×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anahita's zoontje werd ontvoerd door haar ex

Anahita's zoontje werd ontvoerd door haar ex
03.05.2017 -

Anahita (36) weet wat het betekent om tussen hoop en vrees te leven. Haar zoon Elyas (10) werd in 2012 ontvoerd door zijn vader. Ze vertrok naar Turkije om Elyas terug te halen. “Vanuit een geblindeerde auto zag ik hem lopen, hij was zo dichtbij…”


'Het leven ging door, maar ik miste mijn zoon' 


Vijf jaar geleden deed het pijn als Anahita kinderen op een schoolplein zag spelen en hoorde lachen, of als ze een moeder met een kind aan de hand zag lopen. Het versterkte haar gemis, want haar eigen zoon Elyas kwam al heel lang niet meer thuis van school, kon haar hand al heel lang niet meer vasthouden. “Een marteling was het. Voor iedereen ging het leven gewoon door, maar ik miste mijn zoon. Dag in dag uit”, vertelt Anahita. Elyas werd in 2012 door zijn vader ontvoerd en meegenomen naar Turkije. Op een dag, na een speelafspraak, bracht hij hem niet meer thuis. “Daar gingen maanden van dreiging aan vooraf. Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, spraken we af dat hij zijn zoon kon blijven zien. Ik wilde Elyas het contact met zijn vader niet ontzeggen. De afspraak was dat mijn ex hem eens in de twee weken mocht ophalen om hem daarna weer thuis te brengen. Maar mijn ex-man kon er niet goed mee omgaan dat ik bij hem weg was en dreigde steeds vaker dat hij Elyas niet meer terug zou brengen.”

'Ik kon het me niet voorstellen. Waarom zou je je kind zoiets aandoen?' 
 

Stiller en killer
“Die dreigementen maakten me bang. Tegelijkertijd kon ik me niet voorstellen dat hij dat echt zou doen. Zo ver zou hij toch niet gaan? Waarom zou je je kind zoiets aandoen? Maar het ging van kwaad tot erger. De schooldirectrice, die wist van de situatie, belde mij op een dag dat Elyas’ vader bij school stond te posten en dat ze de veiligheid van mijn kind niet meer kon garanderen. Ik was al eerder naar de politie gegaan, maar ging meteen weer. Maar hoe dreigend het ook was, de politie kon niets doen, zolang mijn ex Elyas niet daadwerkelijk meenam. Ik werd alleen maar banger, vooral toen hij steeds stiller en killer werd. Foute boel, dacht ik. En dat voorgevoel klopte. Op een zaterdag in 2012 stond niet Elyas, maar híj op de stoep. Ik moest onder dwang mee naar Turkije, anders zou ik mijn kind nooit meer te zien krijgen. Elyas was al vooruit gereisd. Met wie weet ik tot op de dag van vandaag niet.” Anahita ging met hem mee en verbleef de hele zomervakantie in de omgeving van de stad Bursa. Elyas, die op een vakantieadres van familie van haar ex verbleef, kreeg ze al die tijd niet te zien. “Ik logeerde in een door mijn ex gehuurd appartement. Hij verbood mij om contact te hebben met mijn familie in Nederland, want in zijn ogen waren zij slecht. Ik kreeg een nieuwe mobiele telefoon, zodat ze me niet meer konden bereiken. De bedoeling was dat ik afscheid nam van mijn oude leven en met hem een nieuw leven zou opbouwen.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 18

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |