×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mariska: 'Miljoenen maken mij niet gelukkig, mensen helpen wél'

Mariska: 'Miljoenen maken mij niet gelukkig, mensen helpen wél'
26.04.2017 -

Een enorme villa, een jacuzzi, een snelle boot: makelaar Mariska (48) had alles wat haar hartje begeerde, maar was niet gelukkig. Ze werd pas blij toen ze afscheid nam van haar snelle leven en mensen begon te helpen. “Ik heb me nog nooit zo rijk gevoeld als nu.”


'Het verlangen naar geld kan het slechtste in iemand naar boven halen' 


Geweldige kans
“Op mijn 23ste was ik de jongste beëdigde makelaar van Nederland, en naïef. Toen ik werd benaderd door een zakenman om samen een ingedut makelaarskantoor nieuw leven in te blazen, leek me dat een geweldige kans. In werkelijkheid zou het een van de moeilijkste perioden van mijn leven worden. Terwijl ik tot diep in de nacht aan het werk was en mezelf geen loon uitkeerde, omdat ik wilde investeren in ons kantoor, haalde de zakenman veel geld van onze rekening. Hij was mede-eigenaar, dus juridisch stond hij volkomen in zijn recht. De man bleek talloze bedrijven te bezitten en leeg te trekken, zo ontdekte ik toen ik me in zijn leven verdiepte. Toen ik me op mijn 25ste van het bedrijf losmaakte, verloor ik alles, maar was ik een ervaring rijker. Mijn naïviteit was ik voorgoed verloren. Ik wist nu dat het verlangen naar geld het slechtste in mensen naar boven kan halen. Na dit fiasco had ik een enorme geldingsdrang om een eigen makelaarskantoor te beginnen. Deze keer zou het me wél lukken het tot een succes te maken. Succes wordt vaak afgemeten aan het hebben van veel geld, maar het is een illusie dat het bezit ervan gelukkig maakt. Ik ben nog nooit zo ongelukkig geweest als toen ik mijn eerste miljoen op de bank had staan. Zakelijk ging het goed, dus groeien leek een logisch gevolg. Ik kreeg het steeds drukker, op het hoogtepunt had ik 46 medewerkers in dienst, ik opende telkens nieuwe kantoren en werkte mezelf over de kop.”

‘Ik was rijk in geld, maar arm in tijd. Vrienden had ik niet, ik werkte alleen maar’


Geen vrienden
“Ik was rijk in geld, maar arm in tijd. Vrienden had ik niet, omdat ik alleen maar met mijn werk bezig was. Natuurlijk, ik had veel leuke contacten met klanten, maar als ik aan hun keukentafel zat en zij over hun persoonlijke situatie vertelden – wat vaak gebeurt als mensen hun huis verkopen – zat ik altijd in mijn rol als makelaar. Ik had het nooit over wat ík voelde en waar ík tegenaan liep. Voor de buitenwereld was ik die sterke, succesvolle vrouw, maar vanbinnen kon ik wel huilen. De komst van mijn zonen, die nu achttien en zestien jaar zijn, maakte mijn leven vrolijker. Net als bij het overlijden van mijn vader zag ik in dat het leven niet draait om materieel succes; ik genoot van onze momenten samen. Toch verloor ik me nog altijd in mijn werk. En als ik met mijntoenmalige man praatte, ging dat vooral over zaken.”

Mariska schreef een boek over haar leven en visie: Economie van de liefde. Vriendin mag vijf exemplaren weggeven. Vul onderstaand winformulier in om kans te maken!

Foto: Marjolein Volmer

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 27 apr '17 10:16

    Geen of weinig geld zorgt voor problemen, zo gemakkelijk om te zeggen 'geld maakt niet gelukkig' als je zelf genoeg hebt je leeft wel wat gemakkelijker als je voldoende hebt
    Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |