×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Imanuelle Grives: ‘In Suriname kijk je niet weg, je komt voor elkaar op’

Imanuelle Grives: ‘In Suriname kijk je niet weg, je komt voor elkaar op’
16.05.2017 -

De goedlachse actrice Imanuelle Grives (32) gaat graag tot het uiterste om alles uit zichzelf te halen en haar dromen te verwezenlijken. “Door uitdagingen aan te gaan, weet je waartoe je als mens in staat bent.”


Sinds ze vijf jaar geleden doorbrak met een hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen is Imanuelle een veelgevraagd actrice. Ze schitterde op tv in Celblok H, Expeditie Poolcirkel en Wie is de mol? en ze speelde in de film Tuintje in mijn hart. Op dit moment is ze te zien op tv in Ruben en de idioten en in het tweede seizoen van de BNNserie Vechtershart. Opvallend: kwam ze voor haar eerste film maar liefst vijftien kilo aan, voor haar rol in Vechtershart transformeerde ze haar lichaam in een paar maanden tijd tot dat van een kickbokser.

Je was niet altijd van plan actrice te worden, toch?
“Nee, ik deed de hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Mijn moeder is maatschappelijk werker en ik wilde ook graag mensen helpen. Maar al snel twijfelde ik over die studie. Het was toch niet helemaal mijn ding. Op een dag viel mijn oog op een flyer die tussen twintig andere lag. Er stond op: ‘Heb je altijd al willen zingen, dansen en acteren? Dan is dit je kans!’ Toen ik dat las, wist ik het ineens: dit wilde ik doen. Op school had ik weleens meegedaan aan een voorstelling, maar het was nooit bij me opgekomen van acteren mijn beroep te maken."
 

‘Ik wilde mensen helpen, het was nooit bij me opgekomen om te gaan acteren’
 

Wat vond je moeder daarvan?
“Ik vertelde mijn moeder dat ik een jaar pauze nam van school om te acteren. Ze vatte het op als ‘insubordinatie’, dat betekent weigering om orders uit te voeren in het leger. Ja, dat woord gebruikte ze daarvoor. Terwijl ik zei dat ik alleen maar wilde onderzoeken of het iets voor me was. Het was niet mijn bedoeling haar verdriet te doen. Ik hou zielsveel van mijn moeder, ze is een wijze vrouw en ik heb veel aan haar te danken. Maar nu moest ik voor mezelf kiezen en op eigen benen leren staan. Gelukkig bleek dat uitstapje naar de wereld van zang, dans en toneel een goede keuze. Ik werd er in elk geval heel blij van. Mijn moeder ziet dat nu ook, ze is hartstikke trots.”

Je moeder heeft je voor een groot deel in haar eentje opgevoed, toch?
“Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar of tien was. Kort daarna zei mijn moeder: ‘Kom, we gaan een tijdje naar Suriname.’ Een nogal ingrijpende beslissing. Mijn leven veranderde op slag. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Suriname was destijds iets tussen een tweede- en derdewereldland in. Mensen waren er blij met wat ze hadden. Paramaribo was een groot dorp waar erg op elkaar werd gelet. Als hier iemand een oudere man of vrouw op straat uitscheldt, kijken de meeste mensen de andere kant op. Zo van: ik bemoei me er niet mee, straks word ik neergestoken. In Suriname is dat not done. Je komt daar voor elkaar op."

Lees het hele interview in Vriendin 20

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |