×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sita: 'Mijn beste vriendin bleek mijn zus te zijn'

Sita: 'Mijn beste vriendin bleek mijn zus te zijn'
31.05.2017 -

Toen Sita (31) en Sharon (34) elkaar via een app-groep ontmoetten, klikte het meteen: ze hadden wel héél veel overeenkomsten. Wat ze nog niet wisten, is dat ze volle zussen zijn. “Ik had mijn moeder ooit gevraagd of ik nog broers en zussen heb, maar ze zei stellig van niet.”


Intensief en stressvol
Sita en Sharon hadden, zonder elkaar te kennen, dezelfde hobby’s en kwamen zelfs op dezelfde plekken. Sharon: “In 2003 richtte ik een stichting op voor mensen die net als ik geadopteerd zijn uit Sri Lanka. Voor hen organiseerde ik een barbecue in de achtertuin van mijn ouders. Het is nu een vreemd idee dat Sita er ook was. Het was erg gezellig, maar ook druk, dus Sita en ik hebben elkaar op die dag niet gesproken. Best zonde. De aantrekkingskracht die er tussen ons is, moet er namelijk toen ook zijn geweest. Dat weet ik zeker. Het is dat onverklaarbare gevoel dat familieleden met elkaar kunnen hebben. Een bloedband.”
Vanaf twaalfjarige leeftijd wilde Sharon niets liever dan haar biologische familie leren kennen. Haar ouders in Nederland vonden het hun plicht haar hierbij te helpen. Vier keer reisde Sharon met haar moeder naar Sri Lanka om meer over haar achtergrond te weten te komen. Sharon: “De reizen waren verschrikkelijk intensief en stressvol. Elke keer vertrok ik vol hoop, ontmoette ik mensen die zeiden me te kunnen helpen, maar telkens bleek dit toch niet zo te zijn."

'We besloten een DNA-test te doen: onze overeenkomsten waren gewoon té groot' 
 

Enorme klik
Precies een jaar geleden, in mei 2016, vroeg een kennis Sharon en Sita hen allebei om in de app-groep te komen voor geadopteerden uit Sri Lanka. Ze stonden er niet om te springen: door hun zoektocht en alles wat ze hadden meegemaakt, hadden ze het hoofdstuk van hun adoptie afgesloten. Toch stemden ze in. Een beslissing die hun leven voorgoed zou veranderen.
Sharon: “In de app-groep zaten veel mensen, maar Sita sprong er meteen uit. Er was een enorme klik tussen ons. We hebben veel overeenkomsten: we kunnen allebei niet tegen onrecht, houden van schrijven en zijn dol op broodjes kroket. Al snel verlieten we de groep, zodat we samen verder konden praten. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waren we aan het appen en skypen. We hadden elkaar nog nooit live gezien, dachten we althans, maar toch nodigde Sita me uit voor haar huwelijk.”
Sita: “Na anderhalve maand ontmoetten we elkaar op Schiphol, voor mij een belangrijke plek, omdat mijn leven in Nederland hier begon. Het was heel onwerkelijk toen ik Sharon voor het eerst zag en hoorde.Het was alsof ik mijn spiegelbeeld ontmoette. Onze manier van lopen, reageren: alles deden we precies hetzelfde. Mijn verloofde Ruben stond ook versteld van de overeenkomsten. Hij kwam langs, omdat hij benieuwd was aan wie ik ineens zo veel tijd besteedde. Sharon en ik voelden dat we meer waren dan vriendinnen, maar we durfden niet te hopen dat we familie waren. Dat leek ons te toevallig. Toch besloten we een DNA-test te doen: de overeenkomsten waren gewoon té groot en het gevoel was niet te onderdrukken. Na twee weken kwam de uitslag: we waren volle zussen!”

Lees het hele verhaal van Sita en Sharon in Vriendin 22 en praat mee op het forum. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 31 mei '17 12:08

  Wat een prachtig verhaal dit kan geen toeval zijn. Familie hebben is zo belangrijk
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!