×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Petra's dochter werd mishandeld na een voetbalwedstrijd

Petra's dochter werd mishandeld na een voetbalwedstrijd
10.05.2017 -

Zes jaar geleden werd Petra’s (54) dochter Kiki (23) na een voetbalwedstrijd in elkaar geslagen. Ze liep hierbij een hersenschudding op met ernstige gevolgen. Petra: “Mijn grootste wens is dat ik ooit de oude Kiki weer terugzie.”


Petra: 'Ik loop al heel wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit was nieuw voor me'


“De dag waarop alles voor Kiki en daarmee ook voor ons veranderde, begon als een heel normale zaterdag”, vertelt Petra, de moeder van Kiki. “Het zonnetje scheen en ik ging met Kiki naar het voetbalveld. Ze was een heel fanatieke voetbalster en ze speelde soms wel twee wedstrijden achter elkaar. Ze hield van het spelletje, ging er helemaal in op. Voetbal was haar passie. Die zaterdag moesten ze tegen een club uit de buurt spelen. Ik ben trainer en coach van Kiki’s elftal en al snel had ik door dat er in het team van de tegenstander een meisje zat dat vanaf het eerste fluitsignaal irritant deed. Ze probeerde haar directe tegenstandster constant te provoceren en uit te dagen. Dat was overigens niet Kiki, maar haar teamgenoot, Lisa. Het liep tussen Lisa en het meisje zo hoog op dat de scheidsrechter besloot ze allebei een rode kaart te geven. Toen Lisa van het veld afl iep en de tegenstandster haar bleef lastigvallen, bemoeiden ook omstanders – onder wie Lisa’s vader – zich ermee. Er ontstond wat duw- en trekwerk waarop de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Bizar. Ik had dat nog niet eerder meegemaakt. Ik loop al heel wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit was nieuw voor me. Uit voorzorg liep ik met Lisa mee naar de kleedkamer. Kiki was daar ook bij. Eenmaal in de kleedkamer hoorden we luidruchtige stemmen op de gang. ‘Jij blijft hier hoor’, zei ik beschermend tegen Lisa. 


Petra: ‘Ik raakte in paniek. Dacht echt: ze doet Kiki iets verschrikkelijks aan’
 

Kiki ging bij de deuropening poolshoogte nemen en ik hoorde haar sussend zeggen: ‘Laat toch gaan, loop maar gewoon door naar jullie eigen kleedkamer.’ Maar het meisje van de andere partij was nog steeds buiten zichzelf van woede. Ik denk dat ze helemaal niet heeft gehoord wat Kiki tegen haar zei. En voor we het in de gaten hadden, pakte ze Kiki bij haar haren en sleurde haar naar de kleedkamer van de tegenstandster. Dat was heel eng om te zien. Ik raakte in paniek, dacht: ze doet Kiki iets verschrikkelijks aan. Dus rende ik naar buiten om hulp te halen en de politie te laten bellen. Op het moment dat ik weer bij Kiki was, zat ze op haar knieën op de grond – voorovergebogen, zichzelf beschermend – terwijl dat meisje met handen en voeten op haar in beukte. Toen we haar met een paar mensen eindelijk konden weghalen bij Kiki, het grietje was echt heel sterk, stond Kiki op. En uitgerekend op dat ogenblik haalde dat meisje uit het niets nog één laatste keer uit met haar voetbalschoen, en schopte vol tegen Kiki’s slaap. Ik vermoed dat dát de genadeklap is geweest voor alle ellende die daarna volgde.”

Lees het hele verhaal van Petra en Kiki in Vriendin 19

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |