×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Door te lezen kun je positiever denken + nog 2 redenen om meer te lezen

Door te lezen kun je positiever denken + nog 2 redenen om meer te lezen
05.05.2017 -

In Vriendin 18 staan de leukste boeken van mei. Om nu te lezen of alvast te verzamelen voor de zomervakantie. Weten wat lezen voor je kan doen?


Wat lezen voor je kan doen
• Lezen heeft een therapeutische werking. Uit onderzoek van de Universiteit van Liverpool blijkt dat het een positief effect heeft op je gemoedstoestand. De verhalen helpen je om beter over je eigen leven na te denken.
• Het vermindert stress. Als je zes minuten per dag leest, daalt je stressniveau met 68%, stellen onderzoekers van de Universiteit van Sussex. Je concentreert je tijdens het lezen, waardoor hart en spieren ontspannen.
• Lezen maakt je toleranter. Onderzoekers van de Universiteit van Toronto toonden aan dat je door te lezen meer openstaat voor nieuwe ideeën en standpunten.


Nieuwe boeken:

Zomerhuis
 - Linda van Rijn 
€ 15,- Uitgeverij Marmer
In het vakantiehuisje van haar ouders geniet Eva van de eerste vakantie met haar vriend Leon en hun zes maanden oude baby Max. Ze ontmoeten Ron en Nienke, hun oude vrienden, die nu de camping beheren. Met elkaar halen ze herinneringen op aan vroeger. En aan Saskia, het meisje dat in hun jeugd spoorloos van het vakantiepark verdween. Plotseling verandert de onbezorgde en zonovergoten vakantie in een nachtmerrie.

Zij, jij en ik - Julie Cohen
€ 19,99 Uitgeverij Fontein
Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met Stephens vrouw Jo en kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen hen heeft het nooit geboterd. En Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan elkaar te steunen.
 
Kijk voor nog meer leuke boeken om te lezen in Vriendin 18

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |