×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Contactloos betalen kan wél veiliger

Contactloos betalen kan wél veiliger
21.04.2017 -

Een oplettende lezeres belde ons: ze had in Vriendin 14 de Memo over veilig betalen gelezen en vertelde dat het wel degelijk kan, contactloos zakkenrollen. Paniek op de redactie: hadden wij onze lezeressen verkeerd voorgelicht? Ja en nee.


Uitleg
In het artikel zeggen we namelijk dat het inderdaad wel kan, technisch gezien, maar dat het niet loont. De dief valt namelijk snel door de mand en wordt opgepakt. Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn: een crimineel kan andere criminelen inschakelen om het vuile werk voor hem te doen. Dat is nog steeds een heel gedoe, maar daar deinzen criminelen natuurlijk niet voor terug. Bovendien blijkt dat maximumbedrag van €50,- ook niet helemaal te kloppen: niet alle banken hanteren dit bedrag en dan zou een dief dus zomaar contactloos €2500,- van je rekening kunnen stelen.

Wat te doen? 
Contactloos betalen helemaal afzweren? Je pinpasjes in aluminiumfolie wikkelen voordat je de deur uitgaat? Nee, geen paniek, het kan makkelijker: zet bij je bank je limiet voor contactloos betalen gewoon op € 50,- of welk lage bedrag je maar wilt. Dat is één handeling en het scheelt je een hoop angst en wantrouwen. Verder zou je je pinpasjes in een metalen hoesje kunnen bewaren zoals deze, dat blokkeert de betaalchip namelijk. En het allerbelangrijkste: scherm altijd je pincode af als je die ergens intoetst.
 
Meer tips en waarschuwingen lees je in dit artikel. Let op: het is een artikel van begin vorig jaar, dus er is al heel veel verbeterd sinds die tijd.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |