×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Claudia Schoemacher: 'Ik ben uit een diep dal omhoog gekrabbeld'

Claudia Schoemacher: 'Ik ben uit een diep dal omhoog gekrabbeld'
25.04.2017 -

Claudia Schoemacher (47) is net over een flinke dip heen. Toen haar man, cosmetisch arts Robert Schoemacher, problemen kreeg met de Belastingdienst, was de maat vol: ze vertrok naar Spanje. “Op mijn laatste krachten ben ik daarnaartoe gegaan.”


‘Het leek wel of de planeten totaal verkeerd stonden’


Hoe belandde je in dat diepe dal?
“Het gebeurde twee jaar geleden. Vlak daarvoor, in 2014, had ik een heel druk jaar met veel werk. Ik deed de pr voor Christine le Duc, had mijn eigen rubriek in een weekblad en deed er nog wat pr-klussen bij. Eind 2014 ging ik met mijn gezin en mijn vader op vakantie naar Sardinië. Hij is Italiaans en voor het eerst in mijn leven zag ik zijn geboorteplek. Hartstikke leuk. Rond de jaarwisseling werd ik somber. Het begon ermee dat mijn rubriek en het werk bij Christine le Duc stopten. Vlak daarna kreeg mijn man opnieuw problemen met de Belastingdienst. Toen pleegden mensen in mijn omgeving zelfmoord en overleed ook modeontwerper Frans Molenaar, een vriend. Het leek wel of de planeten totaal verkeerd stonden. Ik hoor van veel mensen dat 2015 zwaar aanvoelde en dat voelde ik ook. Ik werd heel erg down.”

Waarom vertrok je naar Spanje?
“Mijn vader had er jarenlang gewoond en daar had ik fijne herinneringen aan. Ik vond het daar zo relaxed. Mijn vader was net bij ons komen wonen vanuit Spanje. Het was uit met zijn vriendin en opeens stond hij met zijn koffertje voor onze deur. Nu vroeg ik hem hoe hij het zou vinden om met z’n allen terug te gaan naar Spanje. Dat leek hem leuk. En zo is het gegaan. Dat wil zeggen: mijn vader, Livia en ik vertrokken. Robert moest werken, dus hij zou later komen.”

Vond je het niet vervelend dat Robert niet meeging?
“Ja, maar ik dacht ook: misschien scheiden hier onze wegen. Ik was inmiddels ook een beetje van hem vervreemd. Toen zat ik dus opeens in Spanje. In een huis in de bergen, met uitzicht op zee. Maar wel als een zombie. Er was daar een Nederlandse gemeenschap die ons met open armen ontving. Heel lief, maar ik hoefde even geen contact. Ik werkte aan een nieuw boek, vertelde ik ze. Dat was ik ook van plan, alleen kreeg ik geen letter op papier. Ik zat daar in mijn zelfgekozen isolement en dacht: wat heb ik gedaan? Het voelde alsof ik iets had gedaan zonder me er bewust van te zijn. Bizar. Maar er speelden ook andere dingen.”

Lees het hele interview met Claudia in Vriendin 17

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |