×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anahita's zoontje werd ontvoerd door haar ex

Anahita's zoontje werd ontvoerd door haar ex
03.05.2017 -

Anahita (36) weet wat het betekent om tussen hoop en vrees te leven. Haar zoon Elyas (10) werd in 2012 ontvoerd door zijn vader. Ze vertrok naar Turkije om Elyas terug te halen. “Vanuit een geblindeerde auto zag ik hem lopen, hij was zo dichtbij…”


'Het leven ging door, maar ik miste mijn zoon' 


Vijf jaar geleden deed het pijn als Anahita kinderen op een schoolplein zag spelen en hoorde lachen, of als ze een moeder met een kind aan de hand zag lopen. Het versterkte haar gemis, want haar eigen zoon Elyas kwam al heel lang niet meer thuis van school, kon haar hand al heel lang niet meer vasthouden. “Een marteling was het. Voor iedereen ging het leven gewoon door, maar ik miste mijn zoon. Dag in dag uit”, vertelt Anahita. Elyas werd in 2012 door zijn vader ontvoerd en meegenomen naar Turkije. Op een dag, na een speelafspraak, bracht hij hem niet meer thuis. “Daar gingen maanden van dreiging aan vooraf. Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, spraken we af dat hij zijn zoon kon blijven zien. Ik wilde Elyas het contact met zijn vader niet ontzeggen. De afspraak was dat mijn ex hem eens in de twee weken mocht ophalen om hem daarna weer thuis te brengen. Maar mijn ex-man kon er niet goed mee omgaan dat ik bij hem weg was en dreigde steeds vaker dat hij Elyas niet meer terug zou brengen.”

'Ik kon het me niet voorstellen. Waarom zou je je kind zoiets aandoen?' 
 

Stiller en killer
“Die dreigementen maakten me bang. Tegelijkertijd kon ik me niet voorstellen dat hij dat echt zou doen. Zo ver zou hij toch niet gaan? Waarom zou je je kind zoiets aandoen? Maar het ging van kwaad tot erger. De schooldirectrice, die wist van de situatie, belde mij op een dag dat Elyas’ vader bij school stond te posten en dat ze de veiligheid van mijn kind niet meer kon garanderen. Ik was al eerder naar de politie gegaan, maar ging meteen weer. Maar hoe dreigend het ook was, de politie kon niets doen, zolang mijn ex Elyas niet daadwerkelijk meenam. Ik werd alleen maar banger, vooral toen hij steeds stiller en killer werd. Foute boel, dacht ik. En dat voorgevoel klopte. Op een zaterdag in 2012 stond niet Elyas, maar híj op de stoep. Ik moest onder dwang mee naar Turkije, anders zou ik mijn kind nooit meer te zien krijgen. Elyas was al vooruit gereisd. Met wie weet ik tot op de dag van vandaag niet.” Anahita ging met hem mee en verbleef de hele zomervakantie in de omgeving van de stad Bursa. Elyas, die op een vakantieadres van familie van haar ex verbleef, kreeg ze al die tijd niet te zien. “Ik logeerde in een door mijn ex gehuurd appartement. Hij verbood mij om contact te hebben met mijn familie in Nederland, want in zijn ogen waren zij slecht. Ik kreeg een nieuwe mobiele telefoon, zodat ze me niet meer konden bereiken. De bedoeling was dat ik afscheid nam van mijn oude leven en met hem een nieuw leven zou opbouwen.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 18

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!