×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Petra's dochter werd mishandeld na een voetbalwedstrijd

Petra's dochter werd mishandeld na een voetbalwedstrijd
10.05.2017 -

Zes jaar geleden werd Petra’s (54) dochter Kiki (23) na een voetbalwedstrijd in elkaar geslagen. Ze liep hierbij een hersenschudding op met ernstige gevolgen. Petra: “Mijn grootste wens is dat ik ooit de oude Kiki weer terugzie.”


Petra: 'Ik loop al heel wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit was nieuw voor me'


“De dag waarop alles voor Kiki en daarmee ook voor ons veranderde, begon als een heel normale zaterdag”, vertelt Petra, de moeder van Kiki. “Het zonnetje scheen en ik ging met Kiki naar het voetbalveld. Ze was een heel fanatieke voetbalster en ze speelde soms wel twee wedstrijden achter elkaar. Ze hield van het spelletje, ging er helemaal in op. Voetbal was haar passie. Die zaterdag moesten ze tegen een club uit de buurt spelen. Ik ben trainer en coach van Kiki’s elftal en al snel had ik door dat er in het team van de tegenstander een meisje zat dat vanaf het eerste fluitsignaal irritant deed. Ze probeerde haar directe tegenstandster constant te provoceren en uit te dagen. Dat was overigens niet Kiki, maar haar teamgenoot, Lisa. Het liep tussen Lisa en het meisje zo hoog op dat de scheidsrechter besloot ze allebei een rode kaart te geven. Toen Lisa van het veld afl iep en de tegenstandster haar bleef lastigvallen, bemoeiden ook omstanders – onder wie Lisa’s vader – zich ermee. Er ontstond wat duw- en trekwerk waarop de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Bizar. Ik had dat nog niet eerder meegemaakt. Ik loop al heel wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit was nieuw voor me. Uit voorzorg liep ik met Lisa mee naar de kleedkamer. Kiki was daar ook bij. Eenmaal in de kleedkamer hoorden we luidruchtige stemmen op de gang. ‘Jij blijft hier hoor’, zei ik beschermend tegen Lisa. 


Petra: ‘Ik raakte in paniek. Dacht echt: ze doet Kiki iets verschrikkelijks aan’
 

Kiki ging bij de deuropening poolshoogte nemen en ik hoorde haar sussend zeggen: ‘Laat toch gaan, loop maar gewoon door naar jullie eigen kleedkamer.’ Maar het meisje van de andere partij was nog steeds buiten zichzelf van woede. Ik denk dat ze helemaal niet heeft gehoord wat Kiki tegen haar zei. En voor we het in de gaten hadden, pakte ze Kiki bij haar haren en sleurde haar naar de kleedkamer van de tegenstandster. Dat was heel eng om te zien. Ik raakte in paniek, dacht: ze doet Kiki iets verschrikkelijks aan. Dus rende ik naar buiten om hulp te halen en de politie te laten bellen. Op het moment dat ik weer bij Kiki was, zat ze op haar knieën op de grond – voorovergebogen, zichzelf beschermend – terwijl dat meisje met handen en voeten op haar in beukte. Toen we haar met een paar mensen eindelijk konden weghalen bij Kiki, het grietje was echt heel sterk, stond Kiki op. En uitgerekend op dat ogenblik haalde dat meisje uit het niets nog één laatste keer uit met haar voetbalschoen, en schopte vol tegen Kiki’s slaap. Ik vermoed dat dát de genadeklap is geweest voor alle ellende die daarna volgde.”

Lees het hele verhaal van Petra en Kiki in Vriendin 19

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |