×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sita: 'Mijn beste vriendin bleek mijn zus te zijn'

Sita: 'Mijn beste vriendin bleek mijn zus te zijn'
31.05.2017 -

Toen Sita (31) en Sharon (34) elkaar via een app-groep ontmoetten, klikte het meteen: ze hadden wel héél veel overeenkomsten. Wat ze nog niet wisten, is dat ze volle zussen zijn. “Ik had mijn moeder ooit gevraagd of ik nog broers en zussen heb, maar ze zei stellig van niet.”


Intensief en stressvol
Sita en Sharon hadden, zonder elkaar te kennen, dezelfde hobby’s en kwamen zelfs op dezelfde plekken. Sharon: “In 2003 richtte ik een stichting op voor mensen die net als ik geadopteerd zijn uit Sri Lanka. Voor hen organiseerde ik een barbecue in de achtertuin van mijn ouders. Het is nu een vreemd idee dat Sita er ook was. Het was erg gezellig, maar ook druk, dus Sita en ik hebben elkaar op die dag niet gesproken. Best zonde. De aantrekkingskracht die er tussen ons is, moet er namelijk toen ook zijn geweest. Dat weet ik zeker. Het is dat onverklaarbare gevoel dat familieleden met elkaar kunnen hebben. Een bloedband.”
Vanaf twaalfjarige leeftijd wilde Sharon niets liever dan haar biologische familie leren kennen. Haar ouders in Nederland vonden het hun plicht haar hierbij te helpen. Vier keer reisde Sharon met haar moeder naar Sri Lanka om meer over haar achtergrond te weten te komen. Sharon: “De reizen waren verschrikkelijk intensief en stressvol. Elke keer vertrok ik vol hoop, ontmoette ik mensen die zeiden me te kunnen helpen, maar telkens bleek dit toch niet zo te zijn."

'We besloten een DNA-test te doen: onze overeenkomsten waren gewoon té groot' 
 

Enorme klik
Precies een jaar geleden, in mei 2016, vroeg een kennis Sharon en Sita hen allebei om in de app-groep te komen voor geadopteerden uit Sri Lanka. Ze stonden er niet om te springen: door hun zoektocht en alles wat ze hadden meegemaakt, hadden ze het hoofdstuk van hun adoptie afgesloten. Toch stemden ze in. Een beslissing die hun leven voorgoed zou veranderen.
Sharon: “In de app-groep zaten veel mensen, maar Sita sprong er meteen uit. Er was een enorme klik tussen ons. We hebben veel overeenkomsten: we kunnen allebei niet tegen onrecht, houden van schrijven en zijn dol op broodjes kroket. Al snel verlieten we de groep, zodat we samen verder konden praten. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waren we aan het appen en skypen. We hadden elkaar nog nooit live gezien, dachten we althans, maar toch nodigde Sita me uit voor haar huwelijk.”
Sita: “Na anderhalve maand ontmoetten we elkaar op Schiphol, voor mij een belangrijke plek, omdat mijn leven in Nederland hier begon. Het was heel onwerkelijk toen ik Sharon voor het eerst zag en hoorde.Het was alsof ik mijn spiegelbeeld ontmoette. Onze manier van lopen, reageren: alles deden we precies hetzelfde. Mijn verloofde Ruben stond ook versteld van de overeenkomsten. Hij kwam langs, omdat hij benieuwd was aan wie ik ineens zo veel tijd besteedde. Sharon en ik voelden dat we meer waren dan vriendinnen, maar we durfden niet te hopen dat we familie waren. Dat leek ons te toevallig. Toch besloten we een DNA-test te doen: de overeenkomsten waren gewoon té groot en het gevoel was niet te onderdrukken. Na twee weken kwam de uitslag: we waren volle zussen!”

Lees het hele verhaal van Sita en Sharon in Vriendin 22 en praat mee op het forum. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 31 mei '17 12:08

    Wat een prachtig verhaal dit kan geen toeval zijn. Familie hebben is zo belangrijk
    Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |