×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Imanuelle Grives: ‘In Suriname kijk je niet weg, je komt voor elkaar op’

Imanuelle Grives: ‘In Suriname kijk je niet weg, je komt voor elkaar op’
16.05.2017 -

De goedlachse actrice Imanuelle Grives (32) gaat graag tot het uiterste om alles uit zichzelf te halen en haar dromen te verwezenlijken. “Door uitdagingen aan te gaan, weet je waartoe je als mens in staat bent.”


Sinds ze vijf jaar geleden doorbrak met een hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen is Imanuelle een veelgevraagd actrice. Ze schitterde op tv in Celblok H, Expeditie Poolcirkel en Wie is de mol? en ze speelde in de film Tuintje in mijn hart. Op dit moment is ze te zien op tv in Ruben en de idioten en in het tweede seizoen van de BNNserie Vechtershart. Opvallend: kwam ze voor haar eerste film maar liefst vijftien kilo aan, voor haar rol in Vechtershart transformeerde ze haar lichaam in een paar maanden tijd tot dat van een kickbokser.

Je was niet altijd van plan actrice te worden, toch?
“Nee, ik deed de hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Mijn moeder is maatschappelijk werker en ik wilde ook graag mensen helpen. Maar al snel twijfelde ik over die studie. Het was toch niet helemaal mijn ding. Op een dag viel mijn oog op een flyer die tussen twintig andere lag. Er stond op: ‘Heb je altijd al willen zingen, dansen en acteren? Dan is dit je kans!’ Toen ik dat las, wist ik het ineens: dit wilde ik doen. Op school had ik weleens meegedaan aan een voorstelling, maar het was nooit bij me opgekomen van acteren mijn beroep te maken."
 

‘Ik wilde mensen helpen, het was nooit bij me opgekomen om te gaan acteren’
 

Wat vond je moeder daarvan?
“Ik vertelde mijn moeder dat ik een jaar pauze nam van school om te acteren. Ze vatte het op als ‘insubordinatie’, dat betekent weigering om orders uit te voeren in het leger. Ja, dat woord gebruikte ze daarvoor. Terwijl ik zei dat ik alleen maar wilde onderzoeken of het iets voor me was. Het was niet mijn bedoeling haar verdriet te doen. Ik hou zielsveel van mijn moeder, ze is een wijze vrouw en ik heb veel aan haar te danken. Maar nu moest ik voor mezelf kiezen en op eigen benen leren staan. Gelukkig bleek dat uitstapje naar de wereld van zang, dans en toneel een goede keuze. Ik werd er in elk geval heel blij van. Mijn moeder ziet dat nu ook, ze is hartstikke trots.”

Je moeder heeft je voor een groot deel in haar eentje opgevoed, toch?
“Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar of tien was. Kort daarna zei mijn moeder: ‘Kom, we gaan een tijdje naar Suriname.’ Een nogal ingrijpende beslissing. Mijn leven veranderde op slag. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Suriname was destijds iets tussen een tweede- en derdewereldland in. Mensen waren er blij met wat ze hadden. Paramaribo was een groot dorp waar erg op elkaar werd gelet. Als hier iemand een oudere man of vrouw op straat uitscheldt, kijken de meeste mensen de andere kant op. Zo van: ik bemoei me er niet mee, straks word ik neergestoken. In Suriname is dat not done. Je komt daar voor elkaar op."

Lees het hele interview in Vriendin 20

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!