×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Mijn voorspellende droom kwam uit'

Lezeressen vertellen: 'Mijn voorspellende droom kwam uit'
04.05.2017 -

Dromen lijken je soms iets te willen vertellen... Deze drie lezeressen hadden een voorspellende droom: wat zij 's nachts zagen, werd werkelijkheid.


'Tien maanden later was mijn zoon er'


Paula (39): “Mijn droom dateert alweer van heel wat jaren geleden, maar hij staat nog helder op mijn netvlies. Ik had die droom in december 2004. Ik droomde dat ik een zoontje had en zag precies hoe het mannetje eruitzag; een mooi kindje met een bos haar en grote bruine ogen. Het beeld bleef me bij, het gaf me een heel bijzonder gevoel. Ik had me daarvoor weleens afgevraagd hoe het zou zijn om moeder te zijn, maar daar kon ik me nooit zo veel bij voorstellen. Tien maanden later beviel ik van mijn zoon Savio. Tijdens mijn zwangerschap heb ik nog vaak aan die bewuste droom gedacht. Het gaf me een gevoel van vertrouwen. Pas toen hij vier maanden oud was, realiseerde ik me dat hij er exact uitzag als de baby uit mijn droom. Ik ben gelovig en ervan overtuigd dat God me wilde laten zien wie Savio was. Door de droom ontdekte ik moedergevoelens bij mezelf en kreeg ik zelfs al een band met mijn kind.”
 

'Ik zag dat ze een relatie kregen' 


Henny (48):“Een jaar na mijn scheiding droomde ik dat mijn ex een relatie kreeg met een van mijn beste vriendinnen. Helaas werd die droom waarheid, ondanks dat er daarvoor nog helemaal geen aanwijzingen voor waren. Ik heb het er best moeilijk mee gehad, helemaal omdat mijn ex me veel pijn en verdriet heeft bezorgd. Ook de vriendschap heeft geen standgehouden.”
 

'Dit was zo echt, het moest wel waar zijn'


Saskia (42): “Ik weet nog precies hoe echt mijn voorspellende droom voelde. De beelden waren helder en ‘normaal’ voor een droom. Geen gekke dingen of fantasierijke toestanden. Ik droomde
gewoon dat een collega, die ik al een tijdje niet had gesproken, zwanger was. Toen ik wakker werd, dacht ik: dit was zo echt, dat moet haast wel waar zijn. Het liefst belde ik haar meteen natuurlijk, maar dat vond ik ook raar. Het kan zomaar een beladen onderwerp zijn. Straks was ze ermee bezig en lukte het niet… Ik heb een paar dagen lopen dubben en het toen naast me neergelegd. Twee weken later ging ik langs bij haar werkplek. We kletsten gezellig wat bij en ineens veranderde haar toon. ‘Ik moet je iets vertellen’, zei ze. Ik dacht direct aan mijn droom en verstijfde. Het zou toch niet? Ja hoor! Ze was zwanger. Ik sloeg direct mijn handen voor mijn mond, ik had kippevel en de tranen sprongen in mijn ogen. ‘Ik wist het! Dat heb ik gedroomd’, riep ik uit. Ze was stomverbaasd. ‘We zijn meer verbonden dan je denkt’, zei ze. We hebben elkaar een dikke knuffel gegeven. Ik blijf het bijzonder vinden hoe ik haar toestand blijkbaar toch onbewust heb aangevoeld.”

Lees nog zes voorspellende dromen in Vriendin 18

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |