×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anahita's zoontje werd ontvoerd door haar ex

Anahita's zoontje werd ontvoerd door haar ex
03.05.2017 -

Anahita (36) weet wat het betekent om tussen hoop en vrees te leven. Haar zoon Elyas (10) werd in 2012 ontvoerd door zijn vader. Ze vertrok naar Turkije om Elyas terug te halen. “Vanuit een geblindeerde auto zag ik hem lopen, hij was zo dichtbij…”


'Het leven ging door, maar ik miste mijn zoon' 


Vijf jaar geleden deed het pijn als Anahita kinderen op een schoolplein zag spelen en hoorde lachen, of als ze een moeder met een kind aan de hand zag lopen. Het versterkte haar gemis, want haar eigen zoon Elyas kwam al heel lang niet meer thuis van school, kon haar hand al heel lang niet meer vasthouden. “Een marteling was het. Voor iedereen ging het leven gewoon door, maar ik miste mijn zoon. Dag in dag uit”, vertelt Anahita. Elyas werd in 2012 door zijn vader ontvoerd en meegenomen naar Turkije. Op een dag, na een speelafspraak, bracht hij hem niet meer thuis. “Daar gingen maanden van dreiging aan vooraf. Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, spraken we af dat hij zijn zoon kon blijven zien. Ik wilde Elyas het contact met zijn vader niet ontzeggen. De afspraak was dat mijn ex hem eens in de twee weken mocht ophalen om hem daarna weer thuis te brengen. Maar mijn ex-man kon er niet goed mee omgaan dat ik bij hem weg was en dreigde steeds vaker dat hij Elyas niet meer terug zou brengen.”

'Ik kon het me niet voorstellen. Waarom zou je je kind zoiets aandoen?' 
 

Stiller en killer
“Die dreigementen maakten me bang. Tegelijkertijd kon ik me niet voorstellen dat hij dat echt zou doen. Zo ver zou hij toch niet gaan? Waarom zou je je kind zoiets aandoen? Maar het ging van kwaad tot erger. De schooldirectrice, die wist van de situatie, belde mij op een dag dat Elyas’ vader bij school stond te posten en dat ze de veiligheid van mijn kind niet meer kon garanderen. Ik was al eerder naar de politie gegaan, maar ging meteen weer. Maar hoe dreigend het ook was, de politie kon niets doen, zolang mijn ex Elyas niet daadwerkelijk meenam. Ik werd alleen maar banger, vooral toen hij steeds stiller en killer werd. Foute boel, dacht ik. En dat voorgevoel klopte. Op een zaterdag in 2012 stond niet Elyas, maar híj op de stoep. Ik moest onder dwang mee naar Turkije, anders zou ik mijn kind nooit meer te zien krijgen. Elyas was al vooruit gereisd. Met wie weet ik tot op de dag van vandaag niet.” Anahita ging met hem mee en verbleef de hele zomervakantie in de omgeving van de stad Bursa. Elyas, die op een vakantieadres van familie van haar ex verbleef, kreeg ze al die tijd niet te zien. “Ik logeerde in een door mijn ex gehuurd appartement. Hij verbood mij om contact te hebben met mijn familie in Nederland, want in zijn ogen waren zij slecht. Ik kreeg een nieuwe mobiele telefoon, zodat ze me niet meer konden bereiken. De bedoeling was dat ik afscheid nam van mijn oude leven en met hem een nieuw leven zou opbouwen.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 18

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |