×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maak kennis met de Healthy Sisters

Maak kennis met de Healthy Sisters
24.05.2017 -

Razend populair zijn ze, bloggers Najima (30) en Rachida (36). Niet omdat ze het dieet der diëten hebben uitgevonden, maar juist omdat ze laten zien hoe je op een normale manier gezonder kunt leven. Deze week komt hun boek Healthy Sisters uit.


Met onvervalst Brabantse tongval heet ‘Healthy Sister’ Rachida ons welkom in haar huis in Helmond. Zus Najima is er ook. Op de keukentafel staan schalen met aardbeien, bananencake en nootjes. Gezonde snacks, dus. Maar dat kan ook niet anders als je je de Healthy Sisters noemt. De zussen vloggen en bloggen over de combinatie van hardlopen, afvallen en een gezonde lifestyle, waarmee ze zelf samen maar liefst vijftig kilo afvielen. Ze hebben een website die elke maand 40.000 bezoekers trekt. Ze zijn ook aanwezig op Facebook (14.000 volgers), Instagram (22.000 volgers) en YouTube (19.000 volgers). En nu komt er ook nog een boek uit van hun hand, met heerlijke recepten. Aan Vriendin vertellen ze hoe dat zo is gekomen.

Najima: 'Mede door het lekkere eten van mijn moeder ben ik wel aan veel extra kilo’s gekomen'


Rond en gezond
Najima: “Duizendgatenpannekoek is mijn moeders specialiteit. Het recept staat in Healthy Sisters.” Rachida: “Je kunt hem met pure olijfolie oprollen en zo eten, met een kopje verse muntthee erbij. Of je maakt hem zoet. Maar je kunt hem ook met kaas eten.”
Najima: “Haha, qua eten zijn wij zo geïntegreerd. Mede door het lekkere eten van mijn moeder ben ik wel aan veel extra kilo’s gekomen. Als kind was ik al een dikkerdje, in groep vijf woog ik al zeventig kilo. Op mijn zwaarst heb ik ooit tachtig à negentig kilo gewogen. Dat kwam door een combinatie van niet sporten, onvoldoende bewegen en veel te lekker en te veel eten. We waren thuis met elf kinderen en er was geen geld voor sportclubjes. Onze beweging bestond eruit dat we de straat uit liepen naar school en na school buiten speelden. En eten staat centraal in onze cultuur. Bij elk gerecht aten we een duizendgatenpannekoek en veel brood. Voor je het weet, ben je dan rond en gezond. Maar vooral rond.”

Anoniem met humor
Rachida: “Maar toen ik begon met hardlopen, vonden mensen dat ik er zo goed uitzag. En ik was vrolijk, zoals ik was voordat ik dik werd. Ik kon de hele wereld aan. Mensen vroegen aan me hoe ik dat toch had gedaan. Daarom begonnen we een Facebook-pagina. Gewoon, op de bank, met
hulp van mijn man Ali. Want Najima en ik wisten niet hoe dat moest. We maakten een anonieme
pagina, waarop we lieten zien wat we aten en deden. Bij andere bloggers zag je alleen van die
onrealistische sixpacks of moeilijke smoothies. Wij lieten echte, menselijke dingen zien: een foto van onze hardloopschoenen, bijvoorbeeld. Of we brachten er humor in door op twee weegschalen tegelijk te gaan staan. Of we zeiden dat het een moeilijke dag was geweest, maar dat we ons de volgende dag zouden herpakken. We wilden er verder niets mee doen, het was gewoon voor de lol. Maar onze pagina werd meteen vanaf het begin goed gewaardeerd. Grappig genoeg zei onze zus dat ze een leuke pagina had ontdekt: die van ons! Najima en ik keken elkaar aan. Dit was ons geheim. We hebben haar pas later verteld dat wij erachter zaten, toen we ook met ons gezicht op onze pagina verschenen en er een website bij kregen. Er kwam namelijk steeds meer vraag naar onze verhalen. Moslima’s herkenden zich in ons: we schreven ook over hoe we met de Ramadan omgingen, die nu ook weer bijna begint. En niet-moslima’s haalden er ook dingen uit, omdat we schrijven over de combinatie van hardlopen, afvallen en een gezonde lifestyle. Inmiddels vloggen we ook en zitten we op YouTube en Instagram. En nu hebben we dus een boek.”

Lees het hele verhaal van de Healthy Sisters in Vriendin 21

Winnen
Wil je het boek van de Healthy Sisters winnen? We mogen tien exemplaren weggeven, vul het winformulier hieronder in en maak kans!

Recept
Benieuwd naar het recept van de duizendgatenpannekoek uit het boek Healthy Sisters? Bekijk hem hier

Foto: Ruud Hoornstra

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |