×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Contactloos betalen kan wél veiliger

Contactloos betalen kan wél veiliger
21.04.2017 -

Een oplettende lezeres belde ons: ze had in Vriendin 14 de Memo over veilig betalen gelezen en vertelde dat het wel degelijk kan, contactloos zakkenrollen. Paniek op de redactie: hadden wij onze lezeressen verkeerd voorgelicht? Ja en nee.


Uitleg
In het artikel zeggen we namelijk dat het inderdaad wel kan, technisch gezien, maar dat het niet loont. De dief valt namelijk snel door de mand en wordt opgepakt. Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn: een crimineel kan andere criminelen inschakelen om het vuile werk voor hem te doen. Dat is nog steeds een heel gedoe, maar daar deinzen criminelen natuurlijk niet voor terug. Bovendien blijkt dat maximumbedrag van €50,- ook niet helemaal te kloppen: niet alle banken hanteren dit bedrag en dan zou een dief dus zomaar contactloos €2500,- van je rekening kunnen stelen.

Wat te doen? 
Contactloos betalen helemaal afzweren? Je pinpasjes in aluminiumfolie wikkelen voordat je de deur uitgaat? Nee, geen paniek, het kan makkelijker: zet bij je bank je limiet voor contactloos betalen gewoon op € 50,- of welk lage bedrag je maar wilt. Dat is één handeling en het scheelt je een hoop angst en wantrouwen. Verder zou je je pinpasjes in een metalen hoesje kunnen bewaren zoals deze, dat blokkeert de betaalchip namelijk. En het allerbelangrijkste: scherm altijd je pincode af als je die ergens intoetst.
 
Meer tips en waarschuwingen lees je in dit artikel. Let op: het is een artikel van begin vorig jaar, dus er is al heel veel verbeterd sinds die tijd.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |