×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Door te lezen kun je positiever denken + nog 2 redenen om meer te lezen

Door te lezen kun je positiever denken + nog 2 redenen om meer te lezen
05.05.2017 -

In Vriendin 18 staan de leukste boeken van mei. Om nu te lezen of alvast te verzamelen voor de zomervakantie. Weten wat lezen voor je kan doen?


Wat lezen voor je kan doen
• Lezen heeft een therapeutische werking. Uit onderzoek van de Universiteit van Liverpool blijkt dat het een positief effect heeft op je gemoedstoestand. De verhalen helpen je om beter over je eigen leven na te denken.
• Het vermindert stress. Als je zes minuten per dag leest, daalt je stressniveau met 68%, stellen onderzoekers van de Universiteit van Sussex. Je concentreert je tijdens het lezen, waardoor hart en spieren ontspannen.
• Lezen maakt je toleranter. Onderzoekers van de Universiteit van Toronto toonden aan dat je door te lezen meer openstaat voor nieuwe ideeën en standpunten.


Nieuwe boeken:

Zomerhuis
 - Linda van Rijn 
€ 15,- Uitgeverij Marmer
In het vakantiehuisje van haar ouders geniet Eva van de eerste vakantie met haar vriend Leon en hun zes maanden oude baby Max. Ze ontmoeten Ron en Nienke, hun oude vrienden, die nu de camping beheren. Met elkaar halen ze herinneringen op aan vroeger. En aan Saskia, het meisje dat in hun jeugd spoorloos van het vakantiepark verdween. Plotseling verandert de onbezorgde en zonovergoten vakantie in een nachtmerrie.

Zij, jij en ik - Julie Cohen
€ 19,99 Uitgeverij Fontein
Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met Stephens vrouw Jo en kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen hen heeft het nooit geboterd. En Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan elkaar te steunen.
 
Kijk voor nog meer leuke boeken om te lezen in Vriendin 18

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |