×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Claudia Schoemacher: 'Ik ben uit een diep dal omhoog gekrabbeld'

Claudia Schoemacher: 'Ik ben uit een diep dal omhoog gekrabbeld'
25.04.2017 -

Claudia Schoemacher (47) is net over een flinke dip heen. Toen haar man, cosmetisch arts Robert Schoemacher, problemen kreeg met de Belastingdienst, was de maat vol: ze vertrok naar Spanje. “Op mijn laatste krachten ben ik daarnaartoe gegaan.”


‘Het leek wel of de planeten totaal verkeerd stonden’


Hoe belandde je in dat diepe dal?
“Het gebeurde twee jaar geleden. Vlak daarvoor, in 2014, had ik een heel druk jaar met veel werk. Ik deed de pr voor Christine le Duc, had mijn eigen rubriek in een weekblad en deed er nog wat pr-klussen bij. Eind 2014 ging ik met mijn gezin en mijn vader op vakantie naar Sardinië. Hij is Italiaans en voor het eerst in mijn leven zag ik zijn geboorteplek. Hartstikke leuk. Rond de jaarwisseling werd ik somber. Het begon ermee dat mijn rubriek en het werk bij Christine le Duc stopten. Vlak daarna kreeg mijn man opnieuw problemen met de Belastingdienst. Toen pleegden mensen in mijn omgeving zelfmoord en overleed ook modeontwerper Frans Molenaar, een vriend. Het leek wel of de planeten totaal verkeerd stonden. Ik hoor van veel mensen dat 2015 zwaar aanvoelde en dat voelde ik ook. Ik werd heel erg down.”

Waarom vertrok je naar Spanje?
“Mijn vader had er jarenlang gewoond en daar had ik fijne herinneringen aan. Ik vond het daar zo relaxed. Mijn vader was net bij ons komen wonen vanuit Spanje. Het was uit met zijn vriendin en opeens stond hij met zijn koffertje voor onze deur. Nu vroeg ik hem hoe hij het zou vinden om met z’n allen terug te gaan naar Spanje. Dat leek hem leuk. En zo is het gegaan. Dat wil zeggen: mijn vader, Livia en ik vertrokken. Robert moest werken, dus hij zou later komen.”

Vond je het niet vervelend dat Robert niet meeging?
“Ja, maar ik dacht ook: misschien scheiden hier onze wegen. Ik was inmiddels ook een beetje van hem vervreemd. Toen zat ik dus opeens in Spanje. In een huis in de bergen, met uitzicht op zee. Maar wel als een zombie. Er was daar een Nederlandse gemeenschap die ons met open armen ontving. Heel lief, maar ik hoefde even geen contact. Ik werkte aan een nieuw boek, vertelde ik ze. Dat was ik ook van plan, alleen kreeg ik geen letter op papier. Ik zat daar in mijn zelfgekozen isolement en dacht: wat heb ik gedaan? Het voelde alsof ik iets had gedaan zonder me er bewust van te zijn. Bizar. Maar er speelden ook andere dingen.”

Lees het hele interview met Claudia in Vriendin 17

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |