×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Zo kwam er een eind aan onze ruzie'

Lezeressen vertellen: 'Zo kwam er een eind aan onze ruzie'
20.04.2017 -

Ruzie bijleggen is niet altijd makkelijk, maar vaak wel een opluchting. Drie lezeressen over hun aanpak.


'Een tv-programma inschakelen voor hulp was best een grote stap' 


Marijke (53): “Ik ben al jaren fan van het tv-programma Het familiediner. Ik kijk elke week. Afgelopen winter dacht ik: ik schakel zélf de hulp in van dat programma, anders komt die familieruzie nooit meer goed. Het was al jaren hommeles: mijn broer had ruzie met twee zussen. De sfeer in onze familie was door die ruzies al jaren bedrukt. Ik had al eens in onze familie-app geschreven hoe jammer ik het vond dat er ruzie was, maar niemand reageerde erop. Het familiediner inschakelen was best een grote stap. Ten eerste kom je op televisie, ten tweede was er een kans dat mijn broer en zussen niet in de limousine zouden stappen, die in het programma wordt voorgereden om familieleden uit te nodigen voor een diner. Door dat niet te doen, sluit je voorgoed alle deuren. Dan zou het nooit meer goedkomen. Maar hoe eigenwijs mijn broer en zussen ook zijn, ze stapten in. Het diner was heel bijzonder, voor het eerst sinds jaren praatte iedereen met elkaar.

Omdat er veel oud zeer was, kregen we na de uitzending therapie aangeboden. Tijdens die gesprekken werden pijnpunten besproken en uitgepraat. Dat heeft goed gedaan: dit jaar zaten we met Pasen voor het eerst met de hele familie aan tafel. Daar ben ik zo blij om. Tot een jaar geleden was dat ondenkbaar geweest, maar door Het familiediner is de sfeer in onze familie eindelijk weer relaxed.”

'Ik schreef hem een lange brief met op de laatste pagina een hele grote sorry' 


Erica (36): “Toen mijn ouders me op mijn veertiende vertelden dat ze gingen scheiden, wist
ik meteen: ik blijf bij mijn moeder wonen en met mijn vader hoef ik geen contact meer. Hij was twee keer vreemdgegaan. Ik zag hoeveel verdriet dat mijn moeder deed. M’n vader heeft me jaren gebeld, gemaild en geprobeerd contact met me te houden, maar ik wilde niets van hem weten. Als kwade puber stuurde ik hem een berichtje: ‘Als je contact met me wilt, had je maar niet
moeten vreemdgaan.’

Uiteindelijk raakte hij zo gefrustreerd dat hij me een brief schreef waarin hij aangaf te stoppen
met zijn contactpogingen. Op mijn negentiende kreeg de vader van een vriendin een spierziekte.
Toen realiseerde ik me: dat kan mijn vader ook overkomen en dan krijg ik spijt dat ik hem zo heb
behandeld. Daarom schreef ik hem een lange brief met op de laatste pagina heel groot ‘sorry’. Hij belde me de dag erna en was zelfs toen nog begripvol. Zijn fouten vergeet ik niet, maar ik
vergeef hem wel.”

'Ik miste haar ontzettend, onze vriendschap was zo leuk' 
 

Patricia (33): “Ik heb nog nooit zo’n knallende ruzie gehad als met mijn vriendin Sandra. Anderhalf jaar geleden wilden we allebei erg graag een baby en dat wisten we van elkaar. Toen ik zwanger bleek, kreeg ze het niet over haar lippen om me te feliciteren. Ze appte alleen maar: ‘Leuk hoor, voor je.’ Ik was op dat moment een onredelijke hormonenbom en stuurde haar kwaad dat haar reactie me tegenviel. Het was meteen over en uit: ik hoorde een jaar niets meer van haar.
Toen ik een paar maanden geleden met een andere vriendin zat te lunchen en ik haar de lunchroom zag binnenlopen met haar moeder, bonsde mijn hart in mijn keel. Ik realiseerde me dat ik zo’n spijt had van onze ruzie. Waar ging het nu eigenlijk over? Bovendien miste ik haar, onze vriendschap was zo leuk. Ik heb nog vijf minuten getwijfeld. Toen heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en ben ik op haar afgestapt: ‘Ik ben nu wel klaar met onze ruzie, jij ook? Het slaat echt nergens op.’ We spraken nog diezelfde week af om het uit te praten. Mét onze baby’s.”

Nog vijf verhalen van lezeressen lees je in Vriendin 16.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!