×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Deze zussen bieden houvast aan jonge gezinnen die een ouder verliezen

Deze zussen bieden houvast aan jonge gezinnen die een ouder verliezen
17.05.2017 -

Nicky (32), Suzanne (31) en Femke (27) waren tieners toen hun moeder Els overleed aan borstkanker. Met Stichting Bretels bieden ze houvast aan jonge gezinnen die een ouder verliezen. “We willen laten zien dat het mogelijk is om het leven weer lief te hebben.”


Suzanne: “De naam van onze stichting heeft twee betekenissen. Bretels zijn letterlijk een houvast, maar het is ook een verwijzing naar onze moeder, Els. Het leek ons mooi om haar een prominente plek te geven in de stichting, het is immers haar gedachtegoed dat we uitdragen.”

Femke: “Ze was er altijd voor anderen. Ze was lerares Frans en nog steeds komen we oud-leerlingen van haar tegen die vertellen hoeveel mooie herinneringen ze aan haar hebben. Het is fijn om te weten dat ze niet alleen voor ons, maar ook voor anderen zo veel heeft betekend. En we zijn blij dat we dat nu met z’n drieën kunnen voortzetten.”

Nicky: “Hoe wij nu in het leven staan, hebben we voor een groot deel aan haar te danken. Als zij de moed had opgegeven, had dat ons ook op een andere manier gevormd. Er zat ruim anderhalf jaar tussen het moment dat ze hoorde dat ze niet meer beter werd en haar overlijden. In die tijd bleef ze naar de mooie kanten van het leven kijken. Ze heeft haar schouders eronder gezet en elke kans gepakt. Dan stond ze na een chemo gewoon met een kaal hoofd weer voor de klas. En thuis draaide alles gewoon door: vakanties, verjaardagen, op kamers gaan. We moesten het niet in ons hoofd halen iets af te zeggen omdat zij zich ziek voelde. Ik geloof absoluut dat ze dankzij die positieve instelling van een levensverwachting van zes maanden het driedubbele heeft weten te maken.”

Tussen wal en schip
Nicky: “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik in het leven iets voor anderen wil betekenen. Ik heb bijvoorbeeld vier jaar lang in een inloophuis voor mensen met kanker gewerkt, wat heel mooi was om te doen. Het viel me toen op dat jonge gezinnen waarin een ouder overlijdt of overleden is eigenlijk een beetje tussen wal en schip vielen. Als ze te maken hadden met kanker, konden ze in het inloophuis terecht. Maar gezinnen die iets anders meemaakten, hadden zo’n plek vaak niet. Omdat het een onderwerp is dat heel dicht bij me staat, wilde ik voor die doelgroep graag iets extra’s doen. Op vakantie in Peru ontmoette ik een vrouw die een sociale onderneming had opgericht: een stichting met een commercieel bedrijf ernaast. Op die manier kon ze zelfvoorzienend zijn en was ze niet afhankelijk van giften en subsidies. Dat idee sprak me zo aan dat ik meteen mijn zussen heb gebeld om een plan uit te denken.”

Suzanne: “Ik had op dat moment een parttimebaan en dus ruimte om er iets naast te doen. Femke woonde nog in Londen voor haar werk, maar vergaderde via Skype met ons mee. Ze is in augustus vorig jaar terugverhuisd naar Nederland, zodat ze meer tijd in Bretels kan steken. Op dit moment werken we nog steeds op vrijwillige basis voor de stichting, naast onze banen. Dit kost ons allemaal een à twee dagen per week. We ondersteunen gezinnen in de regio’s Haarlem, de Haarlemmermeer en de gemeenten van de Bollenstreek, maar we zien dat ook gezinnen daarbuiten ons weten te vinden. Uiteindelijk hopen we ooit landelijk bereik te krijgen.”

Lees het hele verhaal van de zussen in Vriendin 20

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!