×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

'Mijn moeder krijgt een 10 omdat...'

'Mijn moeder krijgt een 10 omdat...'
14.05.2017 -

Speciaal voor moederdag vroegen we jullie: waarom verdient jouw moeder een tien? Daar kwamen prachtige reacties op.


‘… ze zo lief en zorgzaam is’

Celeste (21): “Mijn moeder verdient een tien voor geduld, omdat ze altijd vol aandacht luistert naar mijn verhalen als ik thuiskom na een week studeren in Amsterdam. Ze verdient een tien voor inzet, omdat ze elke donderdagavond van Rotterdam naar Amsterdam rijdt om samen met mij te eten in mijn studentenkamer. Zo gezellig! Ook verdient ze een tien voor zorgzaamheid, omdat ze me bijna elke maandagochtend iets extra’s toestopt, zoals een flesje versgeperste jus d’orange of een zak chocolaatjes. Maar bovenal krijgt mijn moeder van mij een tien, omdat ze altijd overal voor in is. Zelfs als ik op Koningsdag voor dag en dauw de rommelmarkt op wil, gaat zij met me mee.”

‘… ze een supersterke vrouw is’

Monique (44): “Bijna zeventig, twee keer weduwe en toch nog altijd een supersterke, inspirerende vrouw: mijn moeder krijgt van mij een tienplus! Toen mijn moeder 38 was, verongelukte mijn vader. In de bloei van je leven en opeens ben je weduwe en blijf je achter met twee kinderen van dertien en vijftien jaar oud… Onvoorstelbaar verdrietig, maar ze wist zich staande te houden en mijn broer en ik zijn niks tekortgekomen. Ze was onze rots. Gelukkig vond ze opnieuw de liefde en werd ze weer gelukkig. Helaas werd onze stiefvader ziek, hij had suikerziekte en hartproblemen. Door diabetes verloor hij zijn benen en mijn moeder heeft hem, tot hij negen jaar geleden overleed, met veel liefde verzorgd. Na zijn dood belandde ze in een diep dal, maar ook daar kwam ze weer bovenop. Ik ben supertrots op haar veerkracht. Ze is echt een voorbeeld.”

‘… ze een voorbeeld voor ons is’

Krista (37): “Opgroeien bij mijn moeder was een zegening. Ze was nog maar negentien toen ze mijn tweelingzus en mij kreeg en toen ze 23 was, kwam daar nog een broertje bij. Piepjong had ze al drie kinderen, maar dat vind ik juist een voordeel. Omdat het leeftijdsverschil zo klein was, begreep ze ons altijd heel goed. Ze zou haar leven geven voor haar kinderen en dat voelen we iedere dag. Ik hou zo ontzettend veel van haar.”

Lees nog 7 verhalen van lezeressen in Vriendin 19

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!