×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mariska: 'Miljoenen maken mij niet gelukkig, mensen helpen wél'

Mariska: 'Miljoenen maken mij niet gelukkig, mensen helpen wél'
26.04.2017 -

Een enorme villa, een jacuzzi, een snelle boot: makelaar Mariska (48) had alles wat haar hartje begeerde, maar was niet gelukkig. Ze werd pas blij toen ze afscheid nam van haar snelle leven en mensen begon te helpen. “Ik heb me nog nooit zo rijk gevoeld als nu.”


'Het verlangen naar geld kan het slechtste in iemand naar boven halen' 


Geweldige kans
“Op mijn 23ste was ik de jongste beëdigde makelaar van Nederland, en naïef. Toen ik werd benaderd door een zakenman om samen een ingedut makelaarskantoor nieuw leven in te blazen, leek me dat een geweldige kans. In werkelijkheid zou het een van de moeilijkste perioden van mijn leven worden. Terwijl ik tot diep in de nacht aan het werk was en mezelf geen loon uitkeerde, omdat ik wilde investeren in ons kantoor, haalde de zakenman veel geld van onze rekening. Hij was mede-eigenaar, dus juridisch stond hij volkomen in zijn recht. De man bleek talloze bedrijven te bezitten en leeg te trekken, zo ontdekte ik toen ik me in zijn leven verdiepte. Toen ik me op mijn 25ste van het bedrijf losmaakte, verloor ik alles, maar was ik een ervaring rijker. Mijn naïviteit was ik voorgoed verloren. Ik wist nu dat het verlangen naar geld het slechtste in mensen naar boven kan halen. Na dit fiasco had ik een enorme geldingsdrang om een eigen makelaarskantoor te beginnen. Deze keer zou het me wél lukken het tot een succes te maken. Succes wordt vaak afgemeten aan het hebben van veel geld, maar het is een illusie dat het bezit ervan gelukkig maakt. Ik ben nog nooit zo ongelukkig geweest als toen ik mijn eerste miljoen op de bank had staan. Zakelijk ging het goed, dus groeien leek een logisch gevolg. Ik kreeg het steeds drukker, op het hoogtepunt had ik 46 medewerkers in dienst, ik opende telkens nieuwe kantoren en werkte mezelf over de kop.”

‘Ik was rijk in geld, maar arm in tijd. Vrienden had ik niet, ik werkte alleen maar’


Geen vrienden
“Ik was rijk in geld, maar arm in tijd. Vrienden had ik niet, omdat ik alleen maar met mijn werk bezig was. Natuurlijk, ik had veel leuke contacten met klanten, maar als ik aan hun keukentafel zat en zij over hun persoonlijke situatie vertelden – wat vaak gebeurt als mensen hun huis verkopen – zat ik altijd in mijn rol als makelaar. Ik had het nooit over wat ík voelde en waar ík tegenaan liep. Voor de buitenwereld was ik die sterke, succesvolle vrouw, maar vanbinnen kon ik wel huilen. De komst van mijn zonen, die nu achttien en zestien jaar zijn, maakte mijn leven vrolijker. Net als bij het overlijden van mijn vader zag ik in dat het leven niet draait om materieel succes; ik genoot van onze momenten samen. Toch verloor ik me nog altijd in mijn werk. En als ik met mijntoenmalige man praatte, ging dat vooral over zaken.”

Mariska schreef een boek over haar leven en visie: Economie van de liefde. Vriendin mag vijf exemplaren weggeven. Vul onderstaand winformulier in om kans te maken!

Foto: Marjolein Volmer

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 27 apr '17 10:16

    Geen of weinig geld zorgt voor problemen, zo gemakkelijk om te zeggen 'geld maakt niet gelukkig' als je zelf genoeg hebt je leeft wel wat gemakkelijker als je voldoende hebt
    Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |