×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

'Mijn moeder krijgt een 10 omdat...'

'Mijn moeder krijgt een 10 omdat...'
14.05.2017 -

Speciaal voor moederdag vroegen we jullie: waarom verdient jouw moeder een tien? Daar kwamen prachtige reacties op.


‘… ze zo lief en zorgzaam is’

Celeste (21): “Mijn moeder verdient een tien voor geduld, omdat ze altijd vol aandacht luistert naar mijn verhalen als ik thuiskom na een week studeren in Amsterdam. Ze verdient een tien voor inzet, omdat ze elke donderdagavond van Rotterdam naar Amsterdam rijdt om samen met mij te eten in mijn studentenkamer. Zo gezellig! Ook verdient ze een tien voor zorgzaamheid, omdat ze me bijna elke maandagochtend iets extra’s toestopt, zoals een flesje versgeperste jus d’orange of een zak chocolaatjes. Maar bovenal krijgt mijn moeder van mij een tien, omdat ze altijd overal voor in is. Zelfs als ik op Koningsdag voor dag en dauw de rommelmarkt op wil, gaat zij met me mee.”

‘… ze een supersterke vrouw is’

Monique (44): “Bijna zeventig, twee keer weduwe en toch nog altijd een supersterke, inspirerende vrouw: mijn moeder krijgt van mij een tienplus! Toen mijn moeder 38 was, verongelukte mijn vader. In de bloei van je leven en opeens ben je weduwe en blijf je achter met twee kinderen van dertien en vijftien jaar oud… Onvoorstelbaar verdrietig, maar ze wist zich staande te houden en mijn broer en ik zijn niks tekortgekomen. Ze was onze rots. Gelukkig vond ze opnieuw de liefde en werd ze weer gelukkig. Helaas werd onze stiefvader ziek, hij had suikerziekte en hartproblemen. Door diabetes verloor hij zijn benen en mijn moeder heeft hem, tot hij negen jaar geleden overleed, met veel liefde verzorgd. Na zijn dood belandde ze in een diep dal, maar ook daar kwam ze weer bovenop. Ik ben supertrots op haar veerkracht. Ze is echt een voorbeeld.”

‘… ze een voorbeeld voor ons is’

Krista (37): “Opgroeien bij mijn moeder was een zegening. Ze was nog maar negentien toen ze mijn tweelingzus en mij kreeg en toen ze 23 was, kwam daar nog een broertje bij. Piepjong had ze al drie kinderen, maar dat vind ik juist een voordeel. Omdat het leeftijdsverschil zo klein was, begreep ze ons altijd heel goed. Ze zou haar leven geven voor haar kinderen en dat voelen we iedere dag. Ik hou zo ontzettend veel van haar.”

Lees nog 7 verhalen van lezeressen in Vriendin 19

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |