×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Contactloos betalen kan wél veiliger

Contactloos betalen kan wél veiliger
21.04.2017 -

Een oplettende lezeres belde ons: ze had in Vriendin 14 de Memo over veilig betalen gelezen en vertelde dat het wel degelijk kan, contactloos zakkenrollen. Paniek op de redactie: hadden wij onze lezeressen verkeerd voorgelicht? Ja en nee.


Uitleg
In het artikel zeggen we namelijk dat het inderdaad wel kan, technisch gezien, maar dat het niet loont. De dief valt namelijk snel door de mand en wordt opgepakt. Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn: een crimineel kan andere criminelen inschakelen om het vuile werk voor hem te doen. Dat is nog steeds een heel gedoe, maar daar deinzen criminelen natuurlijk niet voor terug. Bovendien blijkt dat maximumbedrag van €50,- ook niet helemaal te kloppen: niet alle banken hanteren dit bedrag en dan zou een dief dus zomaar contactloos €2500,- van je rekening kunnen stelen.

Wat te doen? 
Contactloos betalen helemaal afzweren? Je pinpasjes in aluminiumfolie wikkelen voordat je de deur uitgaat? Nee, geen paniek, het kan makkelijker: zet bij je bank je limiet voor contactloos betalen gewoon op € 50,- of welk lage bedrag je maar wilt. Dat is één handeling en het scheelt je een hoop angst en wantrouwen. Verder zou je je pinpasjes in een metalen hoesje kunnen bewaren zoals deze, dat blokkeert de betaalchip namelijk. En het allerbelangrijkste: scherm altijd je pincode af als je die ergens intoetst.
 
Meer tips en waarschuwingen lees je in dit artikel. Let op: het is een artikel van begin vorig jaar, dus er is al heel veel verbeterd sinds die tijd.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!