei stellig van niet.”


Intensief en stressvol
Sita en Sharon hadden, zonder elkaar te kennen, dezelfde hobby’s en kwamen zelfs op dezelfde plekken. Sharon: “In 2003 richtte ik een stichting op voor mensen die net als ik geadopteerd zijn uit Sri Lanka. Voor hen organiseerde ik een barbecue in de achtertuin van mijn ouders. Het is nu een vreemd idee dat Sita er ook was. Het was erg gezellig, maar ook druk, dus Sita en ik hebben elkaar op die dag niet gesproken. Best zonde. De aantrekkingskracht die er tussen ons is, moet er namelijk toen ook zijn geweest. Dat weet ik zeker. Het is dat onverklaarbare gevoel dat familieleden met elkaar kunnen hebben. Een bloedband.”
Vanaf twaalfjarige leeftijd wilde Sharon niets liever dan haar biologische familie leren kennen. Haar ouders in Nederland vonden het hun plicht haar hierbij te helpen. Vier keer reisde Sharon met haar moeder naar Sri Lanka om meer over haar achtergrond te weten te komen. Sharon: “De reizen waren verschrikkelijk intensief en stressvol. Elke keer vertrok ik vol hoop, ontmoette ik mensen die zeiden me te kunnen helpen, maar telkens bleek dit toch niet zo te zijn."

'We besloten een DNA-test te doen: onze overeenkomsten waren gewoon té groot' 
 

Enorme klik
Precies een jaar geleden, in mei 2016, vroeg een kennis Sharon en Sita hen allebei om in de app-groep te komen voor geadopteerden uit Sri Lanka. Ze stonden er niet om te springen: door hun zoektocht en alles wat ze hadden meegemaakt, hadden ze het hoofdstuk van hun adoptie afgesloten. Toch stemden ze in. Een beslissing die hun leven voorgoed zou veranderen.
Sharon: “In de app-groep zaten veel mensen, maar Sita sprong er meteen uit. Er was een enorme klik tussen ons. We hebben veel overeenkomsten: we kunnen allebei niet tegen onrecht, houden van schrijven en zijn dol op broodjes kroket. Al snel verlieten we de groep, zodat we samen verder konden praten. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waren we aan het appen en skypen. We hadden elkaar nog nooit live gezien, dachten we althans, maar toch nodigde Sita me uit voor haar huwelijk.”
Sita: “Na anderhalve maand ontmoetten we elkaar op Schiphol, voor mij een belangrijke plek, omdat mijn leven in Nederland hier begon. Het was heel onwerkelijk toen ik Sharon voor het eerst zag en hoorde.Het was alsof ik mijn spiegelbeeld ontmoette. Onze manier van lopen, reageren: alles deden we precies hetzelfde. Mijn verloofde Ruben stond ook versteld van de overeenkomsten. Hij kwam langs, omdat hij benieuwd was aan wie ik ineens zo veel tijd besteedde. Sharon en ik voelden dat we meer waren dan vriendinnen, maar we durfden niet te hopen dat we familie waren. Dat leek ons te toevallig. Toch besloten we een DNA-test te doen: de overeenkomsten waren gewoon té groot en het gevoel was niet te onderdrukken. Na twee weken kwam de uitslag: we waren volle zussen!”

Lees het hele verhaal van Sita en Sharon in Vriendin 22 en praat mee op het forum. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 31 mei '17 12:08

    Wat een prachtig verhaal dit kan geen toeval zijn. Familie hebben is zo belangrijk
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |