×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mariska: 'Miljoenen maken mij niet gelukkig, mensen helpen wél'

Mariska: 'Miljoenen maken mij niet gelukkig, mensen helpen wél'
26.04.2017 -

Een enorme villa, een jacuzzi, een snelle boot: makelaar Mariska (48) had alles wat haar hartje begeerde, maar was niet gelukkig. Ze werd pas blij toen ze afscheid nam van haar snelle leven en mensen begon te helpen. “Ik heb me nog nooit zo rijk gevoeld als nu.”


'Het verlangen naar geld kan het slechtste in iemand naar boven halen' 


Geweldige kans
“Op mijn 23ste was ik de jongste beëdigde makelaar van Nederland, en naïef. Toen ik werd benaderd door een zakenman om samen een ingedut makelaarskantoor nieuw leven in te blazen, leek me dat een geweldige kans. In werkelijkheid zou het een van de moeilijkste perioden van mijn leven worden. Terwijl ik tot diep in de nacht aan het werk was en mezelf geen loon uitkeerde, omdat ik wilde investeren in ons kantoor, haalde de zakenman veel geld van onze rekening. Hij was mede-eigenaar, dus juridisch stond hij volkomen in zijn recht. De man bleek talloze bedrijven te bezitten en leeg te trekken, zo ontdekte ik toen ik me in zijn leven verdiepte. Toen ik me op mijn 25ste van het bedrijf losmaakte, verloor ik alles, maar was ik een ervaring rijker. Mijn naïviteit was ik voorgoed verloren. Ik wist nu dat het verlangen naar geld het slechtste in mensen naar boven kan halen. Na dit fiasco had ik een enorme geldingsdrang om een eigen makelaarskantoor te beginnen. Deze keer zou het me wél lukken het tot een succes te maken. Succes wordt vaak afgemeten aan het hebben van veel geld, maar het is een illusie dat het bezit ervan gelukkig maakt. Ik ben nog nooit zo ongelukkig geweest als toen ik mijn eerste miljoen op de bank had staan. Zakelijk ging het goed, dus groeien leek een logisch gevolg. Ik kreeg het steeds drukker, op het hoogtepunt had ik 46 medewerkers in dienst, ik opende telkens nieuwe kantoren en werkte mezelf over de kop.”

‘Ik was rijk in geld, maar arm in tijd. Vrienden had ik niet, ik werkte alleen maar’


Geen vrienden
“Ik was rijk in geld, maar arm in tijd. Vrienden had ik niet, omdat ik alleen maar met mijn werk bezig was. Natuurlijk, ik had veel leuke contacten met klanten, maar als ik aan hun keukentafel zat en zij over hun persoonlijke situatie vertelden – wat vaak gebeurt als mensen hun huis verkopen – zat ik altijd in mijn rol als makelaar. Ik had het nooit over wat ík voelde en waar ík tegenaan liep. Voor de buitenwereld was ik die sterke, succesvolle vrouw, maar vanbinnen kon ik wel huilen. De komst van mijn zonen, die nu achttien en zestien jaar zijn, maakte mijn leven vrolijker. Net als bij het overlijden van mijn vader zag ik in dat het leven niet draait om materieel succes; ik genoot van onze momenten samen. Toch verloor ik me nog altijd in mijn werk. En als ik met mijntoenmalige man praatte, ging dat vooral over zaken.”

Mariska schreef een boek over haar leven en visie: Economie van de liefde. Vriendin mag vijf exemplaren weggeven. Vul onderstaand winformulier in om kans te maken!

Foto: Marjolein Volmer

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 27 apr '17 10:16

    Geen of weinig geld zorgt voor problemen, zo gemakkelijk om te zeggen 'geld maakt niet gelukkig' als je zelf genoeg hebt je leeft wel wat gemakkelijker als je voldoende hebt
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!