×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Imanuelle Grives: ‘In Suriname kijk je niet weg, je komt voor elkaar op’

Imanuelle Grives: ‘In Suriname kijk je niet weg, je komt voor elkaar op’
16.05.2017 -

De goedlachse actrice Imanuelle Grives (32) gaat graag tot het uiterste om alles uit zichzelf te halen en haar dromen te verwezenlijken. “Door uitdagingen aan te gaan, weet je waartoe je als mens in staat bent.”


Sinds ze vijf jaar geleden doorbrak met een hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen is Imanuelle een veelgevraagd actrice. Ze schitterde op tv in Celblok H, Expeditie Poolcirkel en Wie is de mol? en ze speelde in de film Tuintje in mijn hart. Op dit moment is ze te zien op tv in Ruben en de idioten en in het tweede seizoen van de BNNserie Vechtershart. Opvallend: kwam ze voor haar eerste film maar liefst vijftien kilo aan, voor haar rol in Vechtershart transformeerde ze haar lichaam in een paar maanden tijd tot dat van een kickbokser.

Je was niet altijd van plan actrice te worden, toch?
“Nee, ik deed de hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Mijn moeder is maatschappelijk werker en ik wilde ook graag mensen helpen. Maar al snel twijfelde ik over die studie. Het was toch niet helemaal mijn ding. Op een dag viel mijn oog op een flyer die tussen twintig andere lag. Er stond op: ‘Heb je altijd al willen zingen, dansen en acteren? Dan is dit je kans!’ Toen ik dat las, wist ik het ineens: dit wilde ik doen. Op school had ik weleens meegedaan aan een voorstelling, maar het was nooit bij me opgekomen van acteren mijn beroep te maken."
 

‘Ik wilde mensen helpen, het was nooit bij me opgekomen om te gaan acteren’
 

Wat vond je moeder daarvan?
“Ik vertelde mijn moeder dat ik een jaar pauze nam van school om te acteren. Ze vatte het op als ‘insubordinatie’, dat betekent weigering om orders uit te voeren in het leger. Ja, dat woord gebruikte ze daarvoor. Terwijl ik zei dat ik alleen maar wilde onderzoeken of het iets voor me was. Het was niet mijn bedoeling haar verdriet te doen. Ik hou zielsveel van mijn moeder, ze is een wijze vrouw en ik heb veel aan haar te danken. Maar nu moest ik voor mezelf kiezen en op eigen benen leren staan. Gelukkig bleek dat uitstapje naar de wereld van zang, dans en toneel een goede keuze. Ik werd er in elk geval heel blij van. Mijn moeder ziet dat nu ook, ze is hartstikke trots.”

Je moeder heeft je voor een groot deel in haar eentje opgevoed, toch?
“Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar of tien was. Kort daarna zei mijn moeder: ‘Kom, we gaan een tijdje naar Suriname.’ Een nogal ingrijpende beslissing. Mijn leven veranderde op slag. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Suriname was destijds iets tussen een tweede- en derdewereldland in. Mensen waren er blij met wat ze hadden. Paramaribo was een groot dorp waar erg op elkaar werd gelet. Als hier iemand een oudere man of vrouw op straat uitscheldt, kijken de meeste mensen de andere kant op. Zo van: ik bemoei me er niet mee, straks word ik neergestoken. In Suriname is dat not done. Je komt daar voor elkaar op."

Lees het hele interview in Vriendin 20

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |