×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eline: 'Ik werd versierd door een twintig jaar jongere man en dacht: ik doe het gewoon'

Eline: 'Ik werd versierd door een twintig jaar jongere man en dacht: ik doe het gewoon'
09.05.2017 -

Sinds haar scheiding stond het hoofd van Eline (43) niet naar een nieuwe man. Tot ze werd verleid door een student. "Ik dacht: deze kans krijg ik nooit meer."


‘Ik smulde van de verhalen van mijn vriendin over haar dates en onenightstands’Samen honderd worden
“Toen mijn vriendin en haar man uit elkaar gingen, vertelde ze me dat ze helemaal los wilde gaan. Ze was twintig jaar getrouwd geweest en had zich de laatste jaren opgesloten gevoeld. Ze wilde weer ‘knallen en mannen verslinden’, zoals zij dat uitdrukte. Voor mij was dat wel het laatste waar mijn hoofd naar stond. De situatie waaruit ik kwam, was dan ook heel anders. Mijn echtgenoot en ik waren nog maar acht jaar samen. En ik was erg gelukkig met hem. Oké, het bruiste niet meer zoals in de eerste jaren, maar dat is normaal, zeker als je een gezin hebt, toch? Ik hield van hem en wilde honderd met hem worden. Hij niet met mij, vertelde hij me op een avond toen hij veel te laat en aangeschoten van een voetbaltraining kwam. Ik sliep half, maar schrok overeind toen hij mompelde dat hij dit niet langer volhield. Hij bleek al maanden verliefd te zijn op een ander. Hoewel hij niets met die verliefdheid had gedaan – althans, dat beweerde hij – zag hij het wel als een teken dat het niet goed meer zat tussen ons. Dan moesten we daaraan werken, zei ik onmiddellijk. Je geeft een gezin met twee kinderen, toen zes en drie jaar, toch niet zomaar op? Maar hij bleek mij, ons, al afgeschreven te hebben. Hoe ik ook huilde en smeekte, twee dagen later vertrok hij. Eerst naar zijn broer, een paar maanden later woonde hij bij die andere vrouw. Ik was kapot van verdriet. Op jacht gaan naar een andere man was wel het laatste waar ik zin in had. Ik was toen ik trouwde juist zo blij geweest dat ik de ware had gevonden. Ik heb altijd een hekel gehad aan sjansen, aan de eerste stappen naar een relatie toe. Die onzekerheid, jezelf blootgeven, letterlijk en figuurlijk – ik was blij dat het voorbij was. Dat ik me nu weer voor een ander zou moeten openstellen vond ik een nachtmerrie, en geen avontuur, zoals mijn vriendin. Toch smulde ik wel van de verhalen van mijn vriendin. Zij had geregeld dates en onenightstands. Ze kon daar zo smakelijk over vertellen dat ik me rot lachte. Ze probeerde me over te halen een datingapp te downloaden, maar ik had tot dan toe steeds geweigerd. Vluchtige contacten waren niets voor mij en ik was nog niet klaar voor een echte relatie. Nee, voorlopig geen man in mijn bed, zei ik standvastig.”

‘Mevrouw’ en ‘u’
“Maar die ene zaterdagavond gebeurde er iets onverwachts. Terwijl mijn vriendin en ik aan de bar zaten te kletsen, hoorde ik opeens mijn naam achter me. Ik keek op en zag Mike staan, een jongen die eerder die maand twee keer bij mij thuis was geweest om me te helpen met mijn computer. Een student, verbonden aan een pc-winkel in onze stad. Hij bleek erg handig. En aardig, al zei hij de hele tijd ‘u’ en ‘mevrouw’ tegen me, iets waardoor ik me altijd zo oud voel. Dus had ik een paar keer benadrukt: ‘Zeg nou toch gewoon Eline.’ De avonden waarop hij met mijn computer bezig was, was hij telkens de mist ingegaan en weer in ‘u’ vervallen. ‘Dag Eline’, zei hij
nu zelfverzekerd. ‘Wat leuk om jou hier te zien.’ Hij grijnsde bij het woord ‘jou’. ‘Wil je iets drinken?’ Hij lachte opnieuw naar me. En ik heb geen idee hoe het kwam, maar zijn blik maakte kriebels bij me los. Dat hij knap was, had ik die twee keer toen hij bij mij thuis was al gezien. Maar toen had ik hem gewoon als student beschouwd, een jongen die een klusje voor me deed. Nu zag ik hoe aantrekkelijk hij eigenlijk was. Al was hij dan belachelijk jong, ik kon er niet omheen: hij was een lekker ding. Ik voelde mijn wangen rood worden. Dat probeerde ik te verdoezelen door hem uitbundig te begroeten, alsof we elkaar al jaren kenden, en ik zei brutaal: ‘Ja graag, maar alleen als je voor mijn vriendin ook wat haalt.’”

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |