×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

'Mijn moeder krijgt een 10 omdat...'

'Mijn moeder krijgt een 10 omdat...'
14.05.2017 -

Speciaal voor moederdag vroegen we jullie: waarom verdient jouw moeder een tien? Daar kwamen prachtige reacties op.


‘… ze zo lief en zorgzaam is’

Celeste (21): “Mijn moeder verdient een tien voor geduld, omdat ze altijd vol aandacht luistert naar mijn verhalen als ik thuiskom na een week studeren in Amsterdam. Ze verdient een tien voor inzet, omdat ze elke donderdagavond van Rotterdam naar Amsterdam rijdt om samen met mij te eten in mijn studentenkamer. Zo gezellig! Ook verdient ze een tien voor zorgzaamheid, omdat ze me bijna elke maandagochtend iets extra’s toestopt, zoals een flesje versgeperste jus d’orange of een zak chocolaatjes. Maar bovenal krijgt mijn moeder van mij een tien, omdat ze altijd overal voor in is. Zelfs als ik op Koningsdag voor dag en dauw de rommelmarkt op wil, gaat zij met me mee.”

‘… ze een supersterke vrouw is’

Monique (44): “Bijna zeventig, twee keer weduwe en toch nog altijd een supersterke, inspirerende vrouw: mijn moeder krijgt van mij een tienplus! Toen mijn moeder 38 was, verongelukte mijn vader. In de bloei van je leven en opeens ben je weduwe en blijf je achter met twee kinderen van dertien en vijftien jaar oud… Onvoorstelbaar verdrietig, maar ze wist zich staande te houden en mijn broer en ik zijn niks tekortgekomen. Ze was onze rots. Gelukkig vond ze opnieuw de liefde en werd ze weer gelukkig. Helaas werd onze stiefvader ziek, hij had suikerziekte en hartproblemen. Door diabetes verloor hij zijn benen en mijn moeder heeft hem, tot hij negen jaar geleden overleed, met veel liefde verzorgd. Na zijn dood belandde ze in een diep dal, maar ook daar kwam ze weer bovenop. Ik ben supertrots op haar veerkracht. Ze is echt een voorbeeld.”

‘… ze een voorbeeld voor ons is’

Krista (37): “Opgroeien bij mijn moeder was een zegening. Ze was nog maar negentien toen ze mijn tweelingzus en mij kreeg en toen ze 23 was, kwam daar nog een broertje bij. Piepjong had ze al drie kinderen, maar dat vind ik juist een voordeel. Omdat het leeftijdsverschil zo klein was, begreep ze ons altijd heel goed. Ze zou haar leven geven voor haar kinderen en dat voelen we iedere dag. Ik hou zo ontzettend veel van haar.”

Lees nog 7 verhalen van lezeressen in Vriendin 19

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |