×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Claudia Schoemacher: 'Ik ben uit een diep dal omhoog gekrabbeld'

Claudia Schoemacher: 'Ik ben uit een diep dal omhoog gekrabbeld'
25.04.2017 -

Claudia Schoemacher (47) is net over een flinke dip heen. Toen haar man, cosmetisch arts Robert Schoemacher, problemen kreeg met de Belastingdienst, was de maat vol: ze vertrok naar Spanje. “Op mijn laatste krachten ben ik daarnaartoe gegaan.”


‘Het leek wel of de planeten totaal verkeerd stonden’


Hoe belandde je in dat diepe dal?
“Het gebeurde twee jaar geleden. Vlak daarvoor, in 2014, had ik een heel druk jaar met veel werk. Ik deed de pr voor Christine le Duc, had mijn eigen rubriek in een weekblad en deed er nog wat pr-klussen bij. Eind 2014 ging ik met mijn gezin en mijn vader op vakantie naar Sardinië. Hij is Italiaans en voor het eerst in mijn leven zag ik zijn geboorteplek. Hartstikke leuk. Rond de jaarwisseling werd ik somber. Het begon ermee dat mijn rubriek en het werk bij Christine le Duc stopten. Vlak daarna kreeg mijn man opnieuw problemen met de Belastingdienst. Toen pleegden mensen in mijn omgeving zelfmoord en overleed ook modeontwerper Frans Molenaar, een vriend. Het leek wel of de planeten totaal verkeerd stonden. Ik hoor van veel mensen dat 2015 zwaar aanvoelde en dat voelde ik ook. Ik werd heel erg down.”

Waarom vertrok je naar Spanje?
“Mijn vader had er jarenlang gewoond en daar had ik fijne herinneringen aan. Ik vond het daar zo relaxed. Mijn vader was net bij ons komen wonen vanuit Spanje. Het was uit met zijn vriendin en opeens stond hij met zijn koffertje voor onze deur. Nu vroeg ik hem hoe hij het zou vinden om met z’n allen terug te gaan naar Spanje. Dat leek hem leuk. En zo is het gegaan. Dat wil zeggen: mijn vader, Livia en ik vertrokken. Robert moest werken, dus hij zou later komen.”

Vond je het niet vervelend dat Robert niet meeging?
“Ja, maar ik dacht ook: misschien scheiden hier onze wegen. Ik was inmiddels ook een beetje van hem vervreemd. Toen zat ik dus opeens in Spanje. In een huis in de bergen, met uitzicht op zee. Maar wel als een zombie. Er was daar een Nederlandse gemeenschap die ons met open armen ontving. Heel lief, maar ik hoefde even geen contact. Ik werkte aan een nieuw boek, vertelde ik ze. Dat was ik ook van plan, alleen kreeg ik geen letter op papier. Ik zat daar in mijn zelfgekozen isolement en dacht: wat heb ik gedaan? Het voelde alsof ik iets had gedaan zonder me er bewust van te zijn. Bizar. Maar er speelden ook andere dingen.”

Lees het hele interview met Claudia in Vriendin 17

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!