×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Mijn voorspellende droom kwam uit'

Lezeressen vertellen: 'Mijn voorspellende droom kwam uit'
04.05.2017 -

Dromen lijken je soms iets te willen vertellen... Deze drie lezeressen hadden een voorspellende droom: wat zij 's nachts zagen, werd werkelijkheid.


'Tien maanden later was mijn zoon er'


Paula (39): “Mijn droom dateert alweer van heel wat jaren geleden, maar hij staat nog helder op mijn netvlies. Ik had die droom in december 2004. Ik droomde dat ik een zoontje had en zag precies hoe het mannetje eruitzag; een mooi kindje met een bos haar en grote bruine ogen. Het beeld bleef me bij, het gaf me een heel bijzonder gevoel. Ik had me daarvoor weleens afgevraagd hoe het zou zijn om moeder te zijn, maar daar kon ik me nooit zo veel bij voorstellen. Tien maanden later beviel ik van mijn zoon Savio. Tijdens mijn zwangerschap heb ik nog vaak aan die bewuste droom gedacht. Het gaf me een gevoel van vertrouwen. Pas toen hij vier maanden oud was, realiseerde ik me dat hij er exact uitzag als de baby uit mijn droom. Ik ben gelovig en ervan overtuigd dat God me wilde laten zien wie Savio was. Door de droom ontdekte ik moedergevoelens bij mezelf en kreeg ik zelfs al een band met mijn kind.”
 

'Ik zag dat ze een relatie kregen' 


Henny (48):“Een jaar na mijn scheiding droomde ik dat mijn ex een relatie kreeg met een van mijn beste vriendinnen. Helaas werd die droom waarheid, ondanks dat er daarvoor nog helemaal geen aanwijzingen voor waren. Ik heb het er best moeilijk mee gehad, helemaal omdat mijn ex me veel pijn en verdriet heeft bezorgd. Ook de vriendschap heeft geen standgehouden.”
 

'Dit was zo echt, het moest wel waar zijn'


Saskia (42): “Ik weet nog precies hoe echt mijn voorspellende droom voelde. De beelden waren helder en ‘normaal’ voor een droom. Geen gekke dingen of fantasierijke toestanden. Ik droomde
gewoon dat een collega, die ik al een tijdje niet had gesproken, zwanger was. Toen ik wakker werd, dacht ik: dit was zo echt, dat moet haast wel waar zijn. Het liefst belde ik haar meteen natuurlijk, maar dat vond ik ook raar. Het kan zomaar een beladen onderwerp zijn. Straks was ze ermee bezig en lukte het niet… Ik heb een paar dagen lopen dubben en het toen naast me neergelegd. Twee weken later ging ik langs bij haar werkplek. We kletsten gezellig wat bij en ineens veranderde haar toon. ‘Ik moet je iets vertellen’, zei ze. Ik dacht direct aan mijn droom en verstijfde. Het zou toch niet? Ja hoor! Ze was zwanger. Ik sloeg direct mijn handen voor mijn mond, ik had kippevel en de tranen sprongen in mijn ogen. ‘Ik wist het! Dat heb ik gedroomd’, riep ik uit. Ze was stomverbaasd. ‘We zijn meer verbonden dan je denkt’, zei ze. We hebben elkaar een dikke knuffel gegeven. Ik blijf het bijzonder vinden hoe ik haar toestand blijkbaar toch onbewust heb aangevoeld.”

Lees nog zes voorspellende dromen in Vriendin 18

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |